Uzun süredir yapmayı hedeflediğim, ancak hep ertelediğim KAP işine, Melih' in m+kap modülünden bir tanede bana vermesiyle girmiş oldum.
Apar topar ilk cumartesi Doğubank, Selanik Pasajı, Perşembe Pazarı Bankalar caddesi gibi yerlerden bulabildiğim malzemeleri alarak balıklama daldım. Hele hele ertesi gün Bahçeşehir' de Ferruh' un çooook değerli hediyesi ile ( 6 channel remote control, servolar ve aparatları, verici, yani gerekli olan herşeyi olan koca bir kutu) o akşam işe giriştim.
@ Ferruh çok çok teşekkürler.
Madem kanal fazla, deklanşör işinide servo ile halledeyim dedim ve mustanghobby den küçük bir servo aldım.
Hayatımda ilk defa servolar ile ilgili araştırma yaptım ve ne marifetli şeyler olduğunu öğrendim.
Hatta Melih' in gerekirse modifiye edilebilir demesi ile hemen içini açtım ve 180 derece dönüşünü 360 dereceye çıkarabilmeyi çarkların bir tanesinde bulunan küçük bir çıkıntının kesilerek olabileceğini gördüm.(Yatay dönüşte işe yarayacak.) Gerçi modifiye etmeden, bir küçük, bir büyük çark kullanılarak halledilebiliyor.
Gerçi Melih' in sayfasında çok detaylı açıklamalar var, onları okumadan bu işe girmemek lazım.
Bu arada Halit üstadında gaz vermesi ile akşamlarıda uykusuz kalmaya başladık.
Şu ana kadar, çerçeve yapıp fotoğraf makinesini yerleştirip,deklanşör servosunu monte ettim ve kumanda ile fotoğraf çekmeyi başardım.
Melih demişki:
Şöyle birkaç kare KAP da çıkarsa artık benden mutlusu yok
@ Melih çok çok teşekkürler,gözlerin yaşarıyordur herhalde, öğrencilerin olarak bir şeyler çıkarmaya başlıyoruz. Ancak kablosuz görüntü aktarma modülü için çok başını ağrıtacağım herhalde.
Hikayenin devamı ise şöyle, dikey hareketi sağlayacak servo yuda ters U şeklindeki parçayada monte ettim.
Şu ana kadarki aşamaları çok fazla detaylı olmasa da fotoğraflamaya çalıştım. onları aşağıda veriyorum.
Bundan sonraki olacaklarıda yaptıkça ilave edip paylaşmaya devam edeceğim.
Sırada, çerçeve ile ters U nun hareket edebilecek montesi var.
Daha sonra yatay dönüş için servo montajı, pillerin, vericinin, açma kapama düğmesinin montajı var.Bunları
+ şeklindeki ip bağlanacak aparatıda yapıp monte ettiğimizde herhalde mutlu sona ulaşacağız.
Ancak Melih' in görüntüyü aşağıda bir mini tv den görerek fotoğraf çekme lüksünü, bende edineyim dediğimde herşey hüsran oldu.
Çünkü Kadıköy deki Yazıcıoğlu ve yanındaki pasajda daha önce gördüğümü hatırladığım aletten hiç yoktu.(Sadece bir dükkanda belki bulabilirim sözünü aldım Pazartesi cevap verecek.)
Bu arada olurmu bilmem kablosuz minik kameralarla (casus) yayın yapan alıcı vericiler var, modifiye etsem olurmu sorusuna fotoğraf makinesine bağlanıp olmaz diye karşılık aldım.
@ Melih bu aşamadan sonra elektronik üstadı olarak iş sana düşüyor Türkiye' ye döndüğünde senin yardım ve desteğine ihtiyacım olacak gibi gözüküyor.
Nice nice KAP' lara
İşte link ve fotoğraflar;
http://www.resimgalerisi.net/erhan/sergi.php?sid=994