9gram Rogallo Uçurtma/Uçak

Forum üyelerimizin kendi tasarladıkları uçurtmalar.
Post Reply
Melih

9gram Rogallo Uçurtma/Uçak

Post by Melih »

Herkese Selamlar,

Belki bahsetmişimdir, aklım kestiğinden beri uzun yıllar boyu abimin yardımı ve ailemin desteği ile lastik motorlu serbest model uçaklar yapmış ve bu hobiyi, kumandaların pahalılığı sebebi ile fazla ileri götüremeyip 15-16 yaşında noktayı koymuştum.

Son birkaç yıldır malzeme fiyatlarında ciddi düşüşler yaşanıyor ve model uçak hobisi artık çok daha ulaşılabilir bir seviyeye indi,

Malezya dönüşü gerek aldığım malzemeler gerekse evdeki eski kutuları ortaya döküp tam gaz işe koyulayım dedim ama uçurtma sevdası yine ağır bastı :D

Sonuçta da ortaya NPW uçurtmanın ve yamaç paraşütlerinin mucidi Francis Rogallonun ünlü tasarımı DeltaWing'in en küçük versiyonlarından biri çıktı.

Image

Bu tasarım bir uçak değil, daha çok motor gücü ile hareket eden bir uçurtma. Bu yüzden "uçuş makinası" deniliyor uçak yerine :lol:

Detaylı bilgi ve uçuş videosunu siteme ekledim, buradan tıklayarak izleyebilirsiniz.
http://www.melihkarakelle.com/rc_micro_rogallo.html
erol

Post by erol »

Süper olmuş Melih tebrik ederim :) Keyifle okudum makaleni :)
Erol Dinneden
http://www.adammarka.com.tr
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Eline sağlık. Lakin malzeme bulamayanlar için fena.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Erhan

Post by Erhan »

Eline, emeğine, beynine sağlık.

Gerçekten insanı imrendiren projeler.

Umarım canlı canlı izleme imkanımız olur.
Melih

Post by Melih »

Canlı canlı izlemek bu model için malesef imkansız çünkü kızıl ötesi kumanda sadece evin içinde çalışıyor :? tabi 9gr olması sebebi ile rüzgarında sıfır olması şart.

Ancak bu aslında büyük aracın prototipi olarak yaptığım birşey. Eğer büyük boyunu bahara kadar uçar hale getirebilirsem, etkinliklerde "ipsiz kumandalı uçurtma" olarak boy gösterebilir :D
yeraltici

Re: 9gram Rogallo Uçurtma/Uçak

Post by yeraltici »

Selamlar arkadaşlar. Uçurtmadan ziyade motorlu bir planörü andırıyor; tebrikler, çok güzel olmuş.
Post Reply