Yardım: İp Alabileceğim Site ve İp Seçimi

Uçurtma yapımında kullanılabilecek her türlü malzeme hakkında bilgi. Malzeme bulunacak yerler.
Post Reply
drkkbn

Yardım: İp Alabileceğim Site ve İp Seçimi

Post by drkkbn »

Selamlar;

Rhombus Boa'mla beraber gelen iplerinden birinin 10 cm kadar uzaması sonucu kendime yeni bir set ip almak istiyorum. Sanırsam uçurtma ile gelen ipler "Dacron" olarak geçen ipler ve bu iplerin esneme sonucu uzadığı kanısındayım. Bu uçurtma ile ne tarz ip kullanmam gerekiyor ve Türkiye'de internet üzerinden bunların satışını yapan bir site var mı? Hobbytime'da "Dynema" olduğunu yazan iki adet ip buldum ama hem çekiş güçleri hem de fiyatları bana biraz fazla geldi.
Doruk Kuban
Trick Serkan

Post by Trick Serkan »

Forumda araştırısanız bu konu ile ilgili çok fazla yazı var . hobbytime daki ipleri yurtdışından getirtmeye çalışsanız yine aynı paraya gelecek . O verilen iplerin çekiş gücü fazladır . Daha bu konu üzerine yanlış hatırlamıyorsam yeni bir şeyler yazdık .
Rüzgarı Bol Adam .
Güvenli Uç Güvende Ol ( Fly Safe Be Safe )
Gökyüzünde Herkesin Eşit Hakkı Vardır .
drkkbn

Post by drkkbn »

Bunun forumda sık sık konuşulan bir konu olduğunu biliyorum ancak acemi olduğum için hangi ipn kaliteli hangi ipin kalitesiz olduğunu; çekiş gücünün uçurtmam için yeterli olup olmadığı tarzı bilgileri bilmiyorum. Kitapçığından da bu konuda bir bilgi olmadığı için sizlere danışma gereği duydum...
Doruk Kuban
Spectre

Post by Spectre »

İpler ile ilgili bilgiyi forumun lhttp://www.ucurtmakulubu.com/forum/viewtopic.php?t=125 linkinden öğrenebilirsiniz.

Eğer her forum yeni kullanıcısı acemi olduğu için aynı soruyu sorarsa ve bizde cevapalrsak ayn soru ve cevaptan onlarca belki yüzlerce olacaktır.

Forum üyelerinden ricamız, öncelikle öğrenmek istedikleri bilgi aramaları bulamazsa bu konu ile ilgili soru sormalarıdır.

Son bir not olarak: Bütün ipler bir süre sonra uygulanan farklı kuvvetler yüzünden farklı olarak uzar. Kaliteli ipler daha az kalitesizler daha çok ve çabuk. Bu yüzden her uçurduğunuzda mutalaka iplerin uzunluğunu kontrol edip ipleri aynı uzunluğa getirmeniz gerekiyor.
İyi Rüzgarlar,
Ferruh Bayşu
http://www.ucurtma.org

Image
drkkbn

Post by drkkbn »

Bahsettiğiniz konuyu da okudum; ancak aradığım bilgiye oradan ulaşamadım. İplerin uzunluklarını ayarlamaktan bahsetmişsiniz; bunu nasıl yapabilirim?
Doruk Kuban
Spectre

Post by Spectre »

Uçurtma alanınıza gittiğinizde yardım edecek biri varsa iplerin ucunu aynı hizada olacak şekilde tutmasını söyleyin eğer yoksa iki ipide uçurtmanın aynı denge ipine bağlayın. ipleri gerdiğinizde uzunluk farkı varsa ayarlayın. Eğer iplerin uçlarında sleeving varsa ipin ucunun kaymamasına dikkat edin. Her ihtimale karşı ucu yuvarlatılmış büyük iğneler vardır. Yanınıza bir tane alın.
İyi Rüzgarlar,
Ferruh Bayşu
http://www.ucurtma.org

Image
Trick Serkan

Post by Trick Serkan »

Şu ana zaten elinizde tutamaç olduğu için o ipleri aynı uzunlukta ayarlamanız zor.
Rüzgarı Bol Adam .
Güvenli Uç Güvende Ol ( Fly Safe Be Safe )
Gökyüzünde Herkesin Eşit Hakkı Vardır .
Post Reply