RUN 5.5
- M. Rafet ÖZALP
- Trick Serkan
- Trick Serkan
- M. Rafet ÖZALP
RUN 5.5 modelimle Samsun'da uçtum. Kelimenin tam anlamıyla uçtum.
İncesu sahillerinde yaptığım uçuşda kask, dizlik, maske, boyunluk, eldiven gibi güvenlik donanımlarını kullandım. Sınırları zorladım ve kumsal üzerinde sürüklenmeyi başardım.
Hatta bir uçuşumda 6 yaşında ki yeğenimi uçurtmayla havaya bile kaldırdım. Bu işten büyük keyif aldı kendisi.
İncesu sahillerinde yaptığım uçuşda kask, dizlik, maske, boyunluk, eldiven gibi güvenlik donanımlarını kullandım. Sınırları zorladım ve kumsal üzerinde sürüklenmeyi başardım.
Hatta bir uçuşumda 6 yaşında ki yeğenimi uçurtmayla havaya bile kaldırdım. Bu işten büyük keyif aldı kendisi.
- M. Rafet ÖZALP
@uçacakmı; Profilini okudum ama tatmin edici bilgiler yoktu. Nerede yaşıyorsun, uçuş yeriniz neresidir bilmiyorum. Şu an aynı duyguları paylaştığımızdan eminim. Paraşüt uuçuşu yapamadığım zamanlar RUN 5.5 beni tatmin ediyor doğrusu.
RUN 5.5 de neler yapılabileceğini, sınırları zorlamak adına özellikle Samsun'u seçtim. Başardım.
RUN 5.5 de neler yapılabileceğini, sınırları zorlamak adına özellikle Samsun'u seçtim. Başardım.
- M. Rafet ÖZALP
Evet. 4 ipli uçurtmaların emniyet tedbirlerinden bahsetmiş ama görüntü koyamamıştım. Görüntüleri bugün tamamladım. RUN5.5 model 4 ipli uçurtmamı uçuşa hazırlamadan önce kendimi hazırladım.
1. Önce ayakburkulmasını önlemek amacıyla boğazlı bot giydim.

1. Önce ayakburkulmasını önlemek amacıyla boğazlı bot giydim.

Last edited by M. Rafet ÖZALP on Sat Sep 29, 2007 7:43 pm, edited 1 time in total.
- M. Rafet ÖZALP
2. Sürüklenme ve düşmelerden dizimi korumak için kaleci, voleybolcu gibi sporcuların takdığı dizliklerden giydim. Eşortmanın üstüne giymemin amacı ise aynı zamanda eşortmanın zarar görmesini önlemektir.

3. Dirseklerimi korumak içinde dirseklik kullandım. Dizlik ile dirsekliğin arasındaki fark birinin diğerinden daha dayanıklı olmasıdır.

3. Dirseklerimi korumak içinde dirseklik kullandım. Dizlik ile dirsekliğin arasındaki fark birinin diğerinden daha dayanıklı olmasıdır.

Last edited by M. Rafet ÖZALP on Sat Sep 29, 2007 7:44 pm, edited 1 time in total.
- M. Rafet ÖZALP
4. Düşme ve sürüklenmelerde başı korumak için motorsiklet sürücilerinin kullandığı kasklardan takdım.

Last edited by M. Rafet ÖZALP on Sat Sep 29, 2007 7:45 pm, edited 1 time in total.
- M. Rafet ÖZALP
5. Uçurtmamız zaman zaman güneşle aramıza girer gözlerimizi güneş ışınlarından korumak için güneş gözlüğü takıyorum.
6. Boynumu korumak için arabalarda sürücülerin ilkyardım çantasında bulundurduğu boyunluğu takdım.
7. Rüzgar arkadan geldiği için kaskın ve hareketler sonucu terlemelerin zararını önlemek için Yamaçparaşüt Pilotlarının kullandığı maskeyi takdım. Elastik olduğu için yüz kısmını açabilme imkanı vermektedir.

6. Boynumu korumak için arabalarda sürücülerin ilkyardım çantasında bulundurduğu boyunluğu takdım.
7. Rüzgar arkadan geldiği için kaskın ve hareketler sonucu terlemelerin zararını önlemek için Yamaçparaşüt Pilotlarının kullandığı maskeyi takdım. Elastik olduğu için yüz kısmını açabilme imkanı vermektedir.

- M. Rafet ÖZALP
8. RUN5.5 Model 4 ipli uçurtmamı sırtıma aldım ve uçuş yerine gitmeye hazırım. Pilot olarak emniyet tedbirlerimi aldım. Sırada yer emniyeti var. Bunlardan daha önce bahsetmiştik. Söylemeyi unuttum. Uçuş için evden çıkmadan önce termik içliğimi giydim. Bu içlik yamaçparaşüt pilotlarının giydiği bir kıyafettir. Faydasını şöyle özetleyebilirim; Kıyafetlerimiz, hava koşulları ve uçuş sırasında sarfettiğimiz enerji terlememize sebep olacaktır. Uçuşlarımız rüzgarlı havada yaptığımız için terimizin üzerimizde soğumasına sebep olacaktır. Bunun vücudumuz için bir çok sakıncaları bulunmaktadır. Bu zararları önlemek için termik içlik giydim.

- M. Rafet ÖZALP
- M. Rafet ÖZALP
Daha önce kaydettiğim video görüntüsü ve diğer görüntüler için aşağıdaki linki tıklatmanız yeterlidir.
http://www.resimgalerisi.net/rafet/konu.php?kid=220
@uçacakmı; Ben Kütahya'da yaşıyor olmama rağmen bu modeli Samsun'da incesu sahillerinde uçurdum. Ayrıca Gazi Belediyesinin Sevgi Parkında düzenlediği 1. Uçurtma Şenliğine katıldım ve Kulübümüzün ikinci şildini aldım. OMU Uçurtma Şenliği düzenleyecek olursanız seve seve katılırım. Bu modelin uçuşunu tekrarlayabiliriz. Gece uçuşu olursa ışıklandırılmış iki ipli ile bir gösteri yapabiliriz.
http://www.resimgalerisi.net/rafet/konu.php?kid=220
@uçacakmı; Ben Kütahya'da yaşıyor olmama rağmen bu modeli Samsun'da incesu sahillerinde uçurdum. Ayrıca Gazi Belediyesinin Sevgi Parkında düzenlediği 1. Uçurtma Şenliğine katıldım ve Kulübümüzün ikinci şildini aldım. OMU Uçurtma Şenliği düzenleyecek olursanız seve seve katılırım. Bu modelin uçuşunu tekrarlayabiliriz. Gece uçuşu olursa ışıklandırılmış iki ipli ile bir gösteri yapabiliriz.
- Trick Serkan
Hocam vermiş olduğunuz bilgiler ile gerçekten bu işe başlamak isteyen arkadaşlara iyi bir örnek oldunuz . Güvenliğin ne kadar önemli olduğuna bir kez daha dikkat çekmiş bulunmaktasınız hocam . Resimler güzel ayrıca resimlerden uçurtmanın ne kadar büyük olduğu açıkca belli oluyor ayrıca bir resimde uçurtmanın sizi ne kadar zorladığı belli oluyor . Resimler için bir daha teşekkürler umarım bu işle ilgilenenlere yardımcı olur .
Rüzgarı Bol Adam .
Güvenli Uç Güvende Ol ( Fly Safe Be Safe )
Gökyüzünde Herkesin Eşit Hakkı Vardır .
Güvenli Uç Güvende Ol ( Fly Safe Be Safe )
Gökyüzünde Herkesin Eşit Hakkı Vardır .
- Trick Serkan