Su kaçaklarının azaltılması, atık suyun tarımda kullanılması ve damla sulama sistemi gibi önlemlerle su tasarrufu konusunda önemli adımlar atan İzmir Büyükşehir Belediyesi, kampanya ile su kullanımı konusunda bilinçlendirmeyi amaçlıyor.
Küresel ısınma ve iklim değişikliğinin etkilerinin de göz önüne alındığı kampanyada, “Su değerlidir, akıp gitmesin” ve “Su hayattır, boşa harcamayın” sloganları kullanıldı. Kampanya çerçevesinde 300 otobüs durak raketi hazırlanırken, 7 bin büyük boy afiş de otobüs, iskele, metro istasyonlarının yanı sıra hastanelere, büyük alışveriş merkezlerine, muhtarlık binalarına ve insanların toplu olarak bulunduğu, su kullanımının yoğun olduğu diğer mekanlara asılıyor.
Pilot bölge olarak seçilen Alsancak Kültür, Bornova Kazım Dirik ve Karşıyaka Bostanlı mahallelerinde her binanın kapısına hazırlanan çıkartma ve afişler yapıştırıldı. Konut ve işyerlerine ise broşürler dağıtıldı. Ayrıca, İZSU tarafından okullarda öğrencilere yönelik bilinçlendirme toplantıları düzenlendi.
Büyükşehir Belediyesi bu kampanya boyunca, özellikle öğrencileri hedef kitle olarak önemsiyor. Aslı ve Deniz adında iki karakterin kullanıldığı çizgi roman broşür, bütün ilköğretim okullarına dağıtıldı. Özellikle okulların tuvaletlerine ve benzin istasyonlarına yapıştırılan çıkartmalar ile kampanya daha da zenginleştirildi.
Kampanya, basın ilanları ve tanıtım filmiyle destekleniyor. yer alan üniversite öğrencilerinden de yararlanılacak.
“Tasarruf duyarlılığını artırmalıyız"
Hızlı nüfus artışı, küresel ısınma, bilinçsiz su tüketim alışkanlıkları, nüfus artışı gibi nedenlerle su kaynaklarının dünyada tehdit altında olduğunu söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yerel yönetimlerin çalışmalarının yanı sıra evlerde de su tasarrufu konusunda duyarlılığı artırmanın önemli olduğuna değindi.
Su kaynaklarının etkin kullanılması için, başta öğrenciler olmak üzere her kesimin bilgilendirilmesi ve önlem almaya teşvik edilmesi gerektiğini söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu şöyle konuştu: “Suyun önemini anlatan bilgilendirici çalışmalarla başta çocuklar olmak üzere toplumun her kesiminde bilinç oluşturmak zorundayız. Kampanyamız sayesinde, alacağımız basit önlemlerle suyun nasıl doğru ve etkin kullanılacağını toplumun her kesimine anlatmayı hedefliyoruz. Tüm dünyanın sıkıntı yaşadığı bir dönemde hepimiz su kullanımında tasarruf yapmak zorundayız. İzmirlilerin, bu konuda üzerlerine düşeni yapacağına inanıyorum.”
SADECE İZMİRLİLER DEĞİL HERKES DUYARLI OLMALI
