24 Mayıs 2009 Ankara 2m.Planör Yarışması

Uçurtma etkinlik duyuruları, etkinliklerin fotoğrafları ve yorumları.
Post Reply
Melih

24 Mayıs 2009 Ankara 2m.Planör Yarışması

Post by Melih »

Herkese Merhaba,

Bu haftasonu Ankara Gölbaşında 2 metre sınıfı planör yarışlı yapılacak. İstanbuldan Ateş abi, Serçin hoca ve ben yarışmaya katılmak üzere Ankarada olacağız.
Dün fazla rüzgardan uçaklar uçmayınca model camiasına Uçurtma ayarı verdik, sonuç çok etkileyici meğer onlar da uçan herşeye bayılıyormuş :)

Bu sebepten Ankaraya bir miktar uçurtma ile gidip modelcileri iyice zehirlemeye karar verdik, ben isteyen arkadaşlar için 5 adet ufak foil götürüyorum, kendi foillerimi de götüreceğim herkesin eline tutuşturmak için, zatne birkez tutan bir daha iflah olmuyor.

Ankara ekibinden yarışmayı izlemek isteyen arkadaşlar olursa bekliyoruz, hem şöyle yarışma aralarında deltaya kuyruk takarak güzel bir gösteri de yaparsanız tadından yenmez.

Modelcilerin hepsi uçurtmaları gördükleri anda uçurtmaya bakışları değişiyor, geçen hafta F1 pistinin orada yaptığımız etkinliği uzaktan izleyen tüm modelciler dev uçurtmalardan bahsediyor.

Model forumuna uçurtma başlığı eklendi dünden sonra, ilk plan da bir modelciden geldi, rotor kite :)
http://www.pistbasi.com/forum/viewtopic ... 9287#19287
Melih

Re: 24 Mayıs 2009 Ankara 2m.Planör Yarışması

Post by Melih »

Ankaralı bir arkadaşın tarifi ile etkinlik alanına ulaşım şöyle:

Yarışma sahası yol tarifi.

İstanbuldan gelecek arkadaşlar otoban gişelerinden çıktıktan sonra çevre yolunu takiben, yani hiç bir yere sapmadan, her hangi bir çıkıştan çıkmadan dümdüz giderek çevreyolundan Gölbaşında çıkacaklar. (yaklaşık 40 KM) Tabelalarda Adana-Konya istikametini takip edin.

Çevreyolundan Gölbaşında çıktığınızda Konya-Ankara karayolunun Konyaya doğru gidiş istikametini takip edeceksiniz. Çevre yolundan ayrılınca 7-8 km ilerlediğinizde sağınızda Mogan gölünü görüp göle paralel devam edeceksiniz. Göl sağınızda bittikten sonra 7-8 km daha ileride (Çevreyolu çıkışından tam 18 km sonra) bir yokuşun inişinde Bala yol ayrımına geleceksiniz. O yokuşu inerken sağınıza bakarak yavaşlayın ve sağ tarafınıza dikkat edin. Çok büyük olmayan bir tabelada Ulusoy Tohumculuk yazını görüp tam sağa dönerek ana yoldan ayrılacaksınız. Yol ilk başlarda düzgün iken bir iki km içinde bozulacak. Doğru gitmeye devam ederek bu bozuk yolda ilerleyin yolun sağında ve solunda çiftlik evleri var. Bir iki km içinde sol tarafınızda oranın dokusuna uymayan siyah renkli demirden yapılmış büyükçe bir kapı göreceksiniz. O kapının dibinden tam sola dönerek devam edin. 1 km ileride sağınızda bir çiftlik evi var. Onun yanından geçtiğinizde suyu akmayan bir çoban çeşmesi göreceksiniz. Çeşmenin ilerisi, sahanın ortası bizim uçuş alanı.

Uçuş alanının tam koordinatı:
39°40'35.10"N, 32°46'42.02"E

Konya yolundan sapılacak Ulusoy Tomumculuk Levhasının Koordinatı:
39°40'59.29"N, 32°48'54.64"E

Son sapak noktası Siyah Demir kapının koordinatı:
39°41'6.73"N, 32°46'59.64"E

Koordinatları Google Earthde arama satırına copy paste ederseniz noktaları görebilirsiniz.

Image

Image
Halit
Site Admin

Post by Halit »

Hepinize başarılar.
http://www.ucurtmaplanlari.com
ahmetbayar

Post by ahmetbayar »

Hepsini zehirleyin. Nasıl olsa panzehiri sizde. Hem rüzgarla çalışan uçurtmalar dururken, benzinle çalışan uçaklarla havayı kirletmemiş olurlar.
Uçurtmanın mevsimi yoktur.
Rüzgarın estiği her zaman, uçurtma zamanıdır.
Spectre

Post by Spectre »

Melih ve Serçin, günübirlik mi geleceksiniz? Eğer otobüs ya da tren ile geliyorsanız sizi alabiliriz. Mutlaka iz de orada olacağız. Görüşmek üzere.
İyi Rüzgarlar,
Ferruh Bayşu
http://www.ucurtma.org

Image
Melih

Post by Melih »

@Ferruh,

Aziz abi ile ben cumartesi akşam araba ile geliyoruz, kuzende kalacağız sabah 7-8 gibi havaalanından Serçin'i de alıp alana geleceğiz. Teklifiniz için çok teşekkürler.

Ferruh, özellikle senin kuyruklu şovlarını bekliyoruz, Normalde yarışma sırasında havada uçan birşey olmaması lazım yarışmanın selameti açısından, ama sizin şu dev rüzgar çoraplarının tölere edilebileceği kanaatindeyim. Modelciler çok sevinecekler bu katılımınıza.
Sercin

Post by Sercin »

Selamlar,

Martı takımı olarak bayağı iddalıyız. İnşallah derece alacağız. Bizi alma teklifiniz için teşekkürler.

Ben farkılı bir şey rica edeceğim. Melih ve bende Martı t-shirtlerimiz var ancak, Üçüncü takım üyemizin Aziz ağabeyin Martı t-shirtü yok. Malum Kupa alırken iyi poz vermek açısından tek tip olmakta yarar var. Ankara ekibinden elinde fazla Martı t-shirtü olan varsa yanında getirebilir mi?

Ankara'da görüşmek üzere.
Serçin
Melih

Post by Melih »

Takım olarak berbat bir yarışma geçirdik, yerlerde süründük ama Martı Uçurtma Kulübü tshirtlerimiz ve desteğini eksik etmeyen Martı Ankara Ekibi sayesinde çok keyifli bir gün geçirdik. İnsanın deplasmana yarışa gittiğinde destekci dostlarının olması çok güzel birşey, Ankara atölyeye uğrayamadık ama inşallah gelecek sefere diyorum.

Serçin bir kez timeout oldu(zaman sınırı içinde inemeyip sıfır aldı), benim planör 4. yarışa kadar ancak ayarlarını tamamladı 4. de havada bir kaza geçirip inmek zorunda kaldı ama yine de takım olarka ortalarda kalmayı baaşrdık.

Resmi sonuşara göre durum şöyle:
Image

En iyiye göre %56 performans göstermişiz, en iyilerin kıbrıs ve türkiye milli planörcüleri olduğu düşünülürse hiç fena değil :)

Bu Martı T-shirtleri çok iyi oldu, alanda bütün gün "şşt hoop martılar" diye çağrıldık, sarı rengi ile birbirimizi yüzlerce metreden görüp ekibi hiç kaybetmedik. Tekrar tshirt yaptırılırsa ben 3 adet istiyorum.

Gün sonu notu: Ankara ekibi de Eskişehire gitmeyi çok istiyormuş, Serçin hoca uygun bir zaman ayarlamaya çalışacak yaz sonunda bir güzel etkinlik yapıp ailelerimiz ile güzel bir haftasonu geçirirsek çok iyi olacak.
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Bir daha sefere daha iyi sonuçlar bekliyoruz. Ekibin heves ve azminden eminiz. :wink:
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Post Reply