KÜP UÇURTMAM [ALTIGEN]

Beraber uçurtma yapıyoruz.
Post Reply
Turgay TERZİ

KÜP UÇURTMAM [ALTIGEN]

Post by Turgay TERZİ »

Yapım aşamasından tam detaylı değil ama bir kaç resim. Yarı capı 75 cm çıtalar kayın,kumaş tefatta.Kumaşın esnemsini engellemek için kenarlara kıvırırken stor(1cm) kesip içine diktim ve ortadan 3 parcayı birleştirirken yine aynı şekilde stor diktim.Kumaş ları birleştirirken önçe üst üste sonrada geriye katlayıp diktim ve arkadaki payı gizlemiş oldum.Diktiğim storda bu şekilde gizlenmiş oldu.Özellikle nerde dikim yapacaksam iplik rengi kumaş la aynıdır. Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
yigitkahraman

Re: KÜP UÇURTMAM [ALTIGEN]

Post by yigitkahraman »

Turgay çok uğraşmışsın, valla süper olmuş, Nezaman deniyoruz. :mrgreen: Çıta boyları 1,50 metre, 75cm için Şu aliminyum bağlantıları ortadan yapmak daha mı hoş olurdu acaba?
Yiğit KAHRAMAN

Söylediklerinizi duyurmak için hiç kimseyi kolundan tutmayın,
Dinlemeye istekli değillerse, onları tutacagınıza çenenizi tutun.

http://yigitkahraman.wordpress.com
Turgay TERZİ

Post by Turgay TERZİ »

Özellikle 75 cm den birleştirmedim.Elimde 1 mt çıta kalmadı parca cıtaları 1mt lik çıtalarla birleştirdim.Ayrıca anlatımlı yapım aşamaları burada.Resimlerin altına not düştüm Image
murat köse

Post by murat köse »

Ellerine emeğine sağlık çok güzel olmuş.
Kullandığın çitalar yeterli gelecekmi? O boyda bir uçurtma için ahşap uzun vadede iş görürmü? Çitaları birleştirmede kullandığın metal parçalar nedir? Nereden temin ettin?
Benimde aklımda böyle bir uçurtma var fakat ben küp altıgen ile kuyruksuz altıgeni birleştirmeyi düşünüyorum. 1.5 metrelik bir altıgen olacaksa iç kısımda 1 metrelik küp uçurtma olacak etrafında da şeffaf bir malzemeden(naylon vs) kuyruk kısmı olacak. Gökyüzünde uçarken sadece iç kısımdaki küp altıgen göze çarpacak, arkada kuyruk olmayacak yani.
MURAT KÖSE - KADIKÖY - 1979
Turgay TERZİ

Post by Turgay TERZİ »

Slm murat bencede güzel bir fikir iyi düşünmüşsün.Birleştirme için aliminyum kullandım.Çıta yeterli gelir.Gelmezse diye 10 ml lik çıta gelecek onlardan yaparım.Kuyruksuz altıgenge şuna dikkat et cıta boyu 1.5mt olacak ise küp 75 cm olması gerekiyor plan bu şekilde.Yani 1mt küp olacaksa 2 mt çıta boyu olması lazım.Kolay gelsin şimdiden.Ben çalışmıyorum bir ara buluşma yapabiliriz istersen.Uygun olursa yiğit tr gelir.
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Çok iyi. Kısa zamanda çok güzel uçurtmalar yapmaya başladın. Dikişlerin gayet iyi. Tebrikler. :mrgreen:
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
yigitkahraman

Post by yigitkahraman »

Turgay TERZİ wrote:Uygun olursa yiğit tr gelir.
Konu uçurtma olunca diğer tüm planlar iptal olur. Okadar mı? Okadar :lol:
Yiğit KAHRAMAN

Söylediklerinizi duyurmak için hiç kimseyi kolundan tutmayın,
Dinlemeye istekli değillerse, onları tutacagınıza çenenizi tutun.

http://yigitkahraman.wordpress.com
murat köse

Post by murat köse »

Turgay TERZİ wrote:Slm murat bencede güzel bir fikir iyi düşünmüşsün.Birleştirme için aliminyum kullandım.Çıta yeterli gelir.Gelmezse diye 10 ml lik çıta gelecek onlardan yaparım.Kuyruksuz altıgenge şuna dikkat et cıta boyu 1.5mt olacak ise küp 75 cm olması gerekiyor plan bu şekilde.Yani 1mt küp olacaksa 2 mt çıta boyu olması lazım.Kolay gelsin şimdiden.Ben çalışmıyorum bir ara buluşma yapabiliriz istersen.Uygun olursa yiğit tr gelir.
Teşekkürler Turgay. Bende çalışmıyorum. Havaların güzel olduğu (yağmur yağmayıp rüzgar olsun yeter :lol: ) bir günde buluşabiliriz.
MURAT KÖSE - KADIKÖY - 1979
Turgay TERZİ

Post by Turgay TERZİ »

Altan wrote:Çok iyi. Kısa zamanda çok güzel uçurtmalar yapmaya başladın. Dikişlerin gayet iyi. Tebrikler. :mrgreen:
teşekkürler Altan bey yaptığım bütün uçurtmalar martı uçurtma kulübü sayesinde,burada ne ararsam buluyorum bulamadığımda forumdan herkez yardımcı olmaya çalışıyor sağolsunlar.
cockroach1907

Post by cockroach1907 »

Turgay bey normalde altıgen uçurtma yaparken altıgenin etrafına iple iskeleti yaparız. Burda altıgenin etrafından ip geçirmemişsiniz gibi görünüyor uçurtmanın gergin durmasını nasıl sağladınız?
Turgay TERZİ

Post by Turgay TERZİ »

Uçurtmanın her köşesinde cepler var çıtaları yerleştirdiğiniz zaman kendiliğinden gerginleşiyor.
Post Reply