TAKI UÇURTMAM

Tek ipli uçurtmaların yapımı ve uçuruluşu ile ilgi sorularınızı sorabilir, deneyim ve bilgilerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.
Post Reply
Turgay TERZİ

TAKI UÇURTMAM

Post by Turgay TERZİ »

Image
ImageImage

Yeni uçurtmam takı; 60 adet eddy(40x40)uçurtmadan oluşuyor.Bu uçurtmanın ilham kaynağıda ERHAN Beydir.

Bu uçurtmaya başlamamdaki sebepte şu oldu;Her zaman sizlerle uçurtma uçuramadığımız için tek başıma biryerlere gittiğimde festival havası yaratmaktı.
Yapım aşamasına başlamadan tabiki ilk işim bir ustaya danışmak oldu ve Erhan Bey'le irtibata geçtim.Her aşamada bana yardımcı oldu, uçurtmanın boyutundan ceplerin kaç cm olması gerektiğine kadar kendisinden bilgi aldım ve sonunda sanat eserimiz ortaya çıktı.
Ben bu uçurtmaya bayıldım sevinçimi anlatamam.

Her zaman dediğim gibi iyiki varsınız ve sizlerleyim.

Erhan abi çok sağol herşey için bir kere daha teşekkür ederim.
Altan
Site Admin

Re: TAKI UÇURTMAM

Post by Altan »

Turgay tebrikler, önemli adımlar atıyorsun.

Söylediğin çok doğru, tek başına festival oluyor bunlar.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
yigitkahraman

Post by yigitkahraman »

Turgay forumda biri senin için şu yorumu yapmıştı. Senin uçurtmalarını takip edemez duruma geldik diye, Birini okumadan biri çıkıyor. :mrgreen: Valla öle oldu. Tebrikler. Bu arada Nasada harika olmuş ellerine sağlık.
Yiğit KAHRAMAN

Söylediklerinizi duyurmak için hiç kimseyi kolundan tutmayın,
Dinlemeye istekli değillerse, onları tutacagınıza çenenizi tutun.

http://yigitkahraman.wordpress.com
Turgay TERZİ

Post by Turgay TERZİ »

Yiğit çok sağol; Kulağım hep telefonda ararsın diye bekledim ama müsait değilmişsin demekki.Bir an önçe bitir artık şu işleri özlettin kendini.

En kısa zamanda görüşmek üzere kendine iyi bak.
yigitkahraman

Post by yigitkahraman »

Turgay sizlerle sahilde çimenlere uzanıp uçurtmaları izlemeyi bende inanmayacağın kadar çok özledim. Heyt be saatlerde süper oldu artık. İşyerinden çıktığımda hava hala aydınlık. Buluştuğumuzda da artık daha fazla zamanımız olacak.
Yiğit KAHRAMAN

Söylediklerinizi duyurmak için hiç kimseyi kolundan tutmayın,
Dinlemeye istekli değillerse, onları tutacagınıza çenenizi tutun.

http://yigitkahraman.wordpress.com
ekrem

Post by ekrem »

Turgay bey takı uçurtmanız,çok mükemmeldi.Çok çok hoşuma gitti.Parça kumaşlarım oldukça çok bende takı uçurtması yapmak isterdim.60 adet (40*40 cm lik) yalnız karelerin arka yüzlerindeki çıtaların yerleşimini ve ön yüzlerinden denge baglantılarını,zincirleme yan yana baglantılarını görmek isterdim.Yanınızda oldugum halde baglantılarına dikkat edemedim.Eline saglık bizlere görsel show yaşattıgın için teşekkür ederim.Takı hakkında bilgi verirsen sevinirim.Saygılarımla.
Turgay TERZİ

Post by Turgay TERZİ »

Ekrem Bey öncelikle teşekkür ederim beğenmiş olmanıza sevindim.Uçurtmanızın boyutu kaç cm olaçaksa, iki uçurtma arasındaki boşluk ta aynı olaçak.Uçurtmamızda sadece dikey çıta kullandım.Yatayda ip dikiyorsunuz.http://www.kiteplans.org/planos/aksarch/aksarch.html
Halit
Site Admin

Post by Halit »

Şu ana kadar yapılan ve bundan sonra yapılacak olan takı uçurtmaları biraraya getirip büyük bir takı yapmak mümkün.
Erhan ve Turgay'ın takı uçurtmalarını ilk fırsatta birleştirelim. :roll:
http://www.ucurtmaplanlari.com
ekrem

Post by ekrem »

Turgay bey cevabınız için çok teşekkür ederim.40*40 lık şablon çıkarttım.İki uçurtma arasındaki mesafeyi cevabınızda belirtmişsiniz (40)cm bu çok iyi oldu.Uçurtmalar için sıcak kesim yapmayı düşünüyorum.İpi zikzak dikiş ile dikebilirmiyim denemek istiyorum.Yoksa dakron mu kullanayım.Kuyruk uzunluklarını ne kadar yapayım.Çıta boyu kadarmı? olsun.Grup halinde senkronize bir görünüm,oluşturulabilir.Sizin takınız,Erhan beyin takısı ve becerebilirsem benim takı ile bir takım oluşturabiliriz.Başka uçurtmacı arkadaşlarda var sa , gökyüzünü renk cümbüşüyle donatabiliriz.İyi günler dilerim.
Turgay TERZİ

Post by Turgay TERZİ »

Ekrem abi;
Dikiş zig zag olsun farklı bir malzeme kullanmayın uçurtmaya ağırlık yapaçaktır.
Kuyruk uzunluğu her uçurtmaya 2cm genişliğinde 110cm uzunluğunda 2 şer adet dikin.
Sıcak kesim en iyisi kenar kıvırmanızada gerek kalmaz.

Kolay gelsin,en kısa zamanda birlikte takım uçuşu yaptırırız.
ekrem

Post by ekrem »

Turgay bey,takımı yeni bitirdim.50 adet oldu yaklaşık 65 metre,sizin takı ile birleştirerek ve ortasına uçurtma kulübünün flamasını takıp gökyüzünde ,bir görüntü oluşturabiliriz.110 adetlik olur.çok güzel görüntü olur.En yakın etkinlikte denemek üzere.
Caglar

Post by Caglar »

Gerçekten mükemmel olmuş , ellerinize sağlık.
Çağlar KESKİN
Post Reply