her 2 metrajda 100m olsun ozaman...hatta bende 100er m yapıyorum...haydi beylerrr
fiber tüp,karbon ve karbon tüp
Arkadaşlar Carrefour da el aletleri çok ucuz, şarjlı tornavidaların yanında tüm uçları 30 adet kesme ucu vs ile 30.000 devirlik dramel sadece 9-10 milyondu 3-5 ay önce ben aldım, şu an varmı fiyatı ne bilmem ama kesinlikle iş görüyor.
Çıta konusunda tercihim 8 ve 6 mm den 50 şer metre. 8 mm ağır olacaktır muhtemelen, ancak Kütahyadaki arkadaşlarımızın tahta çıtalar ve pazardan aldıkları kumaşla iki ipli delta yapmaları son derece iyi bir ders benim için. Malzeme belki mükemmel değil, karbon borulara göre de oldukca ağır olacaktır ama bu uçurtmayı yapmaya engel değil. Mükemmeli ararken liderliği Kütahya ya kaptırdık haberiniz olsun

Çıta konusunda tercihim 8 ve 6 mm den 50 şer metre. 8 mm ağır olacaktır muhtemelen, ancak Kütahyadaki arkadaşlarımızın tahta çıtalar ve pazardan aldıkları kumaşla iki ipli delta yapmaları son derece iyi bir ders benim için. Malzeme belki mükemmel değil, karbon borulara göre de oldukca ağır olacaktır ama bu uçurtmayı yapmaya engel değil. Mükemmeli ararken liderliği Kütahya ya kaptırdık haberiniz olsun
Selamlar; Arttıran var;
Bende siparişlerimi şu şeklide revize etmek istiyorum eğer mümkünse;
Karbon tüp 6/3 ==> 10 m
Fiber tüp 6/3 ==> 50 m
Fiber tüp 8/6 ==> 50 m.
Birde parayı ne zaman kime vereceğiz şimdi yahu. Ben fiber solidleri aldım evde duruyor ama kimseye 5 kuruş para vermedim. Ne zaman vereceğiz? Bir açıklık getirilse bu işe...
Serçin.
Bende siparişlerimi şu şeklide revize etmek istiyorum eğer mümkünse;
Karbon tüp 6/3 ==> 10 m
Fiber tüp 6/3 ==> 50 m
Fiber tüp 8/6 ==> 50 m.
Birde parayı ne zaman kime vereceğiz şimdi yahu. Ben fiber solidleri aldım evde duruyor ama kimseye 5 kuruş para vermedim. Ne zaman vereceğiz? Bir açıklık getirilse bu işe...
Serçin.
Arkadaşlar bu kadar yüklü alamanızı tavsiye etmem. Çünkü ne aldığınızı bilmiyorsunuz. Önce birileri 2-3 değişik uçurtma yapıp denesin. İşe yarıyor mu bir görün. İstanbul'daki arkadaşlar ggidipp birkaç metre alıp yaptıkları uçurtmalarda denerlerse bence iyi olur.
İyi Rüzgarlar,
Ferruh Bayşu
http://www.ucurtma.org

Ferruh Bayşu

@Ferruh
Benim istediğim miktarın benim açımdan sakıncası yok, fiber çubuktan uçurtma dışında da yapılacak şeyler var, hiç olmadı annemin çiçeklerine çok iyi sırık olur
Fiber malzeme olarak çok kullanışlı gerçekten.
Geri kalan arkadaşlar için haklı olabilirsin, 8mm çıta ile yapılan bir plan bulup, "işte bunun için bana lazım" demek gerçekci olmayabilir, ağır malzeme sonuçta. Ancak daha önce dediğim gibi mükemmel malzeme olmayabilir ama mutlaka işe yarar.
Benim istediğim miktarın benim açımdan sakıncası yok, fiber çubuktan uçurtma dışında da yapılacak şeyler var, hiç olmadı annemin çiçeklerine çok iyi sırık olur
Geri kalan arkadaşlar için haklı olabilirsin, 8mm çıta ile yapılan bir plan bulup, "işte bunun için bana lazım" demek gerçekci olmayabilir, ağır malzeme sonuçta. Ancak daha önce dediğim gibi mükemmel malzeme olmayabilir ama mutlaka işe yarar.
- Altan
- Site Admin
Ferruh ben yurtdışından gelen 3 mm. fiber ile buradan aldığımızı karşılaştırdığımda kalitesinin yeterli olduğuna ikna oldum. Bu nedenle 8/6 yaparlarsa sorun olmaz diye düşünüyorum. 8'lik çıtayı sadece büyük uçurtmaların ana taşıyıcı çıtası olarak kullanırım. 6/3 için sorun yaşamayız gibi geliyor. Ayrıca Melih haklı, uçurtma dışındaki işler için de kullanılabilir. Tahta çıtadan ucuza geliyor.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Uçucu madde bağımlısı.
Zaten bende cam fiberler için söylemedim. 6/3 yada 6/4 ve 8/4 yada 8/6mm karbon için söyledim. Sonuçta cam finerler karbon a göre çok daha ucuz.
Ayrıca sorun sadece ağarlık değil. Çıtanın ne kadar esnediğide önemli. Mesela delta nın kanatlarda esneme çok önemli. Az esnerse denge problemi yaratır, çok esnersede kaldırma kuvveti az olur.
Ayrıca sorun sadece ağarlık değil. Çıtanın ne kadar esnediğide önemli. Mesela delta nın kanatlarda esneme çok önemli. Az esnerse denge problemi yaratır, çok esnersede kaldırma kuvveti az olur.
İyi Rüzgarlar,
Ferruh Bayşu

Ferruh Bayşu

slm
@Ferruh
keşke adresinizi vermiş olsaydınız, numuneleri görüp bizi olur yada olmaz diye yönlendirseydiniz...sizin tecrübeleriniz bizim için çok önemli...birde bunları daha ucuz alabileceğimiz biryer siz biliyormusunuz?...
keşke adresinizi vermiş olsaydınız, numuneleri görüp bizi olur yada olmaz diye yönlendirseydiniz...sizin tecrübeleriniz bizim için çok önemli...birde bunları daha ucuz alabileceğimiz biryer siz biliyormusunuz?...
Eray Kara
Sanırım Halit bakmıştı. B konuda onun yorumlarına güvenebilirsiniz. Sanırım O da 8/4 mm olan için çok ağır demişti. Benim yukarda söylemek istediğim çok uzun miktarlarda almak isteyen arkadaşlar içindi. 50-100 metre gibi. 10-20 metre alırsanız çok bir kaybınız olmaz. En azından uçurtmaların bazı bölümlerinde kullanma imkanınız olur.
Umarım 6/4 ve 8/6 mm çıta üretebilirler ve bu çıtalar bizim istediğimiz özelliklerde olur -en azından bizim istediğimiz özelliklere yakın özelliklerde-.
Umarım 6/4 ve 8/6 mm çıta üretebilirler ve bu çıtalar bizim istediğimiz özelliklerde olur -en azından bizim istediğimiz özelliklere yakın özelliklerde-.
İyi Rüzgarlar,
Ferruh Bayşu

Ferruh Bayşu

slm
@All
son durum böyle görünüyor...metraj eklemek yada çıkarmak isteyenler lütfen biran önce yapsınlar...siparişleri verelim artık...(biraz daha karbon siparişi lütfen
)
@Melih
karbon boruda 15 m size, 10 m Asarıca'ya,20m yalovalı'ya yazacağım gibi görünüyor
@Erhan
sizin fiber tüp siparişlerinizide 50şer metre yapsak daha iyi olacak gibi
6/3 mm karbon boru:
ben=20m
Altan=20m
Erhan=10m...
Kartal=10m...
Melih= ...
idle=10m ...
ateş=15m
+________________
85m
fiber tüp 6/3 8/6?
asarıca= 50m 50m
Ben = 100m 100m
Altan = 100m 100m
Erhan = 20m 20m
Kartal = 100m 100m
Melih = 50m 50m
idle = 50m 50m
yalovalı= 50m 50m
burn =10m 10m
ateş = 50m 50m
+__________________ ________________
580m 580m
son durum böyle görünüyor...metraj eklemek yada çıkarmak isteyenler lütfen biran önce yapsınlar...siparişleri verelim artık...(biraz daha karbon siparişi lütfen
@Melih
karbon boruda 15 m size, 10 m Asarıca'ya,20m yalovalı'ya yazacağım gibi görünüyor
@Erhan
sizin fiber tüp siparişlerinizide 50şer metre yapsak daha iyi olacak gibi
6/3 mm karbon boru:
ben=20m
Altan=20m
Erhan=10m...
Kartal=10m...
Melih= ...
idle=10m ...
ateş=15m
+________________
85m