Devrim TR

Kumandalı uçurtmaların yapımı ve uçuruluşu ile ilgi sorularınızı sorabilir, deneyim ve bilgilerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.
Post Reply
PiLoT

Devrim TR

Post by PiLoT »

Belki yeni olduğum için kendimi çok fazla geliştirmemiş olabilirim ama aşağı yukarı Revolution denen modellerde bir takım izlenimler edindim. Başka insanların orjinal uçurtmaların ölçülerini hesaplayarak sitelere yüklemesi sayesinde bu tür uçurtmaların kopyalarını yapıyoruz. Zaten icadedilmiş olan birşeyimi icadediyorum? Hayır.. Ben daha gelişmiş modelleer yapma düşüncesindeyim. Üst kısmı yok 226 idi, 230 idi, 265, 270 derken aslında tam mantığının ne olduğunu bile anlamadan ölçülere bağlı olarak taklit uçurtmalar yapıyoruz. Kumandalı modeller neticede rüzgar kuvvetinden faydalanarak uçuyorlar. Hepsi uçuyor. Ama kullanım+uçuş karakteristikleri farklı. Bende en azından elimde bulunanlardan daha iyi uçacağına inandığım bir model geliştirmeye başladım. Kullanan arkadaşlar daha iyiden kastımın ne olduğunu anlamışlardır. Çünkü revo uçururken yapamadığımız yada yapmayı beceremediğimiz hareketlerde sıkıntının aslında nerede olduğunu düşünüyoruz. Birazı bizde olduğu gibi bir kısmıda kullanılan modelde. En basit örneği mesela ters hover yapmaya çalıştığımız zaman uçurtma beşik gibi sallanıyor. Dengelemek çok güç. Revo 1.5 için biraz fazla, 1 için daha az rüzgar gerekiyor. Devrim TR ne büyük ne de küçük. Her ikisinin ortamında da uçurulabilir. Ayrıca yapısı Revoindoor modelinede yakın olduğu için oldukça maksatlı bir model. Tasarladığım modelde bunların hepsini düşündüm. Tabi denemeden bir şey söylemek için çok erken. Eğer fırsatım olursa bu modelin bir deneme versiyonunu yapıcam. Denge ipleri içinse aklımda bir kaç değişik plan var. Bu planlar uçurtmayı kullanma tarzına göre olacak. Agresif, normal, yumuşak kullanım için değişik düşüncelerim var. Denge ipleriyle ilgili olan planlarımı daha sonra eklerim. Şimdilik biraz daha yumuşak kullanım için olan ölçüleri eklicem. Buyrun resimler:

Image

Image
Altan
Site Admin

Re: Devrim TR

Post by Altan »

Kolay gelsin, sonucunu merakla bekliyoruz.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Post Reply