Rüzgar nispeten hafif olduğu için Quantum'un denge ayarını hafif rüzgarlara göre ayarladım, ancak ilk uçurmamda hareket yapabilmek için bu rüzgarda bunun biraz fazla hassas olduğunu anlayıp, dengeyi biraz şiddetli rüzgara göre ayarladım, bir iki deneme sonrasında kendim için en uygun ayarı bulup hareket çalışmalarına geçtim.
Şunu belirtmek isterim ki eğer aksıl, yoyo gibi hareketler yapmak istiyorsanız bence 10 km/saat altı rüzgar en iyisi.
Öncelikle, rüzgar penceresinin kenarında bol bol iniş yapıp per dö vites (stall) çalıştım (bu konuda ustalara bir sorum olacak; per dö viteste iken kontroller tam olarak nasıl işliyor? Alçalan kanadı yukarıya çıkarmak için tam olarak ne yapmamız gerekiyor?), ardından per dö vites çalışmaktan sıkılınca, biraz yatay kaydırma (side-slide) çalıştım. Geçen hafta, çalıya takılmış bir kanatucunu far etmeyip yüksüklerden (ferrule) birini kırmıştım, bugün de kanada dolanmış ipi farketmeyip sert bir tekerlek (cartwheel) yaparken diğer yüksüğü kırdım. Önce nalbura sonra da eve doğru yapılan bir yolculuktan sonra tekrar sahile gidip tekrar uçuşsa geçtim. Güzel bir girişle neredeyse bütün rüzgar penceresi boyunca uçurtmayı dengeli tutarak kaydırmayı bir - iki kere başardım. Sonrasında aldığım cesaret ile yoyo denemelerine giriştim ve 2-3 tane de yoyo yapmayı başardım.
Rüzgarın sertleşmesi ve biraz da yorulmanın etkisi ile eve döndüm.