kite buggy yapalım

Uçurtmalar ile ilgili genel bilgiler.
Sercin

Post by Sercin »

Selamlar;

Evet buggyler gerçekten evladiyelik olacak. Hatta toruniyelik. :D :D :D
Hatta tuz gölünde işimiz bittiğinde onları tuz gölüne gömeriz, seneye gidip çıkartıca bile pırıl pırıl dururlar. :D :D :D :D

Evet güzel olucak buggyler. İktisatçı, boru bükme ustamız tarafından gayet güzel bükülen borularımız benim evde kaynak yapılacağı günü sabırsızlıkla beklemekteler.

@Melih çizimleri bu akşam yapacağım. Hafta içi bir gün öğleden sonra lazerciye gidebiliriz. Cumartesiye sadece kaynak işi kalsın diyorum. Olur mu?

Birde koltuk için perlonla bağlarız demiştik ya, yan çubuklar eğimli olacağı için perlon kayma yapar mı? Perlonun bağlanacağı yerlere bir aparat mı yaptırsak....

Serçin...
Melih

Post by Melih »

@Serçin: Lazer için çizilmesi gereken bir parça daha var onun için sizi arayacağım eğer sıkı çalışırsak hafta içi bitirip hafta sonu cumartesi seleleri yapıp pazar kullanıma geçebiliriz sanırım.

@Altan: Osmanın seçimi konusunda, cevap bekliyorum, istiyor mu? istemiyor mu?

Bu arada dayanamayıp buggynin 1/10 ölçekli maketini yaptım. Şasiye yaptırdığımız büküm gerçekten çok etkili ve güzel olacak. kaynakda bir takım değişiklikler var ama iyi bir usta için sorun olmayacaktır
Melih

Post by Melih »

Merhaba arkadaşlar bu mesajı sanayiide torna atolyesindne yazıyorum. şu an elimde buggylerin lazer ile kesilmiş parçaları var, muhteşem görünüyorlar, yüzeyleri pürüzsüz ve bir yerlerine M+ (martı) logosu çizildi lazer ile. Lazer fiyatları çok uygunmuş, öyle atla deve tutmadı, saatine 100 $ alıyorlar yaklaşık 1 saat sürdü ancak aslı iş 30 dakikada bittiği ve tanıdık olduğumuz için 50 milyona konu kapandı.

Şu an tornada yapılacak parçalar hazırlanıyor ancak bu gün yetişmeyecek sanırım. Cumartesi günü tüm parçaları alıp TIG kaynağına götüreceğiz serçin bey ile. bundan sonra frameler hazır oluyor, herkes kendi frame i ile başbaşa kalacak. tekerlek merkezlerindeki çeşitlilik sebebi ile, M14 lük vida için somun var akslarda, her tür tekerlek monte edilebilir,

Sele için ben birkaç tasarım yapacağım, şablon ile gidip brandacı da diktirmeyi planlıyorum, eğer beğenirseniz söyleriz aynısından yapar adamlar.

bilginize
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Haberler güzel, heyecanla bekliyoruz bakalım.

Melih Osman şu an almayacağını söyledi. Detaylarını konuşuruz.

Şu tekerlek işini nasıl çözeceğiz. Siz alırken bana da alabilecek misiniz?
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Melih

Post by Melih »

@Altan tekerlek sana da alırız, zaten önce bir araştıracağız güzel birşey var mı diye.
Melih

Post by Melih »

Serçin ile 6 adet buggy imalatında 2. gün:

- geçen hafta kesilip bükülen parçaların tesfiyesi yapıldı
- selenin bağlantı ayaklarının eğimli kesimleri yapıldı
- ön tekerin hareketli göbeği torna edildi
- göbek rulmanları alındı.
- ön çatalın dengesi için kaba güç kullanılarak borular biraz büküldü.
- kaynak ağızları hazırlandı.

Bu işlemlerden sonra Serçin de bende oldukca yorulduk. Hafta içi bir gün delikleri deldirip kaynağı yaptırıp bu işi bitireceğiz. Sonra sele ve tekerlek işimiz başlıyor. Ben C-QUAD yaparak denemeyi düşünüyorum, buggy için zaten çok övgü alıyor bu uçurtma, denizde sörf yapan bile var.
Melih

Post by Melih »

<b>Buggyler bitti</b>

Evet buggylerimiz bitti ve şu an evimin salonunu işgal etmekteler. Çok şık oldular. Tabi sadece frame yaptığımız için ortada birşey yok. kama amrkasının rulman göbekli plastik jantlı tekerleklerini araştırıyoruz. Bu hafta içerisinde bir sele dikmeye çalışacağım eğer vakit bulabilirsem.

Kaynak ustamız yaklaşık 10 saat aralıksız kaynak yapmış olmasına ve yaptığı kaynağın piyasadaki en pahalı kaynak olmasına ramen tüm kaynaklar için bizden sadece 100YTL aldı :) Tuz gölü projesi için yaptığımız buggyler sebebi ile "ülkemi azıcık olsun tanıtın da, ben herşeyi bedava yaparım" diyerek bizi çok mutlu etti, ben kendisine hediye olarak firmasına bir web sitesi yapacağımı söyledim, karşılıklı mutlu olduk. Gerçekte sadece bir buggyye yapılan kaynak+boru bükme işciliği 250 milyon. Bundan sonra buggy yapacak olursak 400-500 milyon gibi bir rakamı gözden çıkarmak şart olacak. Gerçi bu aletler evladiyelik olduğu için bir daha buggy'e ihtiyacımız olacağını sanmıyorum

bilginize :D :D :shock:
Spectre

Post by Spectre »

Birde fotoğraf koysandında bizde görseydik.
İyi Rüzgarlar,
Ferruh Bayşu
http://www.ucurtma.org

Image
Melih

Post by Melih »

Efendim yeterki isteyin, istediğiniz fotoğraf olsun. Buyrun araç budur, arkada görünenler de monte edilmemiş 4 adet buggynin parçaları. Çok profesyonel oldu gerçekten. kaynak yerlerinde meneviş deseni görülüyor ancak tuzruhu ile bu izler de çıktığında pırıl pırıl olacak.

Image
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Alet güzel olmuş. Ellerinize sağlık. 8)
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Halit
Site Admin

Post by Halit »

Melih gerçekten çok güzel olmuş. Bunları denemek için belki Hezarfen gibi bir yere gitmekte fayda var. Bir gün hepsini toplayıp Hezarfen'e gitmeyi organize etmeliyiz. Bu için oradakilerle konuşmak lazım. Eğer düşünürseniz ben konuşurum. Ben başka bir yer bilmiyorum ve Yeşilköy sahil bu iş için uygun değil diye düşünüyorum.
http://www.ucurtmaplanlari.com
Melih

Post by Melih »

@Halit
Kesinlikle haklısınız, hazerfen gibi biryer lazım veya kilyos veya şile sahili gibi. Herkes buggysinin sepetini falan yapıp bitirince, hazır olur gideriz. Bu hafta çok yoğun olacağımdan sanırım ben haftasonuna seleyi yetiştiremeyeceğim.

@Altan
Müsait olduğunuz zaman gelip buggynizi alabilirsiniz.
Spectre

Post by Spectre »

Valla süper olmuş. Pırıl pırıl da parlıyor. Ama araba dediğin kırmızı olur.
Bir de ayak koyma yerlerini göremedim.
İyi Rüzgarlar,
Ferruh Bayşu
http://www.ucurtma.org

Image
Melih

Post by Melih »

Ayak koyma yerlerini delmedik özellikle. Tekerlek çapları ve jant şekline göre yanlış yerde kalırsa kötü olabilir. Ayak yerleri için delikler açılıp, uzunca civatalar somunlar ile tutturulacak, böylece, her isteyen istediği gibi kullanabilir o bölümü, bazısı yukarı eğimli yapıyor. Veya bisiklet pedalı takıyor. Ben düz civata üzerine aluminyum boru geçireceğim, zarar görürse aluminyum görsün, değiştiririm gerekirse. birde uç kısmına ayaktan çıkmasın diye perlon bir kısım düşünüyorum.

Şu anda 35cm lastikler var, piyasadaki 55cm lik büyük lastikler bile rahatca takılabilir, son karar kullanıcılara ait.
Melih

Post by Melih »

Sonunda sele de bitti. Bu gün 2 metre kadar branda aldım seleyi dikmek için, evirdim çevirdim, buggy nin yüksekliği fazla olmadığı için bir türlü koltuk benzeri bir form bulamayıncan, eski dostumuz üçgene döndüm, iyi de yapmışım son derece kullanışlı ve rahat bir sele çıktı ortaya.

Ayak koyma yerleri olmadığı için yarın hazerfene hava alanına getiremeyeceğim ancak şimdilik görünüşü böyle.
Image
Post Reply