Uçurtma yelkeninin hazırlanışı
Ben elime geçen güzel renkteki naylon torbaları ileride naylon uçurtma yapımında kullanmak için saklıyorum.Genelde küçük çocuklara uçurtma istenidiği zaman bu malzemeleri kullanıyorum.
Genelde bir uçurtma için 40cmx50cm/50cmx60cm boyutlarında 2 büyük naylon poşet yeterli oluyor. Beni elimdeki torba çok daha büyük olduğu için 1 adet yeterli oldu.
Genelde simetrik olması açısından uçurtmanın tipine göre (bazı uçurtmalar sadece sağı ve solu aynı olduğu için 2 ye katlayarak kesemk uygun oluyor) 2 yada 4 e katlayarak çizimini yapıyorum. Burada altıgen uçurtma her iki açıdan da simetrik olduğu için 4 e katlayıp çizimi kenarlarda birer cm kalacak şekilde yaptım. Kesim işleminden sonra kenarlardaki birer cm lik payları çizdim.

----------------------------------------------------------------------------------------------
Uçurtma iskeleti için kenar uçların kuvvetlendirilmesi
Genelde kenarların kuvvetlendirilmesi için asetat yada eski röntgen filmlerini kullanıyorum. Ancak ofiste bulabiliğim tek malzeme naylon dosya kapağı olduğu için onu kullandım.
Altıgen uçurtmanın kenarlar 120derece olduğu için bir daireden 3 kenar için parça çıkıyor. Altı adet parça kesip kenarlara bantladım. Ekstra sağlamlık için önce çift taraflı bantla bu parçaları sabitleyebilirsiniz.
Daha sonra kenarları pay yerlerinden katlayarak bantlayın.

----------------------------------------------------------------------------------------------
Çıtaların Gireceği Yuvalar
Bu kısımda genelde kumaş (Eskimiş kotlar bu iş için ideal) kullanmayı tercih ediyorum ama işyerinde olan malzemelerden faydalanarak yaptığım için yine dosyanın naylon kısmını kullandım. Çok dayanıklı olmayacaktır ama epey bir süre idare edecektir.
Resim ki gibi katlayarak paket leri oluşturun. Uçurtmanın yelkenine önce çift taraflı bant ile tutturun. Yapıştırırken mutlaka merkeze dik olacak şekilde yapıştırın ki çıtalar yamuk ggirmesin. Paket girişini kapatmayacak şekilde birkaç yerinden bantlayın daha sonra tel zımba ile dikiş atın. Dikişin arka uçlarının naylonu yırtmaması için bir pense yada karga burnu yardımı ile dikişleri ezip düzleştirin.

Çıtaların Takılışı ve Denge ipleri
Uçurtma çıtalarınının uçlarını eye veya zımpara ile keskinliğini alın. Sonra çıtaları yerlerine takın.
Denge iplerinin bağlanmasında bowline ( http://www.netknots.com/rope_knots/bowline ) kullanmanızı tavsiye ederim. Ben ipleri arkadan ön tarafa geçirirken bir çuvaldız kullandım.

NOT: Bir uçurtmayı yapmanın birçok yöntemi olabilir. Her zaman çevrenizde bulabileceğiniz malzemelere göre birşeyler yapmanızda fayda var. İlla ki her yaptığınız yöntem başarılı olacak diye bir kaide yok ama her yaptığınız size ileride ki uçurtmalarda tecrübe olarak geri dönecektir. O yüzden hiç bir zaman yeni yöntemler denemekten kaçınmayın.