İplerin alındığı yer karaköyde, ben 4 aydır karaköye geçip, rulmanlı fırdöndü alabilmiş değilim, ama umut ediyorum hala bana güvenirseniz çok uzun sürebilir. avrupa yakasında olup o taraflard aolan birileri daha iyi olur sanırım. Serçin de telefonu da olabilir ona sormak lazım. Ben aklımda tutayım eğer geçersem o tarafa 1 makara alırım sizin için.
Bu arada boyayı sellozik tiner sökmüyor ama ipi kullandıkca rengi açılıyor. Belki toluen falan kullanmak lazım bilemiyorum.
uygun olabilir ancak, bence 0.7 mm değil en az 1 mm olmasında fayda var. Benim aldığım yerde yok ama eminönünde her çeşidinden varmış, gidersem bakarım senin için de. 80 kg çeken ip, sleeve edildiğinde 40 kg çekiyor unutmamak lazım. genelde 300kg civarı ipler daha uygun oluyor ki yıpranmış hali ile bile 100kg yüke dayansın.
Ben alabilirim o iplerden. İşe arabasız gittiğim günler hep önünden geçiyorum. Hangi kalınlıktan hangi miktar alınacaksa yazın alıp yollarım. Yarın (cuma) arabayla gideceğim için en erken pazartesi günü alabilirim.
Ben o iplerden 0.5 mm olanı npw9 için kullanmıştım. Ancak pek memnun kalmadım. Sanırım ince olduğundan çok karışıyorlar. 1mm daha iyi olur kanımca.
Çeşme ve Ayvalık ki bütün balıkçıları gezdim (ki zaten iki yerde toplam 3 tane mazleme satan yer bulabildim) ama bizim kullandığımız türden hiçbir ipi bulamadım.
Oralardan geçerken şu benim ip sorunuma çare olurmusunuz. Ölçü veremiyorum çünkü hangi uçurtmada ne ip kullanılır bilmiyorum.
Palnladığım uçurtmalar
1. Delta coyanne
2. Black Eagle
3. NPW
4. Online da yapımına başladığımız double kutu
Teşekkürler
Havale konusunu hemen halledebiliriz (ki bahsetmeye gerek bile görmüyorum)