25 Eylül Bahçeşehir Uçurtma Festivali
- Halit
- Site Admin
Bahçeşehir festivali kesinleşti. Bugün belediyeden arayıp festival alanının temizliği ve düzenlenmesi ile ilgili çalışmaların başladığını söylediler. Ayrıca afiş vb hazırlıkları da başlamış. Festival içeriği olarak aşağıdaki türde bir mail atmıştım.
- Eğer okulları davet edebilirseniz basit birkaç yarışma
- Büyük bir Türk Bayrağını ( sanırım sizde vardır ) uçurtmalarımızla göklere kaldırılacak.
- 2 ipli akrobasi uçurtmaları ile gösteriler yapılacak .
- 2 ipli gösteri uçurtmalar ile 40 metrelik kuyruk gösterisi
- 2 ipli ileri seviye gösterisi (Ferruh Bayşu )
- Fighter (tek ipli Hindistan kavga uçurtması)
- Heksebest uçurtmalar (19-20 metre kuyruklu 6 kanatlı deltaların süzülüşü)
- Spinnerlar , bannerlar ve bir çok değişik uçurtma (double stars , ateş kuşları , ayçiçeği , kırlagıçlar , kutular , deltalar ,rokakular , Crosdeckler , DCler ,CODYler , Genkiler , Wolflar vb)
- Uçurtma Trenleri (11 adet Türk milli takım forması havada uçacak . )
- İçine hava dolan spikelar
- 3 tekerlekli arabaların power kiteler ile çekilmesi (bu alanda biraz zor olabilir )
- Uçurtmadan paraşütle oyuncak ayıcık atma.
- Uçurtmadan çocuklar için şeker ( gökyüzünden şeker yağacak )
- Bol bol uçurtma sohbeti.
Hepsini yapamasak da bir kısmı bile oldukça etkili olacaktır.
Festival alanı çok büyük değil . Gökyüzünde yer bulmakta zorlanılabilir. Umarım hava iyi olur.
- Eğer okulları davet edebilirseniz basit birkaç yarışma
- Büyük bir Türk Bayrağını ( sanırım sizde vardır ) uçurtmalarımızla göklere kaldırılacak.
- 2 ipli akrobasi uçurtmaları ile gösteriler yapılacak .
- 2 ipli gösteri uçurtmalar ile 40 metrelik kuyruk gösterisi
- 2 ipli ileri seviye gösterisi (Ferruh Bayşu )
- Fighter (tek ipli Hindistan kavga uçurtması)
- Heksebest uçurtmalar (19-20 metre kuyruklu 6 kanatlı deltaların süzülüşü)
- Spinnerlar , bannerlar ve bir çok değişik uçurtma (double stars , ateş kuşları , ayçiçeği , kırlagıçlar , kutular , deltalar ,rokakular , Crosdeckler , DCler ,CODYler , Genkiler , Wolflar vb)
- Uçurtma Trenleri (11 adet Türk milli takım forması havada uçacak . )
- İçine hava dolan spikelar
- 3 tekerlekli arabaların power kiteler ile çekilmesi (bu alanda biraz zor olabilir )
- Uçurtmadan paraşütle oyuncak ayıcık atma.
- Uçurtmadan çocuklar için şeker ( gökyüzünden şeker yağacak )
- Bol bol uçurtma sohbeti.
Hepsini yapamasak da bir kısmı bile oldukça etkili olacaktır.
Festival alanı çok büyük değil . Gökyüzünde yer bulmakta zorlanılabilir. Umarım hava iyi olur.
http://www.ucurtmaplanlari.com
- Altan
- Site Admin
Afiş çok fena.
Hiç olmazsa gereksiz kelimeleri atsalardı. Tüm Bahçeşehirlileri bekliyoruz. lafı çok gereksiz. Düzenlenecektir lafı da gereksiz.
Hatta görüntü kirliliği sayılabilecek böyle bir afiş yerine sadece bezafiş yapsalar daha hayırlı olur. Basılmadı ise böyle bir afiş basılmasın. Bezafiş yapılsın.
Hiç olmazsa gereksiz kelimeleri atsalardı. Tüm Bahçeşehirlileri bekliyoruz. lafı çok gereksiz. Düzenlenecektir lafı da gereksiz.
Hatta görüntü kirliliği sayılabilecek böyle bir afiş yerine sadece bezafiş yapsalar daha hayırlı olur. Basılmadı ise böyle bir afiş basılmasın. Bezafiş yapılsın.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Uçucu madde bağımlısı.
- Lorth Undulia
- Halit
- Site Admin
Dün Ziya Bey ile Galatadan dönerken Ziya Bey bu tren takım uçurtmalarını nasıl diktiğini anlattı. 11 adet formanın kolları bir tarafta , şortları bir tarafta , ev konfeksiyon atölyesine dönüştü dedi. Çok güldük.
Ziya Bey treni yetiştirecek galiba.
Ferruh 'un 25 li DC trenini de görürüz umarım.
Ziya Bey treni yetiştirecek galiba.
Ferruh 'un 25 li DC trenini de görürüz umarım.
Sanırım ben gene gelemiyeceğim.
Hafta sonu trenin 8 tanesini denemek için yanıma aldım. Hiç rüzgar yoktu. Koşarak deneme yaptık, ancak arkadaşım tuttuğu uçurtmayı bırakmayınca en arkadaki uçurtma kırıldı.
Birde yeni yaptığım DRB yi deneme fırsatım oldu.

Hafta sonu trenin 8 tanesini denemek için yanıma aldım. Hiç rüzgar yoktu. Koşarak deneme yaptık, ancak arkadaşım tuttuğu uçurtmayı bırakmayınca en arkadaki uçurtma kırıldı.
Birde yeni yaptığım DRB yi deneme fırsatım oldu.

İyi Rüzgarlar,
Ferruh Bayşu
http://www.ucurtma.org

Ferruh Bayşu
http://www.ucurtma.org

Bir problem çıkmazsa, kablosuz kamera monte edilmiş bir uçurtma, türk bayrağı ve buggy ile geliyorum. Halit bey ayarlayabilirse, kamera ile festivalin DIVX formatında videosunu çekeceğim havadan. Kamera işi düzgün çalışırsa, kumandalı ve fotoğraf makinasına entegre edilmiş bir modelini de yapabilirim. O zaman footğrafı çekmeden önce neye baktığımı görme şansım da olur.
- Halit
- Site Admin
Bu gün belediye yetkilileri ile görüştük. Afiş ile ilgili Altan 'dan bir çalışma bekliyoruz. Bu gün akşam festivalin düzenleneceği alani gidip gördüm. Belediye oldukça çalışmış ve alandaki çalıları vb temizlemiş. Alan oldukça genişlemiş. Bu alanı normal hafta sonu etkinlikleri için de kullanabiliriz.
Bugün ayrıca Meska 'dan www.meskaucurtma.com/index.html aradılar. Festival günü gelip 50 adet ücretsiz uçurtma dağıtmak istediklerini söylediler.
Buraya kadar herşey iyi de hava durumları çok moral bozucu. Hafta sonu yağmur yağacak gibi görünüyor. Festivali erteleme durumu olabilir. Yarın ve perşembe günü hava durumuna bakıp bir hafta sonraya ertelemeye karar verebiliriz.
[/url]
Bugün ayrıca Meska 'dan www.meskaucurtma.com/index.html aradılar. Festival günü gelip 50 adet ücretsiz uçurtma dağıtmak istediklerini söylediler.
Buraya kadar herşey iyi de hava durumları çok moral bozucu. Hafta sonu yağmur yağacak gibi görünüyor. Festivali erteleme durumu olabilir. Yarın ve perşembe günü hava durumuna bakıp bir hafta sonraya ertelemeye karar verebiliriz.
[/url]