Arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkürler. Çok yardımcı oldunuz. Bende her Türk çocuğu gibi bir altıgen yapmıştım zamanında. Hatta Lise yıllarımda Altıgenin uçlarına duylar ve ampüller takıp 9 voltluk pille bir uçurtma denemem olmuştu. Uçurtma güzel uçmuştu ancak dikkat etmediğim şey her bir ampulün 10 voltluk olmasıydı

Dolayısıyla ampülleri o kadarcık pille yanma süresi 1/2 sn. filan oldu. Ama açıkcası genede enteresan bir deneyimdi çünkü zifiri karanlıkta hiçbirşey görmeden uçurtma uçurmuştuk
Her neyse fazla gevezelik ettim, 3 ayrı uçurtma ile gitme fikri hoşuma gitti. Bunun dışında inşallah Ferruh ile bir buluşma ayarlıycaz, Ankara havasının detaylarını o zaman öğrenirim artık:)
Ha bu arada bir sorum daha var, 5-6 sene önce bir sitede bir uçurtma görmüştüm, çok enteresan bir uçurtmaydı. Çapı 15 metre olan ve yüksekliğide 1 metre olan içi boş bir silindir düşünün. Bu silindirin maddesi bildiğimiz şu çiçekcilerde kullanılan parlak madde ve 2 cmlik kısmı poşet şeklinde içe doğru yapıştırılmış ve buradaki boşluktanda karbonfiber çubuk geçirilerek tam bir daire oluşturularak uçurtmanın şasisi yapılmış(şasi enteresan oldu biliyorum ama:)). 10- 15 adet ip eşit aralıklarla bu çubuğa bağlanmış ve bu iplerde en sonunda 2-3 metre sonra ana ipe bağlanmıştı. Yani uçurtmayı havada gördüğünüz zaman dev bir parlak içi boş silindir görüyordunuz. Bu uçurtmanın ismini unuttum acaba bileniniz varmı?