ferruh abi'nin gönderdiği uçurtmanın fotoğrafını çektim

Uçurtma etkinlik duyuruları, etkinliklerin fotoğrafları ve yorumları.
Post Reply
zahitmungan

ferruh abi'nin gönderdiği uçurtmanın fotoğrafını çektim

Post by zahitmungan »

http://img145.imageshack.us/img145/5745/pic0005yv8.jpg

Fotoğraf boyutu büyük olduğu için bağlantıya dönüştürüldü.
Moderatör.
zahitmungan

Post by zahitmungan »

Hiç kimse cevap yazmıyacakmı.
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Zahit Ferruh bu uçurtmayı sana incelemen, anlaman için gönderdi. Uçuşunu, yapısını incelemelisin. Bundan örnek alarak bir tane yapmalısın.

Uçurtma yapmak için kalın olmayan, ama havada bükülmeyecek kırılmayacak çıta, (hatta düzgün dallar bile olabilir) ve naylon ile uçurtma yapabilirsin. Bant, makas ve ip. Bu malzemeler yeterli. Bir saatte uçurtmayı yapabilirsin. Senden bunu bekliyoruz. Uçurtman üzerinde o zaman konuşacağız.

Düzgün uçabilen basit bir uçurtma bile bizim için kıymetli. Halit bey hala çöp torbasından, alışveriş poşetlerinden bantla uçurtma yapıyor. Her hafta yanında da getiriyor. Gayet iyi uçuyorlar. Halit bey eğer bu yazıyı okuyorsa naylon uçurtmalarının resimlerini buraya ekler belki, onları da görürsün.
Şu fotoğrafa dikkatli bak:
Image

Tefal yazısını görüyorsun herhalde. Bu alışveriş torbasından yapılmış bir fener (kutu) uçurtma. Ziya bey'in uçurtması. Uluslararası İstanbul Festivalinde Ziya bey bu uçurtmayı açıp uçuruyordu. Takım uçurtması ile aynı festivalde ödül alan Ziya bey, aynı zamanda bu uçurtmayı da orada uçuruyor.
Festivali linki:
http://www.ucurtma.web.tr/altan/2006/20 ... anbulfest/

Ben daha çok senin Ferruh'un gönderdiği uçurtmayı eline aldığında ne hissettiğini, neler gördüğünü, uçururken neler hissettiğini, başka uçurtma yapmak isteyip istemeyeceğini merak ediyorum. Buraya bunları yazman ve senin uçurtma merakından konuşmak daha doğru olur.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
zahitmungan

Post by zahitmungan »

Altan abi ferruh abi uçurtma gönderdikten sonra bitane yaptım box uçurtmada yaptım yaptığım delta baya güzel uçtu boşetten yapmıştım baya güzel olmuştu box da yaptım o da çok güzel oldu ama bek dayanıklı olmadı delta uçurtma yı 2 kere uçurttum sonra ayarı bosuldu sonra uçmadı ve feruh abi bana uçurtma yapmama isin verirse yapmaya başlarım.
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Ferruh senin için gerekeni doğru şekilde uyguluyordur eminim. Ama uçurtma yasağı getirmemiştir.

Uçurtma yapımında en önemli konu onu naylondan bile yapsan özenli ve dikkatli bir şekilde yapmandır. Senin yazı yazmanda büyük bir özensizlik görüyorum. Genellikle bu yerleşmiş bir alışkanlığın yansımasıdır ve uçurtma yapımında da aynı özensizliğin var. Elimden gelen budur deme sakın. Dikkat ve özen göstererek yapıldıkça işler güzelleşir, becerin artar.

En güzel an uçurtmayı açıp gökyüzüne ilk bıraktığın andır. Uğraşıp ortaya çıkardığın şey uçtuğunda ayrı bir keyif alırsın. Hazır alınmış bir uçurtmada bu keyifi hissetmezsin. Kendi emeğinin sonucunu görmek büyük bir mutluluk.

Erhan bey, Ziya bey uçurtmalarını öyle özenli dikiyorlar ki onların uçurtmalarını her defasında büyük hayranlıkla inceliyorum.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
zahitmungan

Post by zahitmungan »

Benim yapmadığım uçurtmalardan pek heves almıyorum.
Post Reply