Cumhuriyetin 83. yılı 29 ekim 2006 da ahlatlıbelde

Uçurtma etkinlik duyuruları, etkinliklerin fotoğrafları ve yorumları.
Halil

Cumhuriyetin 83. yılı 29 ekim 2006 da ahlatlıbelde

Post by Halil »

Forum üyesi olsun olmasın Ankaralı ucurtma severler olarak 8 Ekim 2006 OSOW dan sonra Cumhuriyetin 83. yıl dönümünde 29 Ekim 2006 saat 11 den itibaren hava şartları ne olursa olsun Uğur Mermer, Ferruh Bayşu, Murat Er, Kemal Saka, Arda Bayülker va nacizane ben. Ahlatlıbeldeyiz.
Tüm zamanı müsait olan ucurtma severleri bekliyoruz.
Etkinliğin fotoğraflarını da paylaşacağız.

Hepimizin rüzgarı bol olsun,

Saygılar,
Ugur

Post by Ugur »

Günün planı şu şekildedir:

Baktık rüzgar esiyo, uçu uçu... Baktık rüzgar kesildi, çay çay... :)
yucelgun

Post by yucelgun »

12 saatlik korkunç bir tren yolculuğunun ardından eve kendimi attım, uyuyabilmek için her şey hazırladım. Bir bilgisayara bakayım dedim ki Ankara'da etkinlik! Bugün ders çalışma ihtimalim zaten yoktu, rüzgar vardır bir de üstüne üstlük, hemmen toparlandım, Abimden arabasını istiyerek, Hatun kişi arkadaşlara haber uçurarak takımı hazırladım. Gittik ve 7 aydır fotograflarına hayran hayran baktığımız doublestar, heskebeest, beyaz ve kırmızı olmak üzere devasa 2 ghost göklerde bizi bekliyordu. Ben oraya ulaştığımda hipnoz durumdaydım zaten onları yukarıda görünce. Ben kendi uçurtmalarımdan hiç uçurtamadım, bir kere diğerleri ortadayken benimkiler kağıttan uçak gibi kalıyordu, rüzgar da küçük uçurtmalaraı aşağıdan yukarıya çıkarmaya yetmiyordu. Ama oradaki yeni tanışmamıza rağmen inanılmaz sıcak arkadaşların ve tabii ki Ferruh'un şahane uçurtmaları ve canayakın tavırlarıyla hem ben, hem de Burcu, Yasemin ve Çağla hepimiz birşeylerin ucundan tuttuk. Ferruh sürekli uçurtma açtı, herkese koştu, herkese uçurtma verdi, üstündeki sihri herkese bulaştırdı. İnanılmaz keyif aldık. Bu arada benim hafif halsiz uçurtmalarıma kısa, kesin ve hiç üşenmeden tedaviler uyguladı.

Birsürü fotograflar çektik, en kısa sürede yükleriz bir yerlere.

Yeni tanıştığımız Halil bey, Uğur Bey, ve şu an adını hatırlayamadığım diğer arkadaşlara sıcaklıkları için çok çok teşekkürler. Günün türlü türlü hikayeleri onlar tarafından buaraya eklenecektir diye düşünüyorum.
Last edited by yucelgun on Mon Oct 30, 2006 12:39 pm, edited 1 time in total.
Altan
Site Admin

Post by Altan »

İstanbul'da rüzgarsız kaldık. Sizde rüzgar olmasa dahi Ferruh fırtına gibidir. Zaten Ferruh'u andık uçurtmalarımız yerdeyken. Abdullah: "Ferruh burda olsaydı deli gibi koşar uçurtmaları uçururdu." dedi.

Fotoğraflarınızı bekliyoruz. Kemal ve Halil beylere 2 kere olmak üzere Ankara'ya selamlar.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Halil

Cumhuriyet bayramının 83 yılını Ahlatlıbelde kutladık

Post by Halil »

29 Ekim sabahı bir başka heyecanla uyandık, ulaşabildiğimiz Ankaralı Yaşlı Akvaryum Kurtları (AYAK Takımı) :lol: bir gün önce tel ve mail zinciri ile koordinasyonu sağlamıştık, Tabiki Ferruh bey'i de aldık. Güzel bir rüzgar Ahlatlıbelde bizi bekliyordu, yolda alışılmamış güvenlik önlemleri karşısında meraklanmadık desek yalan olur ama neden bu yoğunluk sorusuna kısa sürde cevap bulduk Hipodromdaki törenlerden sonra Devlet erkanı Ahlatlıbel yakınlarında temeli atılan Anayasa Mahkemesi Temel atma törenlerine katılmak üzere bizim 500m kuzeyimizde konuşlanmıştı biz onları göremesek de (Sayın Kemal Saka'dan biraz önce aldığım bilgiye göre tören alanında bulunan davetliler tören kadar bizim gökyüzüne saldığımız herbirinin ya ipinde yada kuyruğunda Bayraklarımızın dalgalandığı uçurtmalarımızı izlemişler). İlk uçanların şarzı biten fotoğraf makinesinin azizliğine uğramasına rağmen
Kemal beyin 2ci sortisi ile getirdiği makine ile yaptığı çekimler ile günün süprizi 12 saatlik (Tren yolculuğu)yol yorgunluğuna rağmen aramıza katılan Yücel bey ve arkadaşlarının yaptığı çekimlerin kısa sürede yayınlanacağını düşünüyorum. Günün bir başka süprizi ise Gösteri yapan Türk Yıldızları timinin hemen ucurtmalarınızın arkasından yaptıkları dönüşle tören alanı üzerinde yaptıkları gösteri idi. Akşam haber bültenlerinde temel atma törenini izlerken hep F16 larla birlikte doubledc nin, heksebetin, dc trenin, deltaların, doublestarın görüntüsünü aradım ama yoktu. Ancak bizi izleyenlerden bir meraklı tarafından çekilen (Türk yıldızları ve uçurtmaları aynı karede) ançak henüz elde edemediğimiz görüntü de ulaştığında burada yayınlayacağız.

Sayın Güvenni ye 2 kez selamda AYAK Takımından

Etkinliğe katılan Tüm dostlara Teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum.
saka

Post by saka »

Altan Bey, Bilmukabele efendim. Bizden de gönül dolusu selamlar. :)

Halil bey geçen hoş günümüzü büyük ölçü de ifadeleri ile nakletmiş. Bende hiç olmazsa Ankara etkinliğini fotoğrafik olarak aktarmaya gayret göstereyim. Hiç şüphesiz Altan Bey gibi harika bir şekilde geçen günü ifade edebilmek mümkün olmayacaktır ancak bende fotoğraflar arasına bir kaç satırbaşı sıkıştırarak bir şeyler yapmaya çalışayım:

Halil Bey'inde söylediği gibi 29 Ekim 2006 tarihinde yeni yapılacak Anayasa Mahkemesi'nin temel atma töreni bizim etkinliğin 500 metre
kadar uzağında cereyen etti. Bu sebeple, Başbakan, Başmebus, Anayasa Mahkemesi Başkanı, Yüksek Askeri erkan, Kabinenin büyük bir ekseriyeti
bu sefer bizim uçurtma alanımıza çok yakın bir yerde konuçlanmışlardı.

Hal böyle olunca, gerek gökyüzü gerek yeryüzü yoğun koruma altında idi.

Ahlatlıbel'e ulaşımda kullanılan güzergah büyük ölçü de bayraklar ve flamalarla süslenmiş idi.

Anlaşılan o ki, bizim uçurtmalara taktığımız yüce bayraklarımızda
protokol nezdinde Yeni Anayasa Mahkemsi binasının açılış etkinliğinin bir parçası olarak algılanmış. Malum pek sıradan olmayan abuk subuk uçurtmalar da bu hissi pekiştirmiş olabilir. Haberlerde temel atma töreninde dikkatle bakarsanız, hatibi bırakıp erkanın gökyüzünü seyretmesinin bir hikmeti de bizim uçurtmaların olduğunu söylemek mümkün.

Anladığım kadarı ile, TRT Genel Müdürü şoförünü göndermek sureti ile
heksebet 'e talip bile olmuş.. :)

Vel hasılı, 29 Ekim 2006 etkinliğimiz hiç planlamamış olmamıza rağmen, büyük bir tesadüfle üst düzey devlet erkanına ufak çaplı bir gösteriye dönüşmüş. Elbette uçurtma başındaki dostların bu durumda pek bir haberi o an için olmadı. Bizlerde haberleri sonradan aldık.

Pekiii siz ne kadar güzel bir gün geçirdiniz diye soracaksınız eğer;
özeti şu fotoğrafta saklıdır.

Bizim ekipte uçurtma uçuranların kendisi bile zevkten havalanmıştı efendim.. Az kalsın, uçurtma uçuran arkadaşları da göğe kaçıracaktık!.. :)

Image

Uçurtma fotoğraflarına gelince, sonradan farkettim ki, bazı uçurtmaları hiç fotoğraflamayı akıl edememişim. Lokomotif sayısı 22yi bulan trende pek iyi görüntülenmemiş ancak sizler hissi kalben vukuu olarak bizim halimiz niceydi, fotoğraflardan anlarsınız.. :)
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Bir sonraki mesajda, uçurtmalar haricindeki bazı keyifli olduğunu düşündüğüm enstantaneler geliyor...

selamlar,
saka

Post by saka »

Image
Image
Image
Hayalet(ghost) şapkalı ( :lol: ) maskara benim oğlum. (2 yaşına 2 ay var)
Yukarıdaki fotoğrafta bizleri taklid ediyor. "Çocuktan al haberi derler!.."
Günümüz ne kadar bol ruzgarlıymış buradan anlaşıla.

Image
Image

Yukarıdaki fotoğrafta, elleri eldivenli bizim cerrah malum bağırsak
düğümlenmesi operasyonunu büyük bir ciddiyetle sürdürmekte...

Image
Image
Image
Image

Yukarıdaki fotoğrafta, "AKUT Ekibi" görev mahalline ulaşır ikenImage
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Gün bu fotoğraflardan çok daha dolu dolu geçti, ancak objektifime takıldıktan sonra resim seçici süzgecimden (pekte başarılı sayılmam)
bunlar geçmiş.

Önemli not: Bizi en çok yoran; siz kimsiniz?, dünyaya nerden geldiniz? türünden sorulardı sanırım. Bu mihmalde hiç olmazsa, etkinlik günlerinde
şu "Martı flamalarından" bir tane de biz Ahlatlıbel'e çaksak fena olmayacak. Bunun için İstanbul'daki dostlar bir el atıp, bize bir ufak flama dikse, hoş olur..

Günün anlam ve önemine binayen Ferruh Bey yaptığı uçurtmaları gelenlere dağıttı. Gıyabında şahsı nezdinde Martı Uçurtma Klubüne nasıl
teşekkür etsek bilemiyorum.

Sağolun varolun, sayenizde bizde rüzgarınıza kapılıp hafifliyoruz...
Tüm dostlara muhabbetle selam ve saygılarımla,

Kemal SAKA
elifburcu

29.10.2006 AHLATLIBEL'DE UÇURTMALAR GÖKYÜZÜNDEYDİ

Post by elifburcu »

Merhabalar,
Pazar günü, Yücel'in telefonuyla toparlandık gittik Ahlatlıbel'e. Internetten fotoğraflarını hayranlıkla seyrettiğim uçurtmaları gökyüzünde görmek çok güzeldi. Ferruh Bey bütün uçurtmalarla tek tek ilgilendi, acemiliğimizi yüzümüze vurmadan hepimize yardımcı oldu. Herkes çok sıcak ve coşkuluydu, muhteşem bir pazar, muhteşem bir 29 Ekim yaşadık :D . Ben durmadan fotoğraf çektim ancak elbette uçurtmaları yakalamak her zaman kolay olmuyor, o yüzden bolca boş gökyüzü çekmişim, bir kısmını aşağıdaki adrese yükledim, isteyenler buradan ulaşabilirler.
Herkese teşekkürler.

http://www.flickr.com/photos/55844257@N00/
abdullah

Post by abdullah »

Öyle yada böyle Ankaraya hareket gelmiş :lol: Bu çok sevindirici bir gelişme biz uçurtmaya gönül vermiş kişiler için, sizler sayesindede umarım bir uçurtma festivalide düzenlenir artık Ankarada :lol: :lol:
uçurtmayı vurmasınlar
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Ankara ekibi çok güzel bir gün geçirmiş. Hatta yılın en güzel günü olmuş galiba. Küçük uçurtmacılar pek şirinler, uçurtmaları gölgede bırakmışlar.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Halil

neden olmasın

Post by Halil »

Abdullah bey,

Neden olmasın diyeceğim ama ben bir forum çatısı altında olmaksızın yıllardır terasımda ve ahlatlıbelde uçurtma uçururken birden AYAK Takımını ve Ankara lı martiuk üyelerini birlikte etkinlik düzenlerken buldum :lol:

İlgi bu kadar yoğunlaşarak devam ederse gelecek bahara neden olmasın.

Saygılarımla,,
Ziya

Post by Ziya »

Halil bey, Saka, Yücelgün ve Burcu
Günün fotoğraflarını bizlerle paylaştığınız için çok teşekkürler.
İstanbuldan hepinize selamlar. :D
Last edited by Ziya on Tue Oct 31, 2006 8:18 am, edited 1 time in total.
Ziya
www.turkucurtma.com

Image

İstikbal Göklerdedir
M. Kemal ATATÜRK
Halit
Site Admin

Post by Halit »

Bu işe herhalde en çok Ferruh seviniyordur. Adacağız yıllardır birlikte uçurtma uçuracağı insan bulmakta zorlandı. Gerçekten de tek başına uçurtma uçurmak çok eğlenceli değil.

Sayınızın çok hızlı artacağına eminim. İstanbul'dan sonra en fazla üye Ankara 'da var zaten.

Fotoğraflar çok güzel. Teşekkürler.
http://www.ucurtmaplanlari.com
yucelgun

Biraz Daha Fotograf

Post by yucelgun »

Burcu'nun objektifinden çıkan bir parti de burda:

http://www.flickr.com/photos/93106066@N ... 357151370/
Last edited by yucelgun on Thu Nov 02, 2006 2:54 pm, edited 1 time in total.
Spectre

Post by Spectre »

Fotoğraf makinamı hazırlayıp çantanın yanına koydum. Ama evden çıkarken gene almayı unuttum. Halil bey'in makinanın da 3 fotoğrafdan sonra pili bitti.

Allahtan imdadımıza arkadaşlar yetişti. Fotoğraf çeken arkadaşların ellerine sağlık.
İyi Rüzgarlar,
Ferruh Bayşu
http://www.ucurtma.org

Image
Post Reply