11 Mart Pazar 2007

Uçurtma etkinlik duyuruları, etkinliklerin fotoğrafları ve yorumları.
erol

11 Mart Pazar 2007

Post by erol »

Bu pazar parcali bulutlu bir gökyüzü ve 15 derece sicaklik olacakmis (wunderground'un yalancisiyim) umarim dogru cikar cunku haftalardir elime ucurtma alamadim, bu haftasonu umarim bu durumu degistirme firsati bulurum :)
Erol Dinneden
http://www.adammarka.com.tr
Trick Serkan

hj

Post by Trick Serkan »

artık pazar günleri boş durmaktan bende sıkıldım . ne olursa olsun ben ordayım .
Rüzgarı Bol Adam .
Güvenli Uç Güvende Ol ( Fly Safe Be Safe )
Gökyüzünde Herkesin Eşit Hakkı Vardır .
Melih

Post by Melih »

Hava iyi olursa ve tamda o güne bir aile etkinliği denk gelmezse valla bende ordayım. Uçurtmlar toz bağladı, KAP'ın dişlileri paslandı valla :)

Herşeyden önce de tabi sizleri ve muhabbeti özledim :)
erol

Post by erol »

@Melih
Bilmukabil, gelde bir yüzünü görelim :) (benimde devamsizligim vardi kabul ama saglik problemlerinden :) )
Erol Dinneden
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Evet bu hafta geleceğim inşallah. Sadece iki ipli takım uçurtması, rüzgar çok olursa diye revolution ve bir de rüzgar az olursa diye 3d getireceğim. Bu hafta fotoğraf çekmeyeceğim. Sadece uçurtma uçuracağım. Fotoğraf işlerini biri üstlenirse sevinirim. Bu vesile ile benim de bir iki kare fotoğrafım olur belki. :wink:
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
abdullah

Post by abdullah »

Mubarek hava hiç de iç açıcı değil ama :lol: gidecek olanlar varmı acaba ?
Gidelecekse bile çok sıkı giyinmek gerek tiril tiril gelmeyin derim ... :lol:
uçurtmayı vurmasınlar
Halit
Site Admin

Post by Halit »

Bugün yine kötü bir hava vardı. Şiddetli rüzgar ve soğuk insanın içine işliyordu resmen.
Bir süre Emin Bey'in şişen fil uçurtmasının dengesi ile uğraştık ama sonuç çok başarılı olmadı.
Günün süprizi Erhan Bey'in Crosdeck'i idi. Erhan yine çok güzel bir uçurtma yapmış. Belli ki çok uğraşmış. Fotoğraflarını Melih çekti galiba. Bir kaç dakika uçurduktan sonra çıtalarında problem yaşandı. Biraz daha kalın çıtalarla daha rijit duracak. Desen ve renkler çok güzeldi.
Nasawing denelemeleri , Oğuz Bey'in DC si , ahtapot ,winddancer filan derken eğlendik.

Son iki etkinliğe , deniz kenarındaki martılara evden getirilen bayat ekmekleri atma ve martı fotoğrafı çekme etkinliği de eklendi. Bundan sonra etkinliklere bayat ekmeklerinizi getirmeyi unutmayın. Martılara destek olmak lazım. Zavallılar Ziya Bey'den çok çekiyorlar zaten.
http://www.ucurtmaplanlari.com
Trick Serkan

Post by Trick Serkan »

Resimleri sabırsızlıkla bekliyoruz .
Rüzgarı Bol Adam .
Güvenli Uç Güvende Ol ( Fly Safe Be Safe )
Gökyüzünde Herkesin Eşit Hakkı Vardır .
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Fazla uçurtma uçurulamadıysa da sohbet güzeldi. Emin abi sağolsun. Uçurtmaları ile ortalığı şenlendirdi. Nasa ile biraz spor yaptım. Küçük bir nasawing güçlü rüzgarlar için hayli eğlenceli oluyor. Fazla uçurtma olmadığı ve hava tatsız olduğu halde sayıca az değildik.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
erol

Post by erol »

Güzel bir etkinlik oldu :) oldukca soguk bir havaydi ama sohbet ve gofret ile pek hissetmemeyi basardik :)
Erol Dinneden
Melih

Post by Melih »

Evet arkadaşlar günün yorumu ve fotoğraflar bu adreste.
http://www.melihkarakelle.com/11_03_2007.html
erol

Post by erol »

Melih fotograflar ve yorum icin cok tesekkür ederiz :D Eline saglik :D

Öte yandan alanda Erhan beyin yeni ucurtmasinin fotograflarina ve videosuna alanda bakma firsati bulmustum, müthis görünüyordu. Fakat Melih'in cektigi fotograflara bakinca verilen emegin ne kadar büyük oldugu ve ucurtmanin detaylarinin zenginligi acikca görünüyor, ne yazikki ben alana gec gidebildigimden havada göremedim. Bir dahaki etkinlikte bu ucurtmayi yakindan ve elbetteki ucarken görmek icin sabirsizlaniyorum :D
Erol Dinneden
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Melih ağzına sağlık. Güzel fotoğrafladığın kadar iyi de anlatmışsın.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
ahmetbayar

Post by ahmetbayar »

Resimler güzel, hikaye güzel. Kapalı ve sıkıcı bir gün ancak bu kadar güzel geçermiş.
Yanlız anlayamadığım bir nokta var:

Uçurtma yasak değil mi? Ya bir zabıta falan sizi görseydi? Elinizde havalanmış uçurtmalar, siz önde, zabıtalar arkada. Bir yandan ip sizi havaya çekiyor bir yandan kaçıyorsunuz falan?
Teklifim şu: Bundan sonraki etkinliklerde havalanmış uçurtma ile kaçma antrenmanı yapılsın.
1-Rüzgar yönüne doğru kaçılırsa uçurtmanın kaçma hızına olumlu etkisi olacağını düşünüyorum.
2-Aksi yönde kaçılırsa engelleyici bir etki yataracaktır.
3-Uçurtmanın büyüklüğü de çekim kuvveti ile doğru orantılı olacağından hesaba dahil edilmelidir. Fakat yerden o andaki yüksekliğinin etkisi nasıl olur bilemiyorum.
4-Rüzgar denize doğru esiyorsa kaçmamakta fayda olur kanaatindeyim. Teslim olmak en iyisidir. Eğer kıyıda bir tekne bekletilirse o zaman tamam. Fakat o zamanda sahil güvenlik devreye girer mi bilemiyorum.

Tüm bunların matematik formüle dönüştürülmesi işini Bilim Departmanı Başkanı Melih kardeşime bırakıyorum. Bu bizi aşar. Tahmin ediyorum şöyle birşey olacaktır:
V1=Rüzgar hızı
V2=Kaçma kuvveti
S1=Uçurtma alanı

V2=V1 x S1

Tamam kabul ediyorum Q=mc2 kadar başarılı bir formül değil ama en azından bir başlangıçtır.
Selamlar...
Melih

Post by Melih »

:lol: :lol: :lol:
Valla Ahmet bey formül gayet doğru bir tek fazla uçurtması olanlar için Uçurtma Adedi çarpan olarak eklenebilir :lol: :lol:

Biz de bir takım fikirler yürüttük zabıta gelirse yapılackalar konusunda,
-Yani amirim sizce bu uçurtmaya benziyor mu , tamam ipi var ucunda duruyor ama hepsi okadar, bir kere altıgen değil ki uçurtma olsun.

gibi kafa karıştırma egzersizleri var :)
Post Reply