Antalya'da yaşayan Animasyon Firması sahibi bir arkadaşım geçen sene 2 km. uzunluğunda uçurtma yapmaya kalktı. Ama olmadı. Rekor kırıp Antalya'nın adını duyurmaya niyetliydi. Birikim olmayınca böyle şeyleri başarmak zordur.
Martı'ya yakışır bir tren uçurtma fikri çok güzel. Ziya Bey'in Milli takımı tarihe geçti bence. Kendisinin deneyimleri bu konuda faydalı olacaktır.
Tren ilerliyor. Kesme işi zevkli. Kenar dikmesi de zevkli ancak çıtaların geçeceği yerler uğraştıracak herhalde. Şimdiden 50 den fazla kestim. Tek tek uğraşmak zaman alıyor. Ziya Bey ,milli takım uçurtmasını dikerken 'ev konfeksiyon atölyesine döndü ' demişti. Herhalde benim de öyle olacak.
Yeşil ,mavi,kırmızı,sarı ,pembe,beyaz, siyah renkler ve tonlarından şimdilik 53 adet kesebildim. Çıta geçecek yerleri dikmek. Kuyruk kesmek diye devam ediyor.
Bambuları bükmek için bükeceğim yeri ıslatıp (yanmaması için ) mum alevinde elimle yavaşça büktüm. Bir iki tane kırıldı ama sonra alıştım.Çok pratik oluyor. Büktüğünüz gibi kalıyor . Konektöre hiç ihtiyaç yok.
@Halil
Benim mum alevinde bükme kolayıma gitti. Olmasa sizin metodu deneyecektim ama şimdilik oldu gibi. Yine de arşive alındı sizin method. Teşekkürler.
ben dc den tren yapmaya başlıyorum bügünden sonra bir 25 tane ye tüm sizin gönderdiğiniz kumaşlar yeterse yapıp mardinin gökyüzünü uçurtmalarla dolduracam ferruh abi yaptığı 16 tane dc yi hangi iple uçuruyor çok merak ediyorum.
Bambuların bükülmesini istediğiniz kısmını ıslak bir bez ile sarıp bir gece beklettikten sonra kolayca büküldüğünü göreceksiniz.
Hızlı kurutma işlemi için fırın tercih ettim. Saç kurutma makinası da olabilir. Yada güneşe bırakın kendi kurusun. Kuruduktan sonra büktüğünüz açıda (çok az geri esniyor ) kalıyor.
Last edited by Halit on Tue Mar 27, 2007 11:16 pm, edited 2 times in total.
Yıllar önce model uçak yaparken kanat çıtalarını eğmek için; Eğilecek bölümü pamuk ile sarar ve ıslatırdık. Kurumayı önlemek için ara sıra ıslatırdık. Ertesi gün pamukları çıkartır ve mum alevinde bükerdik.
Belki faydası olur düşüncesiyle söyledim bunları.
1.50 cm altıgen yapılsa, arka arkaya 50 tane yada daha fazla yapılsa çok güzel görünür, 1.50 cm altıgen uçurtma sanırım kaldırır. Sizin Düşüncelerinizi alabilirmiyim ?
Evet bu uçurtmalar uçmuyor, bende diyorumki yapsam mardinde uçurtma topluluğu olur. Onun için düşünmüştüm, yoksa tren hakkından çıkamam, beni çok çeker, sanırım öyle yapmışlar, uçurtmaya bir cıta yerleştirmişler, ve diyer cıta kızmına kumaşın üserine ipi dikmişler ve orda uçurtma uçtuğu zaman geriliyor, sanırım bu şekilde uçuyor ama bunun için çok çeke bilen uçurtma gerekecek, sanırım 1.50 cm altıgen yeterlidir, sanırım 30 tanesini kaldırır. Sizin düşüncelerinizi alabilirmiyim ?