23 Nisan Pazartesi Yeşilköy,Mardin,Ahlatlıbel,Tavşanlı

Uçurtma etkinlik duyuruları, etkinliklerin fotoğrafları ve yorumları.
Halit
Site Admin

23 Nisan Pazartesi Yeşilköy,Mardin,Ahlatlıbel,Tavşanlı

Post by Halit »

Merhabalar ,

23 Nisan Pazartesi günü saat 14:00 dan sonra Yeşilköy sahilde Yeşilyurt Feneri’nin önünde , sahilde buluşuyoruz. Yine rengarenk uçurtmalarımızla gökyüzünü süsleyeceğiz.

Tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyoruz.

Uçurtması olan olmayan tüm uçurtma severleri bekliyoruz.

İyi Rüzgarlar
http://www.ucurtmaplanlari.com
Trick Serkan

Post by Trick Serkan »

Sadece pazartesimi toplanıyoruz yoksa pazarda bir şeyler yapıyormuyuz.
Rüzgarı Bol Adam .
Güvenli Uç Güvende Ol ( Fly Safe Be Safe )
Gökyüzünde Herkesin Eşit Hakkı Vardır .
caner1907

Post by caner1907 »

pazar günü yani dün fenerönündeydim bir abimiz iki ipli uçurtmasıyla oradaydı gerçekten hayran kaldım daha sonra eve geldim ve ders çalıştım tabi bugün için olan 170cm'lik altıgeni tamamladım onuda getircem.saat 1400'da gorüşmek uzere...
me1ike

Post by me1ike »

Bugun cok guzeldi..Bir dahaki sefer daha sıkı giyinip gelecegim.. :wink: Levent Abiye 'Deniz'i düzelttigi icin tekrar tesekkur ederim! :D

Sakar benden selamlar!!
deniz&ben
Trick Serkan

Post by Trick Serkan »

Bugün gayet güzeldi . Rüzgar her ne kadar bizi sersem etsede eğlenceli bir gündü . İki ipli kuyruk showları ve kamera çekimleri gayet hoştu . Yazın büyük çoğunluğu böyle olacaksa ayvayı yedik :D .

@ Erol

Elixir in durumu kötümü ? Sail da birşey yoktur umarım .

@ Melike

Kulube hoşgeldiniz . :D Kısa kaldınız ama haftaya daha uzun bekleriz .
Rüzgarı Bol Adam .
Halit
Site Admin

Post by Halit »

Bugün rüzgardan gözümüzü açamadık. Şöyle düzgün bir rüzgara rastlayamaz olduk.

Resimler

http://picasaweb.google.com/kiteturk/20070423

adresinde
Trick Serkan

Post by Trick Serkan »

Resimler çok güzel olmuş. Elinize sağlık . Sanırım her hafta daha kalabalıklaşıryomuş hissine kapıldım doğrusu . :D
Rüzgarı Bol Adam .
Spectre

Post by Spectre »

Bugün epey rüzgar vardı. Her zaman olduğu gibi arada bir yön değiştiriyor ve azalıp artıyordu. Ama sıkı rüzgar vardı.

Bugün epey hasarlı geçti. Önce kırmızı ghostun kuyruğu elektrik direiğine takıldı. Kurtarmak için kuyrukları feda ettik.
Özkan önce kendi Stunt'ın lower Spreaderını kırdı. Hızını alamayınca beni bensounun upper leading edge i kırdı. Buda Özkanı durduramadı, HQ Jam Session Millenium un 2 standoffunu kırdı. En son olarak da büyük DC'nin bir çıtası gitti.

Sanırım bu hafta tamir ile geçecek.
İyi Rüzgarlar,
Ferruh Bayşu
http://www.ucurtma.org

Image
Can

Post by Can »

ben de ilk ve tek ucurtmam, gozumun nuru naylon DC'min bir kanat citasini kirdim maalesef bugun. ust ucgen prizma da o cakilista yirtildi.. bir kere soyle ucuramadan gittigine yaniyorum binbir emek yaptigimiz DC'nin..

kararliyim ama, kumasla deneyecegim. hatta fiber cita da ismarlamak istiyorum. sahi, ankara'da fiber cita bulunabiliyor mu?
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Tüm kırım yaşayanlara geçmişler olsun. :cry: Özkan rekorlar kırmışa benziyor. :lol:

Rüzgarın bol olduğu havalarda yedek çıtalar alıp sahaya öyle gitmekte fayda var.

Yeşilyurt'da yeni tren uçurtmalar görüyoruz. Yeni bir bayrak yapılmış. Ekip de fena değilmiş. Keyifler iyi görünüyor. :D
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Melih

Post by Melih »

23 nisanımız kutlu olsun :)
Ben de suadiye sahildeki etkinliğe "bedava uçurtma korkusu" sebebi ile uçurtmasız katıldım, ancak sonra bayağı pişman oldum. Rüzgarın yönü şahaneydi suadiye için, toplam 500m-1km lik bir şeride yayılmış 100 kadar uçurtma vardı sadece, dolayısı ile kimse kimseye dolanmıyordu, öyle binlerce değil az miktarda uçurtma dağıtılmış ve şenlik yapacağız diye işin suyu çkarılmamış herkes uçurtmasını almış güzel güzel gelmişti.

Bütün gün sadece 5-6 uçurtma direklere, 3-4 tane de birbirinin ipine kurban gitti okadar. Suadiye sahili bu sene muhteşem oldu, park, çimen kalitesi bakımından, uygun hava bulur bulmaz tüm sahili KAP ile fotoğraflayıp sizinle paylaşacağım.
levent

Post by levent »

@Melike
Martı UK dan kim olsa sana yardım ederdi. Yeterki yanımızda tamir için gerekli olan iğne, iplik, bant, 6lık çıta, bıçak, ve uçurtma ipi olsun.
İşin şaşırtıcı yanı 6lık çıta hariç diğer malzemelerin herdaim yanımda taşıdığım bel çantamın içinden çıkmasıydı. :D
Halit
Site Admin

Post by Halit »

Bu hafta aramıza yeni katılan bir uçurtmacı daha vardı. Caner. Getirdiği altıgenler ile rekor denemeleri yaptı. Belli ki bundan sonra aramızda sık sık göreceğimiz kadar hevesli.
@Ferruh ,
Ankara 'da hasarsız uçurtma bırakmamışsınız. Bizde de oldu ama siz epeyce ilerletmişsiniz.
:lol:

Bu hafta Erhan Bey'in sledleri de görülmeye değerdi doğrusu. Fırtınaya aldırış etmeden sürekli uçtular. Benim tren de sled sayesinde havada kalabildi.
M. Rafet ÖZALP

Post by M. Rafet ÖZALP »

23 Nisanda bazı öğrencilerimle birlikte bir kaç model uçuşu yaptık ama makina evde kaldığı için görüntüleyemedim.
emin

Post by emin »

Selam arkadaslar, sizleri Paris' ten izliyorum. Iki tane uçurtma magzasina gittim, birisi BILBOQUET, digeri LA MAISON DE CERF-VOLANT. Ikisinde de malzemeler çok pahali. Sadece kumasin metresi 11€, çitalar ( 6mm) 9€ , fiyatlar yukselerek gidiyor. :cry:
Onun için buradan bir sey almaya deymez diye dusunuyorum. Yarin Marsilya' ya gidiyorum, festivale. Firsat bulursam size yine yazarim. Selamlar EMIN...
Post Reply