Rhombus GO! 2.4 Ürün İncelemesi

Kumandalı uçurtmaların yapımı ve uçuruluşu ile ilgi sorularınızı sorabilir, deneyim ve bilgilerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.
Melih

Rhombus GO! 2.4 Ürün İncelemesi

Post by Melih »

Evet bu gün Rhombus AGE ile beraber GO! ma kavuştum.

Söylemeden geçemeyeceğim, Ahmet Bey'in almaktaki kararsızlığımı ifade etmem ve "yollarsanız hem inceler yazısını yazarım gerçekten beğenirsem de alırım" dememi kırmayarak yolladığı uçurtmayı almaya paketi açar açmaz karar verdim.

Gelelim paket içeriğine;
Oldukça rahat şekilde uçurtmanın içine sığdırılabildiği büyükce bir çanta, Uçurtma, Kumanda çubukları, İpleri ve Klavuz.
Image

İpler bu boyutta bir uçurtma için ideal kalınlıkta Dyneema. Yalnız bu ideal kalınlık uzun süreli kullanımda "ideal" olmayan koşullar sebebi ile ip kopması olarak geri dönebilir. Zira ipin içine bulaşan kum tozları ve birbirlerine sürtünüp durmaları ipleri yıpratıyor. Ancak bu iplerle yüksek hızlarda uçacağı da kesin.
Image

Uçurtma oldukça sevimli, Kalitesi gayet iyi, dikişlerde diğer Rhombuslardaki gibi kalite kusursuzluk seviyesinde. İplerin gövde ile birleştiği noktalar son derece iyi kuvvetlendirilmiş.
Image

Image

Hava girişleri daha önce Rhombus Piranha incelemesinde anlattığım şekilde alttan ve yeni teknolojili modellerdeki gibi üçgen veya oval. Daha önce de belirtmiştim bu formun amacı, hava giriş deliklerinin uçuş sırasında düzgün kalmasını sağlamak ve kanat formunu oluşturan foillerin de tam düzgün şekilde kalmasını sağlayıp uçuş performansını ciddi biçimde artırmak.

Image

GO! yu biraz kısa keseceğim çünkü şu anda rüzgar bulup uçurmak ümidi ile sahile gitmem gerekiyor :D

Ben çok sevdim, daha önce altandan aldığım HQ Beamer uçurtmamın yanına çok yakışacağını ve çok daha güçlü olacağını düşünüyorum. Tabi AGE başlığında da bahsettiğim gibi Rhombus yine çanta konusunu fazla önemsememiş, canta günlük hayatta kullanılmak için değil sadece bu uçurtma için kullanılabilecek gibi. Tabi bunun avantajı incecik çantayı kıvırıp cebinize sokabiliyor olmanız, ancak HQ Beamer'ın çantasını ben her gün işe giderken bile kullanıyorum ve bu da aslında HQ nun reklamı oluyor. Biri almanlara bu işi anlatsın :lol:
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Ağzına sağlık. Uçuş sonuçlarını merakla bekliyorum.

Almanlar demişsin de HQ'da Alman malı.

Bu arada Ahmet bey'e test imkanı verdiği için teşekkürler.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Melih

Post by Melih »

Hay Allah o zaman düzelteyim birisi Rhombus'a bu işi anlatsın :D

Not: Rüzgar bulunamadığından testler ileriki günlere kaldı :( Bu aralar çok nemli ve basık bir hava var bu da rüzgar yok demek. Yağmur ve rüzgar eşliğinde dağılmasını umuyorum ama görünürde yağmur yok 2 hafta kadar.
abdullah

Post by abdullah »

Gayet güzel bir uçurtma
Image

Image
uçurtmayı vurmasınlar
Melih

Post by Melih »

Evet Kilyosta GO! yu da deneme fırastım oldu sonunda;
Beklediğimden de iyi bir uçurtma çıktı. Oldukça ince ve hafif olan kumaşı ve ipleri sayesinde aynı küçük kardeşi Piranha gibi GO! da çok az rüzgarda bile gayet güzel bir uçuş sergiledi. Bu boyuttaki foiller ile karşılaştıracak kadar bilgim olan bir tek HQ Beamer olduğunu baştan söyleyerek şöyle bir yorum yapayım, GO!, Beamer'a göre oldukça kontrollü ve lineer güce sahip bir uçurtma, Beamer de sıkca başıma gelen çok ani güç artışını takiben bir anda sıfıra inmesi durumu ile bu uçurtmada karşılaşmadım. Yaptığınız harekete eş bir güç üretiyor ve bunu surdurebiliyor. Daha fazla rüzgar olan günlerdeki durumu test edip görmek lazım.
M. Rafet ÖZALP

Post by M. Rafet ÖZALP »

Hepinize açıklamalarınız için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Uçurtmaya benim ilgimi çektiniz. Yamaçparaşütü yaptığım için acaba eğitime başlangıç olabilir mi ve gittiğim yerlerde uçurtmaya yeni meraklılar kazandırabilirmiyim diye kendime sormaya başladım.
Sonunda karar verdim ve bende bir tane aldım. Uygun hava koşullarını bekliyorum. Uçurtma sürekli arabamda duruyor.
http://www.meskaucurtma.com/meska_dosyalar/page0004.htm
İlk fırsatta görüntülemeye ve sizlerle paylaşmağa çalışacağım.
Ahmet beye de ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. Sağolsun.
Halit
Site Admin

Post by Halit »

Güle güle uçurun. :wink:
http://www.ucurtmaplanlari.com
M. Rafet ÖZALP

Post by M. Rafet ÖZALP »

Bugün GO! 2.4 model Foil uçurtmamı deneme imkanı buldum.
Öğrencim Bora ile birlikte şehir dışına çıkıp uygun yer aradık.
Uçurtma ile çok güzel zaman gerçirdik. Hatta oldukçada yorulduk. Çünkü, uçurtmaya manevra yaptırırken güçlü çekişleri oluyordu.
http://www.resimgalerisi.net/rafet/konu.php?kid=215
Bu linki tıklattığınızda olayı kare kare inceleye bilirsiniz. Hatta son resim zip dosyasıdır. Tıklattığınızda kısa bir videoyu da izleyebilirsiniz.
Fevzi
Site Admin

Post by Fevzi »

Rafet Bey güle güle kullanınız.
----------------------------------
http://fevzikir.name.tr/
http://picasaweb.google.com.tr/fevzikir
https://picasaweb.google.com.tr/kiteactivities
Trick Serkan

Post by Trick Serkan »

Hayırlısıyla uçurum hocam . Kırımsız uçurumlar diyeceğim ama çok anlamsız olur :lol: . İyi kas yapmalar diyelim o zman .
Rüzgarı Bol Adam .
Güvenli Uç Güvende Ol ( Fly Safe Be Safe )
Gökyüzünde Herkesin Eşit Hakkı Vardır .
M. Rafet ÖZALP

Post by M. Rafet ÖZALP »

Halit, Fevzi ve Serkan, Teşekkür ederim.
Evet kırımsız uçuşlar olacağını zannediyorum :D
Uçuşda işin zevkinden farkında değildim ama akşam eve döndüğümde iyi bir spor yaptığımı hissettim.
ahmetbayar

Post by ahmetbayar »

Uçurtmayı spor olarak görmeyenler bir denesinler de görsünler bakalım. :D
Kürekçilere, haltercilere hatta güreşçilere birebir.

Hem spor- hem temiz hava.... 8)
Uçurtmanın mevsimi yoktur.
Rüzgarın estiği her zaman, uçurtma zamanıdır.
M. Rafet ÖZALP

Post by M. Rafet ÖZALP »

@Ahmeybayar'a aynen katılıyorum.
Hatta, Yamaçparaşütü eğitimi alacaklar önce bu modeli uçurmayı denesinler faydasını göreceklerdir.
Trick Serkan

Post by Trick Serkan »

Haklısınız hocam da bu işe başlamadan önce daha küçük bir şey bence cok daha iyi gelir . Go biraz daha prof kaçtığı için bileyenler hem kendine hemde etrafına çok kolay zarar verir . İşi bilmeyen güçlü bir rüzgarda çekiş kuvvetini görünce elinden atarsa düşünün kalanını . :(
Rüzgarı Bol Adam .
Güvenli Uç Güvende Ol ( Fly Safe Be Safe )
Gökyüzünde Herkesin Eşit Hakkı Vardır .
hido

Post by hido »

Hayırlı olsun, güle güle uçurun :)
Bülent Sayar
Post Reply