Kütahya'da güzel şeyler oluyor.

Uçurtmalar ile ilgili genel bilgiler.
led

slm

Post by led »

@Rafet
elinize sağlık...
Tom-EEE! & Kel-EEE
http://members.shaw.ca/kiteman/Downloads.htm belki işinize yarar
Eray Kara
M. Rafet ÖZALP

Post by M. Rafet ÖZALP »

Eray çok tşk ederim. Harika bir program. İşimi göreceğine inanıyorum.
M. Rafet ÖZALP

Post by M. Rafet ÖZALP »

Kütahya'da güzel şeyler olmaya devam ediyor.
Moymul Çayırında yapılacak Uçurtma Şenliği, Festivale dönüştü. Bu yetmedi. Bölgesel nitelikli festivalimiz Zeytinli Uçurtma Festivali'nden sonra Uluslararası olma yolunda yetkililerin karar almasına sebep oldu.
22 Nisan 2006 günü yapılan Zeytinli Festivali'ne ben ve ekibim ile birlikte Özel Başarı İlk Öğretim Okulu idareci, öğrenci ve velileri olarak bir taksi ve bir minibüs ile gittik.
Yarışmaya Tavşanlı grubu geç geldiği için katılamadı ama gösteri uçuşları yaptı.
Ben ve ekibim ise yarışmadan iki branşta birinci oldu.
Emin beyin Pendik'te verdiği ip ile yükseklik rekorunu denedim. Makarayı en sonuna kadar açtım. Heksebeestim en yükseğe çıktı. Çıkışta Zeytinli Belediyesinin flamasını da yukarı taşıdı. Paraşüt ile eşya atma aşamasına gelmeden uçurtmanın ipi koptu.
Flama denizde ıslanmasına ve ağırlık yapmasına rağmen Heksebeestim Midilli'ye doğru uçtu gitti. Gerekli tedbir alınmadığı için kurtarma işlemi yapılmadı. Göz göre göre uçurtma Midilli açıklarına doğru planör uçuşuyla gitti. Üzgün ve çaresiz olarak uçurtmanın Midilli'ye doğru gidişini seyrettik.
Herkes gelip acımızı paylaşttı ama gideni getirmeye yaramadı.
Yarışmanın en yükseğe çıkan en büyük uçurtması gitti ama Martı Uçurtma Kulübünün varlığını başarının oraya ait olduğunu anlatmaktan yorulmadım.
abdullah

Post by abdullah »

Geçmiş olsun Rafet bey üzülmeyin herzaman yenisini yapabilirsiniz ...
uçurtmayı vurmasınlar
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Geçmiş olsun. Uçurtma uçururken her zaman kayıpları önceden kabul ederiz. Kırılma, ip kopması, yırtılma, hediye etme yani bir şekilde uçurtmanıza veda edebilirsiniz. Bunun iyi yanı giden yerine yenisinin yapılmasına sıra gelmesidir. :D
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Ziya

Post by Ziya »

:wink: Bardağın dolu tarafı, yenisi her zaman eskisinden güzel olur...
Ziya
www.turkucurtma.com

Image

İstikbal Göklerdedir
M. Kemal ATATÜRK
erol

Post by erol »

Gecmis olsun Rafet bey, arkadaslarım cok dogru söylemisler, iste size yenisini yapmak icin bir bahane :D
Erol Dinneden
http://www.adammarka.com.tr
Ziya

Post by Ziya »

@Erol, yeni avatarın öncekinden daha güzel, :idea: göze daha hoş görünüyor. Hayırlı olsun. :D
Ziya
www.turkucurtma.com

Image

İstikbal Göklerdedir
M. Kemal ATATÜRK
erol

Post by erol »

@Ziya
Cok tesekkür ederim, Yanılmıyorsam HQ'nun Tramontanası olmalı. Ferruh beyin hazırlamış olduğu standart Avatar listesinden seçtim :D

Güzellikte sizin Avatarınıza rakip olması mümkün değil tabiki, ne mutlu size ki kendi diktiginiz ucurtmayi Avatar olarak kullanabiliyorsunuz :D
Erol Dinneden
http://www.adammarka.com.tr
M. Rafet ÖZALP

Post by M. Rafet ÖZALP »

Hepinizin sözlerini teselli olarak değil teşvik olarak algılıyorum.
Beni üzen yönü başka.......
Göz bebeğim gibi koruduğum, uçmasından gurur duyduğum Heksebeest etkinlik içerisindeki en büyük uçurtma olsun, en yükseğe çıksın, kimsenin görmediği gösterileri sunsun, ondan sonrada yavaş yavaş planör gibi uçarak gitsin ve gözden kaybolsun. Hayret-Şaşkınlık-Üzüntü-Sevinç böylesine karmaşık duygular.... İnsanları görecektiniz......
İyi ki varsın MARTI UÇURTMA KULÜBÜ sayende neler yaşadımmmmm.
Ziya

Post by Ziya »

:) Rafet bey, öyle güzel anlattınız ki, ben de buradan olayı ayrıntılarıyla yaşamış gibi oldum. :) Aığızınıza sağlık.
Ziya
www.turkucurtma.com

Image

İstikbal Göklerdedir
M. Kemal ATATÜRK
M. Rafet ÖZALP

Post by M. Rafet ÖZALP »

@Ziya; Teşekkür ederim.
Ben ilk defa Uçurtma Festivaline katıldım. Sözüm bunları yaşayan ve tecrübe sahiplerine değil, herkesin bu tür etkinliklere mutlaka katılıp güzellikleri yaşaması lazım. İnanın anlatmak için kelimelerin yetersiz kaldığı duyguları yaşıyorsunuz.
Ben bunları Martı Uçurtma Kulübü sayesinde yaşadım ve yaşayacağım.
İyiki varsın MARTI UÇURTMA KULÜBÜ.
M. Rafet ÖZALP

Post by M. Rafet ÖZALP »

SOBİA yani Sosyal Bilimler Olimpiyatı'nın beşincisi 6-7 Mayıs 2006 tarihleri arasında düzenlendi. Bu olimpiyata ilköğretim öğrencileri eserlerini getirdi. Özel Başarı İlköğretim Okulu, Takdim, İstatistik, Form ve Proje dallarında katıldı.
Proje Dalında Emre Kahraman ve Rehber Öğretmeni olarak ben katıldım.
Emre okulun Havacılık Kulübü Üyelerindendir. Bunun için hafta sonunda İstanbul'da idik.
Image
Last edited by M. Rafet ÖZALP on Tue May 09, 2006 10:50 am, edited 1 time in total.
M. Rafet ÖZALP

Post by M. Rafet ÖZALP »

Uçmayalım Uçuralım adlı projesinde Emre;
Okullarda ki şiddete karşı, uçucu madde bağımlısı çocukların hobi edinmeleri, bunun için Uçurtma yapımını ve uçurulmasını tavsiye ederek meşguliyetle tedavi özelliğinden faydalınılmasını, burada yapılacak uçurtmaların sıfır maliyetle yapılabileceğini savundu.
Image
Proje sunumunda Emre'nin;
"Çocuğunuz babasına mı hasret? eşinize uçurtma yaptırın." sloganı büyük ilgi gördü.
M. Rafet ÖZALP

Post by M. Rafet ÖZALP »

Poşet, defter kaplığı, ambalaj kağıdı, köpük ve plastik tabaklarla yapılmış onlarca irili ufaklı uçurtmalarını sergiledi.
Katılımcılardan büyük ilgi gören, jüri heyetinin güzel sözleriyle onure edilen bu projenin okullara tavsiye edilmesi konusunda teklifler alınmasına rağmen ne hikmetse jüriden yeterli puan alıp dereceye giremedi.
Bu arada katılımcılar 28 Mayıs 2006 tarihinde Moymul Çayırında yapılacak Uçurtma Festivaline davet edildiler.
Image
Post Reply