4 Aralık Yeşilköy
Re: 4 Aralık Yeşilköy
Şimdiye kadar gördügüm en güzel etkinlikti.Rüzgar mükemmeldi.Katılımcı arkadaşların etkileriyle çok şahane bir gün oldu.İlk defa alternatif malzemeler ile yapmış oldugum iki ipli uçurtmamı Levent bey,Altan bey,Halit beyin katkılarıyla ,uçurtmayı başardık.Sonuç mükemmeldi.Adrenalini oldukça yüksek bir uçurtma. Oldukça heyecanlandım.Güne katkıları dolayısıyla tüm katılımcı ,arkadaşlara sonsun teşekkürler ederim.Saygılarımla.
- yigitkahraman
Abartıyorlar, kimse inanmasın. Resimlerde de oynamalar yapılmış, Bakın mesala boll 'u ve ayıyı çoğaltmışlar. Çok dikkatle inceleyin lütfen.
Hayatım boyunca unutamayacığım bir gündü.
Hayatım boyunca unutamayacığım bir gündü.
Yiğit KAHRAMAN
Söylediklerinizi duyurmak için hiç kimseyi kolundan tutmayın,
Dinlemeye istekli değillerse, onları tutacagınıza çenenizi tutun.
http://yigitkahraman.wordpress.com
Söylediklerinizi duyurmak için hiç kimseyi kolundan tutmayın,
Dinlemeye istekli değillerse, onları tutacagınıza çenenizi tutun.
http://yigitkahraman.wordpress.com
- Altan
- Site Admin
Aslında hep kuzey rüzgarına alıştığımız için güney rüzgarında alanı doğru kullanamıyoruz. Kuzeyden estiğinde uç alan sadece temiz rüzgar alıyor, Yeşilköy tarafına doğru olan bölgeler türbülanstan dolayı kullanılamıyor. Oysa güneyden yani denizden estiğinde Florya'ya kadar olan tüm sahili rahatça kullanabiliriz. Biz şartlanmış bir şekilde aynı yere sıkıştık. Açmak toplamak için zaman yok, hava erken kararıyor. Bir de başında durmayınca çok uçurtmaya sahip çıkamıyorsunuz. Yoksa etkinlikte herkes ellerindeki uçurtmanın az bir kısmını açtı. Uçurtmaların tamamı açılsaydı bu alanın 3-4 katı bir mesafeyi doldurabilirdik. Bir daha sefere güneyden rüzgar aldığımızda Yeşilköy tarafına doğru büyük uçurtmaları açalım ve yayılalım.Halit wrote: Gökyüzünde uçurtma uçuracak yer kalmadı. Alan yetmedi.
Bilmiyorum olur mu, ama bazı zamanlar bir hafta boyunca lodos oluyor. O dönemlerde hava da sıcak oluyor. Hava durumunu takip edip denk getirebilirsek Ankara, Kütahya, Samsun ekiplerini de bir araya toplayıp inanılmaz bir gün geçirebiliriz.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Uçucu madde bağımlısı.
- Altan
- Site Admin
Ekrem bey bu hafta 3 güzel uçurtma yapmış. Uçurtmaların kalitesi giderek artıyor. Bir de büyük uçurtmalar geçse tam olacak.

Özellikle yaptığı iki ipli çok güzeldi. Gayet yaratıcı çözümler bulmuş. Tafeta kumaş ve tahta çıta nedeniyle uçurtmanın formu bozuluyor doğal olarak. Fakat buna rağmen gayet iyi uçuyordu. Bağlantı yerleri için silikon tüplerin kafalarını kullanmış. Gerdirme çubuklarının başına kablo sabitleme zımbırtılarını yerleştirmiş. Bunlar da kayma yapıyor, ama eminim en kısa sürede düzelecek.

Özellikle yaptığı iki ipli çok güzeldi. Gayet yaratıcı çözümler bulmuş. Tafeta kumaş ve tahta çıta nedeniyle uçurtmanın formu bozuluyor doğal olarak. Fakat buna rağmen gayet iyi uçuyordu. Bağlantı yerleri için silikon tüplerin kafalarını kullanmış. Gerdirme çubuklarının başına kablo sabitleme zımbırtılarını yerleştirmiş. Bunlar da kayma yapıyor, ama eminim en kısa sürede düzelecek.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Uçucu madde bağımlısı.
Ekrem bey azminizden dolayı kutluyorum sizi ,tebrikler...
uçurtmayı vurmasınlar
Bütün arkadaşlara teşekkürler ederim.Silikon başlıklarını egimli bir açıyla havya ile deldim.Matkap ucuyla başarılı olamadım.Delikler 8 mm lik denge ipleri,paraşüt ipinden,gerdirme çubukları 3 mm lik fiberglastan,ucundaki tutacaklar elektrik kablosu sabitleyicilerinden resimde görülen siyahlıklar araba iç lastiğinden şerit lastikler dubellerin saga ve sola kaymasını önlemek için,yaparken gerdirme yapılan çıtayada lastik koysaydım.tutacaklar saga sola kaymıyacaktı,bu eksikliği bugün lastik baglıyarak giderdim.Altan bey ve Levent bey ilk denemede kaymaya ragmen stunt kite uçurtmam çok mükemmel bir performans gösterdi.Heyecanlanmama ragmen birazcıkta ben uçurttum.Çok hoşuma gitti.En kısa zamanda agaç çıtaları,polikarbon çıtalar ile degiştirecegim.Malzeme yoklugu ile başarmaya çalıştıgım uçurtmanın uçması beni mutlu etti.Kumaşı için Halit beyin örnek olarak verdiği uçurtmadan parça şablonu çıkartım.Benzetmeye çalıştım.Sonuç mükemmel oldu.Bundan sonra aynı uçurtmayı yapmam daha kolay olacak.İlgileriniz benim için mutluluk kaynagı oldu.Sag olasınız.Saygılarımla.
- Turgay TERZİ
Renkli çoşkulu bir hafta sonu oldu.
Emeği geçen arkadaşlara teşekkürler.

https://picasaweb.google.com/turgayterz ... directlink
Emeği geçen arkadaşlara teşekkürler.
https://picasaweb.google.com/turgayterz ... directlink
Gerçekten unutulmaz bir gün oldu.. Video, fotoğraflar ve günün anlatımı için teşekkürler.

Ziya
www.turkucurtma.com

İstikbal Göklerdedir
M. Kemal ATATÜRK
www.turkucurtma.com

İstikbal Göklerdedir
M. Kemal ATATÜRK
- Altan
- Site Admin
Turgay bundan sonra yapacağın uçurtma belli oldu sanki.
Önce birdman, sonra bir çanak yapacaksın galiba.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Uçucu madde bağımlısı.
- Turgay TERZİ
Evet altan abi birdman uçurtmadan kesinlikle yapacağım.Altan wrote:Turgay bundan sonra yapacağın uçurtma belli oldu sanki.![]()
Ziya abi 600 parçadan oluştuğunu söyledi.6 ayımı bu uçurtmaya ayırırım gibi geliyor.
Eve gelince planla ilgili araştırma yaptım ama bulamadım.Bulduğum sadece şu link var http://www.ebay.com.au/itm/birdman-KITE ... 0408465707.
600 parça derken biraz abartmışım galibaTurgay TERZİ wrote:Ziya abi 600 parçadan oluştuğunu söyledi.6 ayımı bu uçurtmaya ayırırım gibi geliyor.Altan wrote:Turgay bundan sonra yapacağın uçurtma belli oldu sanki.![]()
Eve gelince planla ilgili araştırma yaptım ama bulamadım.Bulduğum sadece şu link var http://www.ebay.com.au/itm/birdman-KITE ... 0408465707.
Last edited by Ziya on Thu Dec 08, 2011 1:35 pm, edited 1 time in total.
Ziya
www.turkucurtma.com

İstikbal Göklerdedir
M. Kemal ATATÜRK
www.turkucurtma.com

İstikbal Göklerdedir
M. Kemal ATATÜRK
- Turgay TERZİ
Ziya abi link için teşekkürler.
Detaylı ölçü olsa süper olurmuş.
İyiki siz varsınız da problem yaşamayacağımı düşünüyorum.Sizcede sakıncası yoksa uçurtmanızı ödünç alsam nasıl olur.Kalıp çıkartmak daha iyi olur benim için.
2 ay sonra bu uçurtmaya başlamak isterim.
Detaylı ölçü olsa süper olurmuş.
İyiki siz varsınız da problem yaşamayacağımı düşünüyorum.Sizcede sakıncası yoksa uçurtmanızı ödünç alsam nasıl olur.Kalıp çıkartmak daha iyi olur benim için.
2 ay sonra bu uçurtmaya başlamak isterim.
Hay hay ne zaman istersen memnunniyetle 
Ziya
www.turkucurtma.com

İstikbal Göklerdedir
M. Kemal ATATÜRK
www.turkucurtma.com

İstikbal Göklerdedir
M. Kemal ATATÜRK
- Altan
- Site Admin
http://youtu.be/HZdNfZyCAiI
Bu haftanın videosu da burada.
Video üzerinde notlar göreceksiniz. Videoda gördüğünüz size ait uçurtmaların özelliklerini bana eposta olarak gönderirseniz bu notları video üzerine ekleyeceğim. Boyut, kaç parçadan oluştuğu vb. özellikler faydalı olacaktır.
Bu haftanın videosu da burada.
Video üzerinde notlar göreceksiniz. Videoda gördüğünüz size ait uçurtmaların özelliklerini bana eposta olarak gönderirseniz bu notları video üzerine ekleyeceğim. Boyut, kaç parçadan oluştuğu vb. özellikler faydalı olacaktır.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Uçucu madde bağımlısı.