Yılın Uçurtmacısı / Uçurtması
- M. Rafet ÖZALP
En başta böylesine güzel bir düşünceyi ve bunu ortaya atanından destekleyenlerine kadar isim ayırt etmeden herkesi alkışlıyorum.
Kütahya'ya gösterilen ilgi ve teveccühlerinden dolayı üyelerimize teşekkür ediyorum.
Bence unutulan bir nokta var.
Martı Uçurtma Kulübü kendine münhasır bir şahsiyettir. Bu şahsiyet uçurtma sevdalılarının takdir ve sevgisine layık olmuş, bunun için zaman ve emek sarf edenlerin bu olayın dışında tutulmaması gerektiğine inanıyorum.
Evet, Kütahya Heksebeest Model Uçurtmayı benden öğrenmiş, bir çok genç hasbelkader çalışmalarım sonucu bu işle daha bilinçli uğraşmaya başlamış olabilir. Bunda Martı Uçurtma Kulübünün katkısı çok büyüktür. Tamamı Martı Uçurtma Kulübüne ait desem mübalaa etmiş olmam. Ama Halit beyin adı geçmiyor. Altan, Melih, Ferruh gibi değerli isimler neden zikredilmiyor?
Sebep her ne olursa olsun bence mazeret olarak kabul görmemelidir.
Bunlarda benim düşüncem.
Eklemek istediğim son cümle ise bunun sonucunu mütevazi bir organizasyonla duyursak ve bu vesileyle bir araya gelip tanış olsak nasıl olur?
Hatta bunu malum festivalden önce gerçekleştirsek derim.
Kütahya'ya gösterilen ilgi ve teveccühlerinden dolayı üyelerimize teşekkür ediyorum.
Bence unutulan bir nokta var.
Martı Uçurtma Kulübü kendine münhasır bir şahsiyettir. Bu şahsiyet uçurtma sevdalılarının takdir ve sevgisine layık olmuş, bunun için zaman ve emek sarf edenlerin bu olayın dışında tutulmaması gerektiğine inanıyorum.
Evet, Kütahya Heksebeest Model Uçurtmayı benden öğrenmiş, bir çok genç hasbelkader çalışmalarım sonucu bu işle daha bilinçli uğraşmaya başlamış olabilir. Bunda Martı Uçurtma Kulübünün katkısı çok büyüktür. Tamamı Martı Uçurtma Kulübüne ait desem mübalaa etmiş olmam. Ama Halit beyin adı geçmiyor. Altan, Melih, Ferruh gibi değerli isimler neden zikredilmiyor?
Sebep her ne olursa olsun bence mazeret olarak kabul görmemelidir.
Bunlarda benim düşüncem.
Eklemek istediğim son cümle ise bunun sonucunu mütevazi bir organizasyonla duyursak ve bu vesileyle bir araya gelip tanış olsak nasıl olur?
Hatta bunu malum festivalden önce gerçekleştirsek derim.
- Halit
- Site Admin
Ferruh bu konuda tecrübeli elbette ve belirttiği yöntem çok uygun. Nede olsa geçen sene kitebuilder.com da yılın uçurtmacısı adayı idi.
Yeni projesi olan arkadaşları 2006 yılında değerlendiririz artık. Ben aday uçurtmacı ve uçurtmalar ile ilgili mailleriniz halitcebeci@superonline.com adresine bekliyorum. Lütfen herkes beğendiği ilk 3 uçurtma ve uçurtmacıyı bana göndersin.
Heyecanla bekliyorum.
Yeni projesi olan arkadaşları 2006 yılında değerlendiririz artık. Ben aday uçurtmacı ve uçurtmalar ile ilgili mailleriniz halitcebeci@superonline.com adresine bekliyorum. Lütfen herkes beğendiği ilk 3 uçurtma ve uçurtmacıyı bana göndersin.
Heyecanla bekliyorum.
http://www.ucurtmaplanlari.com
Altan beyin düşüncesini çok doğru buluyorum fakat ferruh beyinde haklı olduğu noktalar var ben bu sitede yeniyim belki aranızdan sen bu site hakkında ne biliyosun diyenler olabilir herkesin düşüncesine saygı duyarım ama yazmadanda edemedim
bence bu sitede bu isimler arasıda ve bu isimlerin çalışmaları hakkında tek bir karar verip yılın uçurtmacısını seçmek çok zor bir karar olacak herkez için.umarım hak eden kişi kazansın herkeze sevgi dolu saygılar
Merhabalar;
Ödül için para toplamayı teklif ediyorum. Hatta bu gibi amaçlar için bir fon mu oluştursak acaba?
Halit Bey siz ödül için kişi bir başı miktar belirleyin. Sonra bir hesapta para toplayalım. Ne dersiniz?
Not: Para pul işlerine hiç kafam çalışmaz. O yüzden bu görevi bana vermeyin n'olusunuz...
Saygılarımla
Serçin...
Ödül için para toplamayı teklif ediyorum. Hatta bu gibi amaçlar için bir fon mu oluştursak acaba?
Halit Bey siz ödül için kişi bir başı miktar belirleyin. Sonra bir hesapta para toplayalım. Ne dersiniz?
Not: Para pul işlerine hiç kafam çalışmaz. O yüzden bu görevi bana vermeyin n'olusunuz...
Saygılarımla
Serçin...
- M. Rafet ÖZALP
Ben de öneride bulunmak istiyorum;
1. İsterseniz uygun bir yerde mütevazi bir buluşma sağlayalım. Hem ödül dağıtımı hem de tanışma toplantısı olsun.
2. Toplantıda Ferruh beyin önerdiği gibi üzerinde Martı Uçurtma Kulübünün logosunu taşıyan bir pastayı kendimize ikram etsek nasıl olur?
3. Kişileri tam olarak tanımadığım için para konusu bazı arkadaşlara itici gelebilir. Ama oluşturulacak bir fon için açılacak hesapta sağlanacak birikintiler bazı faaliyetler için kullanılabilir. Tekrar ediyorum arkadaşları ve mesleklerini bilmediğim için yanlış anlaşılacak bir ifadeden kaçınıyorum. Ben iktisatçıyım. 25 yıl Kamu kuruluşunda Tahakkuk Servisinde Şef olarak görev yaptım. Ayni ve Nakdi Yardım konularında, Alım/Satım işlerinde çalıştım. Uygun görülürse bu türde yapılacak işlemleri takip edebilir ve sorumluluk alabilirim.
4. Ödüllendirme ve ödül dağıtımı konusunda ise Halit beye özel bir ileti ile teklifimi sundum.
5. Malzeme desteği yabana atılır bir teklif değil.
1. İsterseniz uygun bir yerde mütevazi bir buluşma sağlayalım. Hem ödül dağıtımı hem de tanışma toplantısı olsun.
2. Toplantıda Ferruh beyin önerdiği gibi üzerinde Martı Uçurtma Kulübünün logosunu taşıyan bir pastayı kendimize ikram etsek nasıl olur?
3. Kişileri tam olarak tanımadığım için para konusu bazı arkadaşlara itici gelebilir. Ama oluşturulacak bir fon için açılacak hesapta sağlanacak birikintiler bazı faaliyetler için kullanılabilir. Tekrar ediyorum arkadaşları ve mesleklerini bilmediğim için yanlış anlaşılacak bir ifadeden kaçınıyorum. Ben iktisatçıyım. 25 yıl Kamu kuruluşunda Tahakkuk Servisinde Şef olarak görev yaptım. Ayni ve Nakdi Yardım konularında, Alım/Satım işlerinde çalıştım. Uygun görülürse bu türde yapılacak işlemleri takip edebilir ve sorumluluk alabilirim.
4. Ödüllendirme ve ödül dağıtımı konusunda ise Halit beye özel bir ileti ile teklifimi sundum.
5. Malzeme desteği yabana atılır bir teklif değil.
Önerileriniz çok iyi vede iyimser ,ama şunu unutmamak gerekir ödül demek maddiyat olmamalı bence Ferruhun dediği gibi bir pasta veya arkadaşlar nazarında takdir bile bir ödül dür .Kaldıki bizler bunu bir hobi amacı ile yapmaktayız ,en azından kendi adıma
parasal konular girersede bu hobi amacından sapıp iş yarışmaya döner diyede düşünüyorum açıkcası,
tabi yinede takdiri siz uçurtma ustalarına bırakmayıda yeğliyorum ....
saygılar,
saygılar,
uçurtmayı vurmasınlar
- M. Rafet ÖZALP
Ödül her halde maddiyat demek değildir. Buna katılıyorum. Şunu da unutmayalım ki Kütahya'da biz uçurtmalarımızı naylon kaplık ve çıta ile yapıyorduk. Fiber, Karbon, Tefeta, Ropstop vb kelimeleri Martı Uçurtma Kulübünden öğrendik. Bunlarla tanıştıran ise Halit, Altan, Ferruh, Melih, Erhan oldu. Şimdi biz bunları aştık. Yaptıklarımız neler yapacaklarımızı göstermiyor mu?
Malzeme desteği belki maddiyatla ölçülemeyecek kadar düşük bir değerde olabilir ama bulunmayan yerde kıymeti misli misli artıyor. O nedenle bazı şeylere kendi açımızdan değil farklı açılardan bakmak faydalı olmaz mı?
Biz Mavi Sevdalıları olarak diyoruz ki;
Bize ödül gerekmez. Biz Martı Uçurtma Kulübünü tanıdık, orada bulunan arkadaşların hiç birinin yüzünü dahi görmedik. Ama her zaman, her dar günümüzde ellerini hissettik, en acı günümüzde seslerini duyduk. Bu ödülden daha büyüğü var mı?
Bundan daha güzel ödül alan varsa beri gelsin.....
İyi ki varsın MARTI UÇURTMA KULÜBÜ. Bize senden daha büyük ödül tanımıyoruz. Bu ödülü bize layık görenlere müteşekkiriz.
Malzeme desteği belki maddiyatla ölçülemeyecek kadar düşük bir değerde olabilir ama bulunmayan yerde kıymeti misli misli artıyor. O nedenle bazı şeylere kendi açımızdan değil farklı açılardan bakmak faydalı olmaz mı?
Biz Mavi Sevdalıları olarak diyoruz ki;
Bize ödül gerekmez. Biz Martı Uçurtma Kulübünü tanıdık, orada bulunan arkadaşların hiç birinin yüzünü dahi görmedik. Ama her zaman, her dar günümüzde ellerini hissettik, en acı günümüzde seslerini duyduk. Bu ödülden daha büyüğü var mı?
Bundan daha güzel ödül alan varsa beri gelsin.....
İyi ki varsın MARTI UÇURTMA KULÜBÜ. Bize senden daha büyük ödül tanımıyoruz. Bu ödülü bize layık görenlere müteşekkiriz.
- M. Rafet ÖZALP
Forum da kısa bir araştırma yaptım. Dikkatimi çeken hususu sizlerle paylaşmak istiyorum.
@Halit tarafından açılan ve 3321 kez görüntülenen Senkronize Takım Kuralım.
@Altan tarafından açılan ve 3142 kez görüntülenen Kütahya'da Güzel Şeyler Oluyor.
@Melih tarafından açılan ve 2369 kez görüntülenen Online NPW5 yapalım.
@M. Rafet ÖZALP tarafından açılan ve 2337 kez görüntülenen Gece Işıklı Uçurtma.
Bunlar 2000 görüntülemeye ulaşan sayfalardır.
Bu istatistik bize arkadaşların forumda en çok ilgi gösterdiği konuları gösterir.
Birincilik, Senkronize Takım Çalışmalarını ülkemizde başlatan sayfaya ait. Bu çalışma sayesinde Senkronize Uçurtma bir Federasyonun programına girmesini sağladı.
İkincilik, Martı Uçurtma Kulübü sayesinde bir ilimizde başlatılan Uçurtma çalışmasına ait.
Üçüncülük, bir uçurtma modelinin inşasına ait.
Dördüncülük gene bir uçurtma çalışmasına ait.
Yorum yapmama gerek var mı?
Birincilik Martı Uçurtma Kulübünün hakkı. Çünkü,
Sonuç ortada. Dikkat ederseniz hepside yardımlaşmacı, paylaşımcı, gelişimciliği ve yenilikçiliği destekleyen sayfalar.
İyiki varsın MARTI UÇURTMA KULÜBÜ. Senin varlığın bize en büyük ödüldür.
@Halit tarafından açılan ve 3321 kez görüntülenen Senkronize Takım Kuralım.
@Altan tarafından açılan ve 3142 kez görüntülenen Kütahya'da Güzel Şeyler Oluyor.
@Melih tarafından açılan ve 2369 kez görüntülenen Online NPW5 yapalım.
@M. Rafet ÖZALP tarafından açılan ve 2337 kez görüntülenen Gece Işıklı Uçurtma.
Bunlar 2000 görüntülemeye ulaşan sayfalardır.
Bu istatistik bize arkadaşların forumda en çok ilgi gösterdiği konuları gösterir.
Birincilik, Senkronize Takım Çalışmalarını ülkemizde başlatan sayfaya ait. Bu çalışma sayesinde Senkronize Uçurtma bir Federasyonun programına girmesini sağladı.
İkincilik, Martı Uçurtma Kulübü sayesinde bir ilimizde başlatılan Uçurtma çalışmasına ait.
Üçüncülük, bir uçurtma modelinin inşasına ait.
Dördüncülük gene bir uçurtma çalışmasına ait.
Yorum yapmama gerek var mı?
Birincilik Martı Uçurtma Kulübünün hakkı. Çünkü,
Sonuç ortada. Dikkat ederseniz hepside yardımlaşmacı, paylaşımcı, gelişimciliği ve yenilikçiliği destekleyen sayfalar.
İyiki varsın MARTI UÇURTMA KULÜBÜ. Senin varlığın bize en büyük ödüldür.
- Halit
- Site Admin
Bu gün bir-iki mail daha aldım. Gelen maillerden sonuçlar netleşmeye başladı . Bugün bir kişiyi unuttuğumu farkettim. Samsun 'dan LED de aslında bu sene çok aktif idi. Bir çok uçurtma yaptı ve bir çok organizasyon. Bize çıtalar buldu. Oldukça çalıştı.
@Led
kusura bakma seni unuttuk. Listede olmalıydın.
Ödül konusunda pasta fikri çok hoşuma gitti. İlave olarak bir de şampanya patlatmayı öneriyorum.
25 Aralık bu yılın son pazar günü. Hava nasıl olur şimdiden bilinmez ama pasta-şampanya töreni için uygun bir tarih gibi görünüyor. Bu arada yılın son etkinliğini de yapmış oluruz.
Kazanan arkadaşın İstanbul dışından olması durumunda da (Kütahya ) pastayı oradaki arkadaşlarımız yer .
İşin iyi yanı kazanan da kaybeden de sonuçta pasta yiyebiliyor.
@Led
kusura bakma seni unuttuk. Listede olmalıydın.
Ödül konusunda pasta fikri çok hoşuma gitti. İlave olarak bir de şampanya patlatmayı öneriyorum.
25 Aralık bu yılın son pazar günü. Hava nasıl olur şimdiden bilinmez ama pasta-şampanya töreni için uygun bir tarih gibi görünüyor. Bu arada yılın son etkinliğini de yapmış oluruz.
Kazanan arkadaşın İstanbul dışından olması durumunda da (Kütahya ) pastayı oradaki arkadaşlarımız yer .
İşin iyi yanı kazanan da kaybeden de sonuçta pasta yiyebiliyor.
http://www.ucurtmaplanlari.com
- M. Rafet ÖZALP
Oh oh, pasta yiyoruz, şampanya patlatıyoruz ne güzel valla 
LED konusunda katılıyorum ama, LED'i yılın uçurtmacısından ziyade ayrı bir kategoride değerlendirsek sanırım iyi olacak, sayesinde şu an kulüp olarak hiçbir çıta sorunumuz kalmamış durumda. Kulübe katkı dalında altın uçurtma kendisinindir benim nazarımda.
LED konusunda katılıyorum ama, LED'i yılın uçurtmacısından ziyade ayrı bir kategoride değerlendirsek sanırım iyi olacak, sayesinde şu an kulüp olarak hiçbir çıta sorunumuz kalmamış durumda. Kulübe katkı dalında altın uçurtma kendisinindir benim nazarımda.