DIAMOND
1mt.lik bir Dıamond için 12mm ve 10mm lik çıtalar çok kalın gelecek ,dikine koyacağınz çıta 8mm,enine koyacağınız çıta 6mm olmalı derim.Ayrıca çıtaları aldığınız yerde aleminyum borularda var.8lik veya 6lık aleminyum boru alıp,tam ortasından (V) şeklinde keserseniz geriye doğru bükümlü bir konnöktör elde etmiş olursunuz.
uçurtmayı vurmasınlar
Hafta sonunu bekliyemedim bu akşam Suadiye sahil'e gidip Diamond
uçurtmamı uçurdum. İlk denememde havada dönerek yere çakıldı bir kaç kere daha denedim sonuç aynı.
Daha sonra Delta'nın kuyruğunu taktım ve sonuç mükemmel uçuş oldu.
Sormnak istediğim Diamond kuyruklu mu kuyruksuz mudur? Benim resimlerde gördüklerimde kuyruk yoktu
Resimlerini çektim ama hava karanlık olduğu için cıkmamış, açık havada
çekip buraya koyacağım, herhalde hafta sonu olur.
uçurtmamı uçurdum. İlk denememde havada dönerek yere çakıldı bir kaç kere daha denedim sonuç aynı.
Daha sonra Delta'nın kuyruğunu taktım ve sonuç mükemmel uçuş oldu.
Sormnak istediğim Diamond kuyruklu mu kuyruksuz mudur? Benim resimlerde gördüklerimde kuyruk yoktu
Resimlerini çektim ama hava karanlık olduğu için cıkmamış, açık havada
çekip buraya koyacağım, herhalde hafta sonu olur.
Bülent Sayar
- Altan
- Site Admin
Balacan uçurtmanın eddy modelleri gibi davranıyor galiba. Balacan'ın eddyleri de uzun bir kuyruğa ihtiyaç duyuyor ve durmadan kafa sallıyor. Ani dalışa geçebiliyorlardı.
Benim avatarımda gördüğünüz uçurtma da eddy'nin anotomisine benzerlik gösteriyor ve kuyruksuz gayet rahat uçuyor. Dengeyi biraz değiştirmeyi deneyin. Uçurtma biraz yere paralel dursun. Bakalım değişiklik olacak mı?
Resimlerde gördüğüm kadarı ile yelkenler içe çöktüğü halde kenarlar oldukça gergin duruyor. Katlayarak yapılan kenar dirençli ve esnemiyor. Kenarlar arkaya doğru esnerse düzelir mi acaba?
Benim avatarımda gördüğünüz uçurtma da eddy'nin anotomisine benzerlik gösteriyor ve kuyruksuz gayet rahat uçuyor. Dengeyi biraz değiştirmeyi deneyin. Uçurtma biraz yere paralel dursun. Bakalım değişiklik olacak mı?
Resimlerde gördüğüm kadarı ile yelkenler içe çöktüğü halde kenarlar oldukça gergin duruyor. Katlayarak yapılan kenar dirençli ve esnemiyor. Kenarlar arkaya doğru esnerse düzelir mi acaba?
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Uçucu madde bağımlısı.
@Altan
Kuyruk olarak 20 metre plastik şerit taktım fakat bu uçurtma için
ben 2 tane 10 metrelik saten ve kullandığımın 2 katı kalınlıkta
kuyruk hazırlamıştım. Bu kuyruk saten olduğu için bayağı ağır,
bu ağırlık daha iyi denge sağlar diye düşünüyorum.
Denge ipini zaten ayarlı yapmıştım istediğim gibi oynayabilirim.
Uçurtmada geriye doğru yaklaşık 15-20% lik esneme var ama
kenarlara ne yapabilirim onu bilmiyorum
Sizin avatarınızdaki uçurtmanın planı var mı ?
muhtemelen yapımı
zordur.
Kuyruk olarak 20 metre plastik şerit taktım fakat bu uçurtma için
ben 2 tane 10 metrelik saten ve kullandığımın 2 katı kalınlıkta
kuyruk hazırlamıştım. Bu kuyruk saten olduğu için bayağı ağır,
bu ağırlık daha iyi denge sağlar diye düşünüyorum.
Denge ipini zaten ayarlı yapmıştım istediğim gibi oynayabilirim.
Uçurtmada geriye doğru yaklaşık 15-20% lik esneme var ama
kenarlara ne yapabilirim onu bilmiyorum
Sizin avatarınızdaki uçurtmanın planı var mı ?
zordur.
Bülent Sayar
- Halit
- Site Admin
Ölçülerinizde bir problem (asimetri) yoksa büyük bir ihtimalle kullandığınız tahta çıtaların esneme farkından olabilir. Aynı ağaçtan yapılmış olsalar tahta dahi çıtalar farklı esniyor ve bu dengeyi bozuyor. Çıtaların yerini değiştirip bunu kontrol edebilirsiniz.
Kullandığınız türde kuyruk ne kadar uzun olursa olsun pek etkili olmuyor. Onun yerine örme kuyruklar da kullanabilirsiniz .
Kullandığınız türde kuyruk ne kadar uzun olursa olsun pek etkili olmuyor. Onun yerine örme kuyruklar da kullanabilirsiniz .
http://www.ucurtmaplanlari.com
- ahmetbayar
Ben de standart ölçülerine sadık kalarak bir EDDY yapmıştım. Denge iplerini planında olduğu gibi bir alttan bir üstten bağlamıştım. Uzun kuyruğuna rağmen dalma hareketleri yaptı.
Sonra denge iplerini söküp çıtaların kesiştiği yerden yani tam ortadan tek ip bağladım. Muhteşem uçtu. Hatta uçuşundaki kalite bana cesaret verdi ve kuyruğunu söküp aldım.
O hali ile bile uçtu.
Sonra denge iplerini söküp çıtaların kesiştiği yerden yani tam ortadan tek ip bağladım. Muhteşem uçtu. Hatta uçuşundaki kalite bana cesaret verdi ve kuyruğunu söküp aldım.
O hali ile bile uçtu.
Uçurtmanın mevsimi yoktur.
Rüzgarın estiği her zaman, uçurtma zamanıdır.
- ahmetbayar
Evet ben de söylemeyi unutmuştum. Gerçi Altan Bey'in söylediklerini tam karşılamıyor ama EDDY tarzı bir uçurtmayı tafetta ile yaparsanız kumaş bol olduğu için çıtasız kısımlar geriye doğru esniyor ve kendiliğinden bir dihedral oluşturuyor. Kuyruksuz uçmasının sebebi bu olabilir. Yoğunluğu yüksek bir plastik sail ile yaparsanız esnemesi mümkün olmuyor.
Eğer dihedral yapmak için fittings malzemeniz yoksa ve eğer çıtaların kesişim yerlerini benim gibi düz geçtiyseniz, plastik sail EDDY'ler uçma konusunda muhalefet yapıyor.
Ama arkadaşımız çok güzel bir dihedral yapmış. Uzun kuyruğuna rağmen düzgün uçmaması çok ilginç olmuş.
Halit Bey'in teşhisi kendiliğinden doğrulamış oldu.
Eğer dihedral yapmak için fittings malzemeniz yoksa ve eğer çıtaların kesişim yerlerini benim gibi düz geçtiyseniz, plastik sail EDDY'ler uçma konusunda muhalefet yapıyor.
Ama arkadaşımız çok güzel bir dihedral yapmış. Uzun kuyruğuna rağmen düzgün uçmaması çok ilginç olmuş.
Halit Bey'in teşhisi kendiliğinden doğrulamış oldu.
Uçurtmanın mevsimi yoktur.