Selam:basari wrote:Demek oda pahalıo zaman bir düşünelim bakalım thk sitesinde gördüm uçak ve planör kursları var üstelik ücretsiz bu kurslara katılmayı denicem fakat tanıdık birine ihtiyaç var. Yani torpile yoksa bizi kurslara kolay kolay almazlar
tanıdıklarınız varmı acaba yoksa başka şekilde olmayacak yani
THK kursları Altan'ın dediği gibi belirli dönemlerde açılıyor. Başvurular sanırım şubat-mart aylarında oluyor. Ayrıca planör ile model uçak kursları aynı şey değil. Planör kusunda planör pilotluğu eğitimi veriliyor ve başlangıç kursu 1 ay gibi uzun bir zaman. Model uçak kursları ise 1 hafta civarında sürüyor.
Eğer model uçak başlangıç sertifikan yoksa radyo kumandalı model yaptırılan tekamül kursuna katılman biraz zor. Başlangıç kursunda ise yaşa göre A1 veya A2 modeli yaptırılıyor. Bu ıhlamur modeller her THK şubelerinde satılıyor. Fiyatları maksimum 10 YTL falandır.
Bu kurslarda yine Altan'ın dediği gibi torpil olacağını sanmıyorum. Kurslar tamamen ücretsiz olduğu için öncelik lise ve üniversite öğrencilerine veriliyor. Türkiyenin her yerinden herhangi bir öğrenci model uçak kurslarına başvurursa reddedilmesi mümkün değil.
Ayrıca yaz aylarında ve şubat tatillerinde bazı illerdeki THK şubelerince model uçak başlangıç kursu düzenleniyor. Bursa'da mutlaka yapılıyordur.
Eğer az birşey el-meleken varsa ve gerekli alet edevatı temin edebiliyorsan mutlaka bu THK modellerinden A2'yi yap. Uçmasa bile modelcilik hakkında çok fazla bilgi edinirsin.
Birde, belirli bir ücret karşılığı (ne kadar olduğunu bilmiyorum ama piyasa fiyatlarının epey altında) yılın herhangi bir zamanı Ankarada THK hocalarından radyo kumandalı uçuş kursu alabilirsin.
Daha detaylı bilgi için THK sitesinden model uçak okulunun telefonlarını bulup arayabilirsin. Çok yardımseverler. Mutlaka yardımcı olacaklardır.
Serçin...