Büyükçekmece Gölü Ölüyor

Uçurtma etkinlik duyuruları, etkinliklerin fotoğrafları ve yorumları.
Trick Serkan

Re: Büyükçekmece Gölü Ölüyor

Post by Trick Serkan »

Dersanee sınavım olmasa katılmak isterdim ama malum öss çalışmalarından kafamı kaşıycak vakit bile bulamıyorum .Artık daha sonraki etkinliklere ..

İyi eğlenceler
Rüzgarı Bol Adam .
Güvenli Uç Güvende Ol ( Fly Safe Be Safe )
Gökyüzünde Herkesin Eşit Hakkı Vardır .
Ziya

Post by Ziya »

Cumartesi ben de oradayım..
Ziya
www.turkucurtma.com

Image

İstikbal Göklerdedir
M. Kemal ATATÜRK
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Cumartesi için hava tahmini: sıcaklık 17-18, bulutlu. Fakat yağmur yok. Rüzgar 24 km/s bekleniyor.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
levent

Post by levent »

Gelmeyi istiyorum, fevkalade bir engel çıkmaz ise geleceğim.
Halit
Site Admin

Post by Halit »

@Levent

Kalabalık bir bisikletli grup da gelecek
http://www.ucurtmaplanlari.com
Melih

Post by Melih »

Umarım festival sonucunda, "farkettik ki İstanbulda konser verecek, uçurtma uçuracak, uçak uçuracak, ekstrem spor yapacak, hertürlü aktiviteye uygun dümdüz bir alan yokmuş, bırakalım kuru kalsın" sonucu çıkmaz :lol:

Şaka maka bu kuruyan göl yatakları olmasa 100 metreye 100 metre boş olan yok koca şehirde.
ahmetbayar

Post by ahmetbayar »

Melih wrote:Umarım festival sonucunda, "farkettik ki İstanbulda konser verecek, uçurtma uçuracak, uçak uçuracak, ekstrem spor yapacak, hertürlü aktiviteye uygun dümdüz bir alan yokmuş, bırakalım kuru kalsın" sonucu çıkmaz :lol:

Şaka maka bu kuruyan göl yatakları olmasa 100 metreye 100 metre boş olan yok koca şehirde.
Aman Melih, dur, ne yapıyorsun? Uzun kulaklı bir hayvanla karpuz kabuğu arasındadaki beslenme ilişkisini motive ediyorsun. :lol:
Uçurtmanın mevsimi yoktur.
Rüzgarın estiği her zaman, uçurtma zamanıdır.
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Evet, bir çelişki de inşallah o gün yağmur yağmaz şeklinde oluyor. :mrgreen:
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Sercin

Post by Sercin »

Melih wrote:Umarım festival sonucunda, "farkettik ki İstanbulda konser verecek, uçurtma uçuracak, uçak uçuracak, ekstrem spor yapacak, hertürlü aktiviteye uygun dümdüz bir alan yokmuş, bırakalım kuru kalsın" sonucu çıkmaz :lol:

Melih öyle bir sonucu sen çıkarıyorsun. Bizim yöneticiler çıkarsa çıkarsa şöyle bir sonuç çıkarırlar,

"Amanın ne güzel boş bir alan. Hemde kuru. Dur hemen burayı imara açayımda biraz oyum artsın."

Yakında "göl içi evleri", "göl dibi konutları" gibi yapılaşmalar görürsek şarırmayalım. Aslında "Lakeinside town" daha uygun. :)
Melih

Post by Melih »

Altan wrote:Evet, bir çelişki de inşallah o gün yağmur yağmaz şeklinde oluyor. :mrgreen:
yarın bütün gün az yağışlı görünüyor. umarım fırtına kopmaz.
Gölün kuruluğuna dikkat çekmek için yapılan etkinlikte 15 kişi boğuldu gibi bir haber hakaten fena olur :lol:

Yarın hava rüzgarsız olursa model uçaktan video çekeceğim. Rüzgarlı olursa da KAP ile uçurtmadan fotoğraf çekeceğim. 1 yıldır doğru düzgün çalıştırmadım, Umarım teknik bir aksilik olmaz.
Halit
Site Admin

Post by Halit »

Etkinlik iptaaaaaaaaaaaallllllllllllllllllllllll
Halit
Site Admin

Post by Halit »

Sabah uyanıp dışarı baktığımda moral bozucu bir hava ile karşılaştım. Ama herşeye rağmen gideriz diye düşündüm. Erhan , Ziya beni arayıp ne yapıyoruz diye sordular .Ben de gidiyoruz elbette dedim. Çantaları toplayıp evden çıkmaya hazırlanırken organizasyonu yapanları aramak aklıma geldi. Aradığım kişi DSI ile sorun çıktığını ancak 15 dk sonra daha net cevap verebileceğini söyledi. :shock: 15 dakika sonra arayıp DSİ'nin etkinliğe izin vermediğini söyledi. :shock: Atlas Dergisi benzer bir organizasyonu Tuz Göl'ünde yapmış ve DSİ 'yi eleştirmiş. Şimdi onlar da bu tür etkinliklere izin vermiyorlarmış. :shock: Bunları duyunca ne diyeceğimi şaşırdım.

Hadi organizasyonu yapanların aklına gelmedi veya gerek görmedi diyelim , koskoca Belediye de mi DSİ'ye sormayı ve izin almayı atladı ? Ben forumda bu başlığı açtığımda Belediye ile görüşmüştüm . Belediye o tarihte bile gölet bölgesinin su havzası olduğunu ve DSİ'nin kontrolünde olduğunu ve bu tür etkinliklere pek izin vermediklerini söylemişti.

Pes demekten başka bir şey geliyor aklıma.
Melih

Post by Melih »

Pes vallahi :?

Sabah kalkıp Serçine gitmek üzere hazırlandım KAP + Uçak şeklinde minibüste 45 dakikalık bir seyahatle Kadıköy'e geldim Geldiğimde yağmur iyice artmıştı, sağnak yüzünden bir apartmana sığınıp 30 dakika kadar bekleyip o arada Erhan Bey'i aradım "iptal mi?" dedim, "hayır değilmiş" dedi.

Sonunda Serçinin eve vardım tam çıkarken haberi Erhan Bey verdi.
Yağmurdan dolayıdır diye düşünüyordum bu saate kadar. Şimdi sebebini okuyunca gerçekten şok oldum, yani mesele "susuzluğu protesto ederken boğuldular" meselesi değil izin meselesiymiş, yani hava süper de olsa zaten birşey yapamayacakmışız.
Ben zaten böyle bir etkinlik için Temmuz ayı dururken yağmurlu bir ekim günü niye diye düşünüp anlam verememiştim.

Ne diyelim ilginç. :? :|
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Aslında inadına etkinlik yapılırdı. Büyükçekmece kıyısında yapmak şart mı? Gölü tepeden gören güzel yerler var. Belediye bu işi hallederdi.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
levent

Post by levent »

Gittim, gölün kuruyan kısımlarına şahit oldum.
Dönüşte de Mimarsınanda yapılan Windsurf Türkiye Sampiyonasını izleme fırsatı buldum.
Güzeldi. Kullanılan malzemeleri ve ekipmanları yakından inceleme fırsatı buldum. Yelkenlerde rirbstoptapta kullanılmış.
Yoldan gelirken tanesi 1ytl den iki kavun aldım. İyi çıktı. :)
Post Reply