fiber tüp,karbon ve karbon tüp

Uçurtma yapımında kullanılabilecek her türlü malzeme hakkında bilgi. Malzeme bulunacak yerler.
Post Reply
Asarıca

Post by Asarıca »

Asarıca wrote:Selamlar;bende Arttırıyoruum :) Karbondan vazgeçtim :(
Siparişlerimin son hali:

Fiber tüp 6/3 ==> 50 m
Fiber tüp 8/6 ==> 50 m.

@led

Karbonlardan vaz geçtim, Fiberlere Ok.
RÜZGARINIZ BOL OLSUN
led

slm

Post by led »

tamamdır...sizede tşk
Eray Kara
Melih

Post by Melih »

Gaza gelmişken söyleyeyim model uçak hobiside bizim uçurtma hobisi gibidir haberiniz olsun 10.000$ ada uçak yapabilirsiniz, benim gibi 1$ da :) 150$ harcayıp 6 kanal verici alıcı seti ve 2 adet servo aldıktan sonra, 1.5YTL ye yapılacak bir ZAfi size 45 dakika uçuş keyfi verebilir. Üstelik bu kumanda setini her işte kullanmak mümkün, örneğin uçurtma ile hava fotoğrafcılığında kamera kumandası olarak kullanılabilir.

Ucuz ve kolay bulunan malzemeler kullanma konusunda ısrar ediyorum, aksi takdirde model uçak veya araba kulüpleri gibi bizimkide, çok para ve zaman harcayan birkaç kişiden kurulu bir kulübe dönüşecek bir zaman sonra, kağıttan yapılma ve tahta çıtalı uçurtmaları beğenmemeye başlarsak şaşırmayalım :?

Ben ZAfi yi yapmak için kumanda alırken alırken tezgahtar bana "niye yapıyorsun ki bak biz hazır kesilmiş köpük satıyoruz üstelik EPP köpük son teknoloji ve fiyatı sadece 150$ " demişti de, inşaat köpüğünün 0.9YTL olduğu ve özel kaplama yerine 0.5YTL lik koli bandının da iş gördüğünü söylemeye dilim varmamıştı adama :)

Kütahyada olan güzel şeyler beni gerçekten bakış açımı değiştirmem yönünde bayağı etkiliyor, utanmasam "kahrolsun karbon yaşasın çiçekci bambuları" diye slogan atacağım valla :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Bu ucuz uçakların yapımı hakkında bir web sayfam var adresi şöyle

http://www.netdergi.com/rcmodel/
led

slm

Post by led »

tebrikler
Eray Kara
Spectre

Post by Spectre »

Melih, uçak linki için çok teşekkürler. EN kısa zamanda bir tane yapacağım. Bende 138$ 6 kanallı bir kumanda almıştım. Bir türlü uçak alamadığımdan -malum bütün para uçurtmalara gidiyor- yatıyordu. Ancak bu işle ciddi şekilde uğraşmış olsaydım kesinlikle dünyanın parasını yatırırdım.

Karbon işine gelince "yaşasın karbon, cam fiberi ve ripstop" demek durumundayım. Çünkü Taffeta ve Ahşap Çıta'dan yaptığım DC ler, Defalarca kırıldı ve hasar gördü. Onarım süresi ve maliyetlerini hesaba katarsak hiç de ucuza gelmiyor. Oysa DC nin kanatlarını cam fiberinden yapınca hiç birşey olmuyor.

Ayrıca yapmayı düşündüğüm 25 metrelik ahtapot için 240m2 kumaş gerektiğini düşünürsek, bu iş için ripstop kullanmaktan başka bir çözüm bulamıyorum.

Ama bu demek değil ki Ucuz malzemelerlede bu iş yapılmaz. Elbette yapılır. Sonuçta aynı zevki alıyorsunuz. İlk yaptığım naylon/çam box uçurtmamı hiç unutmuyorum. Hiç bir uçurtmama onun kadar özenmemiştim ve şu ana kadar yaptığım hiç bir box onun kadar güzel uçmadı.
İyi Rüzgarlar,
Ferruh Bayşu
http://www.ucurtma.org

Image
led

slm

Post by led »

Ferruh wrote: Karbon işine gelince "yaşasın karbon, cam fiberi ve ripstop" demek durumundayım. Çünkü Taffeta ve Ahşap Çıta'dan yaptığım DC ler, Defalarca kırıldı ve hasar gördü. Onarım süresi ve maliyetlerini hesaba katarsak hiç de ucuza gelmiyor. Oysa DC nin kanatlarını cam fiberinden yapınca hiç birşey olmuyor.
+1
her haftasonu 5-10 uçurtmayla gittiğim yerden 3-4ünü bırakıp dönüyorum...çıtalar hemen kırılıyor
Eray Kara
Melih

Post by Melih »

Ferruh, uçak yapmak istersen yardımcı olmaktan mutluluk duyarım, elindeki kumanda setinde Vtail mixer özelliği olması lazım, 6 kanallarda vardır, bu uçaklar için zorunlu bir özellik.

Fiber,karbon ve ribstop gibi malzemelerin uçurtmanın ömrünü hemen hemen sonsuz kılması sebebi ile çok haklısın aslında daha ucuza geliyorlar. Senin gibi uçurtma konusunda ustalaştıktan ve standart modeller bittikten sonra yapacak birşey kalmıyor artık onlar zorunlu malzemeler oluyor bir süre sonra.

Foruma giren yeni başlayan veya malzemelere ulaşması zor olanlar için daha fazla bilgi bulundurmamız gerekiyor sanırım. Altan'ın yapıştırma DC si ve Halit beyin bauhouse poşedinden box uçurtması benim favorilerim. Kütahyada pazardan alınan kumaş ve çıta ile iki ipli yapıp uçuran arkadaşları gördükten sonra, 6 ay boyunca almanyadan gelen arkadaşımın iki ipli delta getirmesini beklediğim için kendime çok kızdım açıkcası :evil:
led

slm

Post by led »

25 mlik ahtapotla Samsuna bekleriz:))
Eray Kara
Spectre

Post by Spectre »

Her yaz geliyorum zaten. birgün denizin üstünde bir ahtapot görürsen anlaki ben gelmişim.
İyi Rüzgarlar,
Ferruh Bayşu
http://www.ucurtma.org

Image
abdullah

Post by abdullah »

Selamlar fiber tüp için benimde siparişim olacak eğer mümkünse şimdiden teşekkürler.

Fiber Tüp 8/6 <<<<< 100 metre
uçurtmayı vurmasınlar
led

slm

Post by led »

@Ferruh
gelince telefonlaşalım
@abdullah
6/3-4?mm den de 50metre misiniz?
Eray Kara
abdullah

Post by abdullah »

Fiber tüp sipariş hk.

dış yüzeyi 8mm<<<<100 mt.
dış yüzeyi 6mm<<<< 50 mt.

Bunlar son kararım teşekkür ederim :lol:
uçurtmayı vurmasınlar
led

slm

Post by led »

@abdullah
ben teşekkür ederim
Eray Kara
Kartal

Post by Kartal »

Arkdaşlar,

Elektronik içeren hobiler için (örn. Uçak, heliopter, araba gibi) malzemelerin teminini amerika www.towerhobbies.com , www.rc-mushroom.com (taiwan) gibi sitelere bakabilirsiniz. 100 EUR'luk gümrük muafiyetini unutmadan buralardan sipariş verebilirsiniz. Ben arabalarımın parçalarını buradan getirtiyorum.

Bilginize
Murat K. ÇETİN

"Gökyüzü Özgürlüktür"
Melih

Post by Melih »

Eray bey, Arzu hanımla konuşup çıtaları 2 şer metre kesilmiş olarak hazırlatmamız mümkünmüdür? Çıtaların ucunun zarar görmemesi için yüksek hızlı özel bir testere kullanıyorlarsa çok daha iyi olacaktır. Aksi takdirde 8mm lik çıtalarımız kocaman halkalar oluşturacağı için kargo vs çok zor olacaktır. Birde bu çapta uzun süre kaldığında malzeme deforme oluyor, bizim için en iyisi 2 metrelik parçalar sanırım.

Toplam metraj nekadar oldu bilmiyorum ama umarım 6/4 yaptıracak kadar olmuştur
Post Reply