fiberglas çubuk

Uçurtma yapımında kullanılabilecek her türlü malzeme hakkında bilgi. Malzeme bulunacak yerler.
ates

Post by ates »

Arkadaşlar merhaba

Ben de 2 ve 3 mm fiberden 25 er metre istiyorum.

Bu arada karbon çıta almak istiyorum ancak karbon çıta konusu örnekler incelendikten sonra netleşse daha iyi olmaz mı ?
Spectre

Post by Spectre »

Açıkçası olabildiğince az cam fiber almaya bakın. Zaten Cam fiberin 8/4 olanı olmaz. 6/3 olanı kullanabilirsiniz belki.
Et kalınlığı azaldığı zaman kırılabileceğini söylüyorlarsa zaten üretimlerinin çok kaliteli olduğunu söylemek pek mümkün değil.

Bence 2-3mm camfiber varsa karbon, ve 6/3 karbon kullanılabilir.
Ama boru olanların kalitesine bir bakmak lazım. Ayrıca fiyat larda biraz daha indirim yapmaya çalışın.
İyi Rüzgarlar,
Ferruh Bayşu
http://www.ucurtma.org

Image
Altan
Site Admin

Post by Altan »

O halde numuneleri Ferruh ve Halit incelesinler. Siparişleri onların görüşleri doğrultusunda tekrar güncelleyelim.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Melih

Post by Melih »

Emin beyin kullandığı çubukları aldığı yerden bu firmaya ulaştı iseniz, çıtalar gayet güzel, yamukluk falan yok tabii ki :) Ancak dışlarına polyester ek bir kaplama yapılmamış o yüzden elinizi sürttüğünüzde elinizi biraz ısırıyor. ince cam liflere allerjisi olanlara sprey vernik ile ince bir kat kaplama yapmalarını önerebilirim. Dayanımları ile ilgili fazla bir bilgim yok, emin beyin çoğu uçurtması bundan yapılma, ona sormak lazım.

bence bir an önce alalım, ben merakla bekliyorum, hadi hayırlısı
Halit
Site Admin

Post by Halit »

Balacan da aynı yerden alıyormuş. Zaten sanırım onlar vermişler telefon numarasını.
8 mm ve yukarısını pek önermiyorlar. Birde elinizi korumak için fırça ile vernik sürmenizde fayda olduğunu söylüyorlar.
Bu nitelikte de olsa bulmak sevindirici.
Ferruh 'un açıklamalarından sonra ağırlık da pek sorun olmaz diye düşünüyorum.
http://www.ucurtmaplanlari.com
led

slm

Post by led »

@Melih
Emin beyin aldığı yer 600bin diyen yerdi
@Halit
evet...Barkın bey sağolsunlar verdiler numarayı ve bizi (bence) epeyce sıkıntıdan kurtardılar...buarada numarayı almamızda çok büyük katkısı olan diş hekimi Hasan beyede buradan çok teşekkür ediyorum...sizin adresinizi Arzu hanıma gönderdim...Ferruh bey adresi olmadığından ona yollattıramadım...
Eray Kara
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Elimde bir tane balacan uçurtma vardı. Onun fiberine baktım. Daha önce dikkat etmemiştim. Sanırım fiber verniklenmiş. Halit'in yurtdışından getirdiği fiber ile karşılaştırdım. Esneklik açısından farkı yok. Yurt dışından gelen fiber üstünde ele batan mikro parçacıklar var. Bu parçacıklar karbonlarda da oluyor.

En azından fiberlerde sorun yok gibi görünüyor. Fabrika fiberlerin kırılganlığından endişe edip kalın yapıyor. Ama bence bizim işimizi incesi de görecek. İnce yapım önerisinde bulunalım. Asıl karbonları merak ediyorum. Bence bu iş olacak.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
led

slm

Post by led »

benimde merakım tüplerde...et kalınlığını inceltip ağırlığı düşürebilirlerse,karbonlarda fiatı yarı yarıya düşürürlerse, :shock: sanırım herşey çook güzel olacak :D
Eray Kara
led

slm

Post by led »

@all
395m 2mm ve 485m 3mm solid fiberglas siparişini verdim...tüpleri 8/6 ve 6/4 mm yapıp yapamayacaklarını sordum cevabı sizlere bildiririm...ayrıca sanırım bugün örnekler Halit beye ulaşmıştır...onun çubuklar hakkındaki düşüncesini öğrendikten sonra tüp siparişlerini okuruz...(solid fiberglaslarda ele batan birşey yok)...İstanbul dışında oturanlar adreslerini bana (ekara18@yahoo.com) gönderirlerse teslimatta sorun yaşamayız...İstanbul grubunada sevgili Melih ve Serçin teslimatı yapar :D ...bilginize
Eray Kara
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Eray bu durumda ödemeleri yapmaya başlayalım. Hesap numarası ve ne kadar yatırmamız gerektiğini bildirebilir misin?
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
led

slm

Post by led »

işbankası 7360 0189747
fiberglaslar komik rakamlar tutuyor...tüp ve karbon işi netleşip siparişleri verelim ondan sonra tahsilata başlarım :D :D
@Altan
kumaş işi neoldu?
Eray Kara
Halit
Site Admin

Post by Halit »

Bu gün örnekler elime ulaştı.
2 , 3 ve 4 ( veya 3.5 tam ölçemedim ) mm fiberlerde bir sorun gözükmüyor. Belki satın aldıktan sonra fırça ile vernik sürmek faydalı olur.
6 mm karbon (dolu) iyi görünüyor .Söylediğiniz gibi ağır ama bence iş görür. Tube yapabilirlerse daha hafif olacaktır ve daha uygun olacaktır.
8 mm lerin doluların hepsi kesinlikle uçurtma için çok ağır.
8 mm tube de çok ağır .

Sonuç 2,3, 3.5 mm fiberler bence uygun. 6 mm karbon da idare eder.
http://www.ucurtmaplanlari.com
Fevzi
Site Admin

Post by Fevzi »

kütahyadan fevzi kır ben
karbon ve fiber değişik çaplarda banada lazım
yardımcı olabilecek varmı?
----------------------------------
http://fevzikir.name.tr/
http://picasaweb.google.com.tr/fevzikir
https://picasaweb.google.com.tr/kiteactivities
led

slm

Post by led »

@Fevzi kır
2 ve 3mm solid fiberglas isterseniz miktarlarını ve adresinizi yazınız..
@ALL
adresleri lütfen göndermeye başlayın(İstanbul dışındakiler)
gelen mail aynen şöyle
Eray Bey Merhaba

Önce siparişleriniz stokta mevcut.Malzemeyi nasıl sevketmemizi istersiniz? Boy olarak kesilecekse kaç metreye keselim? Kesilmeyecekse yekpare boy olarak 50 cm çapında kangal olarak saralımmı? Malzemenin tamamını sizemi gönderelim? Sevk adreside istiyoruz.

Sonra borularda bu miktarlar için çalışma yapamıyoruz.Çünkü yeni kalıp parçaları yapmak gerekiyor bununda maliyeti çok yüksek ve çok zahmetli bir iş. Ayrıca şu sıra elimizde çok kalem iş var ve hepsi yeni işler yani kalıp yapmak dahil yeni tasarım çalışmaları.Bunları niye anlatıyorum sizlere gerçekten yardımcı olmaya çalışıyoruz. Mümkün olduğu ilk fırsatta sizin profiller ile ilgili çalışmalarıda yapıcaz.

Son olarakta Carbon profillerde % 10 indirim yapabiliyoruz.

Sevkiyatla ilgili cevabınızı bekliyor iyi günler diliyorum.

Arzu BAK
@Melih
adresi size vereyim...listeyide... İstanbulda oturanların siparişlerini siz ulaştırın
Eray Kara
Kartal

Post by Kartal »

Not : Yurtiçi kargo ile gelecek ise G.O.P. şubesi ile çalışıyoruz. Bilginize.

@led
Banka şube ismini yazarmısın. EFT sayfasında koddan bulamadım da :oops:

Sevgiler

Murat K. ÇETİN
Last edited by Kartal on Thu Jun 09, 2005 1:29 pm, edited 1 time in total.
Post Reply