@Altan
Videoları ancak bu akşam inceleyebildim. Çok emek vermişsin ve gerçekten güzel olmuş eline sağlık.
3 videoyu da izledim. Programı anlattığın bölümü ayrı , uçurtma çizdiğin kısmı (kılavuz çizgileri çizmeye başladığın bölümden itibaren ) ayrı yapsan daha iyi olur diye düşünüyorum ama bu haliyle de gayet faydalı.
@Zahit
Yine güldürdün beni. Sana bir altıgen uçurtma çizme ve ölçülendirme ödevi veriyorum. Uçurtma mavi olsun. Yüksekliği 1 metre olsun. Kuyruğunu çizme . Sadece altıgen kısmını çiz.
SketchUp'ta her açılışta yeniden ayar yapmak yerine, şablon oluşturmayı anlatan filmi de ekledim. Böylece yeni döküman açtığımızda doğrudan istediğimiz ayarlarda açacak. http://www.ucurtma.web.tr/2009/02/sketc ... lusturmak/
SketchUp ile ilk deneme çizimimi yaptım. Programı henüz tam anlamıyla öğrenmemiş olmamama rağmen bir şeyler çizebildiğime çok sevindim. İlk çizimim 3 metrelik Genki.
Altan arkadaşımıza SketchUp çizim programı ile igili bilgilendirme ve yardımları için çok çok teşekkür ederim.
Evet çok kolay. Filmlerde göstermiştim zaten. Sadece şeritmetre aracını alıp 300 cm. olan kenarı ölçüyoruz. Yani bir başına bir sonuna tıklıyoruz ve klavyeden 200 yazıyoruz.
Tebrikler.
Windows (Pencereler) menüsü altında model info'yu (model bilgisi) açın. Orada Units'i (birimler) seçin. Precision (hassasiyet) ayarını değiştirin. Bize küsürlü, yarım santimlik birimler gerekmiyor. Açılır menüden en üstteki virgülsüz 0'ı seçin.
Yazılımın Türkçe versiyonu elimde yok. Tahminen Türkçe versiyonunda parantez içinde yazdığım gibidir.
Yatayda genişlik 199,355cm. görünüyor. Eğer hassiyet tam sayı seçilirse yazılım o ölçüyü 200'e denk getirecek.
Ben Sketchupu yükledim.Sketchupu açtım,ortaya 3 adet çizgi ile ortasında bir insan geldi.Altan abinin sitesine baktım.Çok güzel anlatmış ama ben anlayamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
Altan abi sonunda sketchUptan bir plan yaptım.Sizinle palaşmak istedim ama mesaja planı koyamadım.Nasıl yapabilirim?
Özelliklerini mi deyiştirmem gerek?