Çıtalar arkaya doğru 120 derece açılı olursa uçar. Roller ve roloplan uçurtma türevi olmuş. Gayet iyi. Biraz daha düzenlersen tamamdır. Gördün mü gayet kolaymış.
Peki 120 dereceyi nasıl ölçebilirim.Açı ölçerle değildir herhalde.
Zannedersemki çıtaları gerdirilen uçurtmalar,rüzgarı yalayarak kaçırdıkları için uçuyor.
Bu şekilde(çıtası gerdirilik iken)uçacağını tahmin edebiliyordum.Benim demek istediğim bu haliyle,yani düz uçar mı?
Ben,bu tür uçurtmlarda kuyruk takmak istemem.Çıtaları gerdirmekte istemem.Düz ve kuyruksuz olmasını isterim (en son ihtimalle gerdirme yaparım).Dengesini heksebbestte olduğu gibi,düz,ve kuyruksuz yaparsak uçar mı?Seni sorulara boğmuş gibi oldum ama.Sorun yaratmaz değil mi?
İllaki gerdirme yapılacaksa,dengesini nasıl yapmalıyım?
Kuyruksuz uçurtmaların gerdirilmesi gerekir. Delta uçurtmaların alt kısımları rüzgarda şişip kavis oluşturur. Deltalar bu şekilde düz ve kuyruksuz uçabiliyorlar.
Büyük ihtimalle denemişssindir ama belki dikkatinden kaçmıştır diye yine de yaziyim dedim. Solda içinden boya dökülen bir kova işareti var ona tıkladıktan sonra renk seçip boyamak istediğin panelin üstüne tıklayınca o paneli boyayabilmen lazım.
Büyük ihtimalle denemişssindir ama belki dikkatinden kaçmıştır diye yine de yaziyim dedim. Solda içinden boya dökülen bir kova işareti var ona tıkladıktan sonra renk seçip boyamak istediğin panelin üstüne tıklayınca o paneli boyayabilmen lazım.
Söylediklerinizi biliyorum.Eğer bundan önceki paylaşımlarıma bakarsnız göreeksinizdir.Ama olmuyor.