Page 1 of 1
Online Mini Eddy Treni
Posted: Thu Jul 28, 2011 9:59 pm
by mustafa-topcu
Mini Eddy lerden Çok sevimli bir tren olur diye düşünüyorum.Hemen yapımlarına başlıyorum.
100 adet bambu çöpşiş,1.5 Tl'satılıyor.Hemen alıyorum.
İskelet yapımına başlıyorum.2çıta arası 90 derece olacak şekilde,iskeletin çevresini,ince bir iple doluyorum.
Şimdi ise,Eddy iskeletini,a/4 kağıdının üzerine yerleştiriyorum.Daha sonra,çıta uçlarını,kağıtın üzerine işaretliyorum.
İşaretlediğim noktalardan cetvel yardımı ile çiziyorum.
İçe katlamak için 1 santimetre boşluk bırakıyorum.

Re: Online Mini Eddy Treni
Posted: Thu Jul 28, 2011 10:23 pm
by mustafa-topcu
Arkadaşlar şimdilik bu kadar,ben Galatasaray maçına kilitlenmiş durumdayım
Re: Online Mini Eddy Treni
Posted: Thu Jul 28, 2011 11:37 pm
by mustafa-topcu
Tren yapımına devam.Bu arada Gs maçı 3-0 bitti
Şimdi ise 1cm boşluğu içe katlayıp bantlıyorum.
İlk eddy hazır
Bundan 6 tane daha yapmak kaldı.Aslında elişi kağıdından yapılabilir.
Yorumlarınızı bekliyorum
Re: Online Mini Eddy Treni
Posted: Fri Jul 29, 2011 4:23 pm
by Altan
Bu boyda ipe gerek yok gibi geliyor bana. Bir tane ipsiz yap. Doğrudan kağıda bantlarsın. Bakalım nasıl olacak? Arkaya gerdirme yapacak mısın?
Re: Online Mini Eddy Treni
Posted: Fri Jul 29, 2011 4:32 pm
by mustafa-topcu
Daha kolay olur.Devamını sizin dediğin gibi yaparım.Bu boyda bir uçurtma için Gerdirme yapmak çok zor.Büyük ihtimalle yapmam.Ama tavsiye ederseniz denerim.
Re: Online Mini Eddy Treni
Posted: Fri Jul 29, 2011 11:28 pm
by Altan
Bambu çıtaları ıslatıp yumuşamasını sağla sonra gerdir. Bu şekilde ocak üzerinde ısıtırsan gerili kalırlar. Forumu ara. Halit yapmıştı böyle bir işlem. Fotoları olması lazım.
Re: Online Mini Eddy Treni
Posted: Fri Jul 29, 2011 11:56 pm
by mustafa-topcu
Halit abi hangi konu başlığı altında yapmıştı?(Online,tek ipliler vb.)
Re: Online Mini Eddy Treni
Posted: Sat Jul 30, 2011 8:33 am
by Spectre
Mustafa uzun kuyruk takarsan gerdirmene gerek yok.
Re: Online Mini Eddy Treni
Posted: Sat Jul 30, 2011 9:27 am
by mustafa-topcu
2 metre şerit kuyruk uygun mudur?
Re: Online Mini Eddy Treni
Posted: Sat Jul 30, 2011 5:23 pm
by yigitkahraman
Yanılmıyorsam. Halit abinin fırında bambu da yaptığını duymuştum. onlarca bambuyu aynı anda büktürebilirsin bu teknik sayesinde. Fırın üzerinde tavuk but vs resim var ama bambu resmi yok. derecesini bilmiyorum.

Re: Online Mini Eddy Treni
Posted: Sat Jul 30, 2011 11:06 pm
by ekrem
Bende mini eddy treni yaptım.Kumaştan 40*40 ebatında yaptım.Kumaş kenarlarını sıcak kesim ile kestim katlama ve ip kullanmadım.Gerdirme hiç gerekmiyor.ilk yaptıgım 6 lı sonraki yaptıgım.25 lidaha sonra 6 lı takımlar yaptım.sonradan 6lı takımlar gerektiğinde arka arka ya ilave ederek 36lı ya çıkartım.hepsi güzel uçuyor.40 cm likte denge ipini üstten 5cm,alttan 8 cm işaretliyerek denge ipini bagladım.tren ipinide ıstavrozun altından ve ıstavrozun üstünden 10 cm lik ip parçasını geçirdim.tren ipine dügümledim.tren ipinede denge ipini düğümledim.25li ve 6lı eddy treni görmek istersen 19 Hazirandaki Yeşilköy deki uçurtma etkinliginde,görebilirsin.çok güzel uçuyorlar.yapmanı tavsiye ederim.6lı gruplarda yap çogaltarak birbirine ilave edebilirsin.başarılar dilerim.
Re: Online Mini Eddy Treni
Posted: Sat Jul 30, 2011 11:08 pm
by mustafa-topcu
Ekrem bey,bilgileriniz için teşekkürler.Büyük ihtimalle yarına tamamlamış olurum
Re: Online Mini Eddy Treni
Posted: Sun Jul 31, 2011 12:37 am
by mustafa-topcu
Ekrem bey,sanırım sevimli treniniz bu.
Vampir süpermiş
Bu da 25li tren sanırım.
Ben 10-20li tren istemiyorum.Daha fazla uçurtma daha fazla sorumluluktur.
Uçurtma uçurduğum alan kısıtlı.Daha doğrusu,alanın çevresi tellerle dolu.Benim için 6lı,7li tren yeterli olacaktır.Tekrar teşekkürler.