Aşağıdaki plandan biraz farklı dönen kutu uçurtma yaptım. Panelleri biraz küçülttüm. Denemesini de az önce yaptım. Rüzgar az olmasına rağmen gayet güzel uçtu. Ön ve arka panelleri birleştiren çıtalar 1metre 2.5 mm karbon. Göbeklere ise polyamidden konnektör yaptım. Konnektöre giren çıtalar ise 44 er cm 2.5 mm karbon.
Sabri Küçük wrote:Daha önce uçurtma ile elektrik üretildiğini duymuştum bu tarz uçurtmalar ile mi yapılıyor acaba?
Bu soruyu Ferruh daha iyi cevaplayabilir. Gerçi Ferruh elektrik üretmekten çok uçurtmalarını yüksek gerilim hatlarına takarak şehri elektriksiz bırakma ve uçurtmayı kömür haline getirme konularında daha tecrübeli.
Turgay TERZİ wrote:Fevzi abi ellerine sağlık çok güzel olmuş.Senin yaptığın planı istesem bir tanede ben yapayım.
Yaptığım ölçüler aşağıdaki gibidir. Çizimde dikiş payları bırakılmamıştır. Panelleri birleştiren çıtalar tünellerin içine peligom ile yapıştırılmıştır. Kolay gelsin!
Fevzi abi emek çok büyük. Artık Thk kurumu da uyandı. Ben bakmayalı karbon fiyatları almış başını gitmiş. Bu uçurtma için 3mm karbon içi boşmu ki acaba Fevzi abi.
Yiğit KAHRAMAN
Söylediklerinizi duyurmak için hiç kimseyi kolundan tutmayın,
Dinlemeye istekli değillerse, onları tutacagınıza çenenizi tutun. http://yigitkahraman.wordpress.com
yigitkahraman wrote:Fevzi abi emek çok büyük. Artık Thk kurumu da uyandı. Ben bakmayalı karbon fiyatları almış başını gitmiş. Bu uçurtma için 3mm karbon içi boşmu ki acaba Fevzi abi.
Ben 2.5 mm içi dolu kullandım 3mm içi boşta olabilir.