Herkese selamlar.
Televizyonda aşağıdaki çizimi görünce yapmak istedim.
Fevzi Abi'nin Winx Okhisini yaparken kullandığı planı kullanarak bende bir okhi yapmayı denedim.Tek fark alt ve üst kısımları oval olarak yaptım.Kumaş olarakta ne kadar uygundur bilmiyorum ama mecburen tafeta kullandım. Tam olarak bitmedi ama paylaşmak istedim.
Onur, eline sağlık süper olmuş. Tafeta ile biraz ağır olmuştur. Sanırım ripstop ile yapsaydın biraz daha az rüzgarda uçardı. Çıta olarak ne kullandın yada ne kullanmayı düşünüyorsun.
İyi Rüzgarlar,
Ferruh Bayşu
http://www.ucurtma.org
Teşekkür ederim Ferruh Abi beğenmenize çok sevindim.
Evet tafetayla yapınca biraz ağır oldu. Çıta olarak yapı marketlerde satılan yuvarlatılmış çıtalardan kullanmayı düşünüyorum fakat kaç mm kullanacağımı bilmiyorum.
Birde çıtaların geçirileceği cepleri kumaş ve cırtcırttan yapmak yerine başka bir malzemeyle yapabilir miyim acaba ? Hobbytime dan baktım ama bir şey bulamadım.
Onur,
Oldukça emek vermişsin, ellerine sağlık.
Mümkünse yaptığın uçurtmanın ölçülerini ve çıta dizilimi ile ilgili bir fotoğrafını, bu sayfaya ekleye bilirmisin? Belki çıta çaplarıyla ilgili forumdaki arkadaşlarla birlikte bazı önerilerde bulunuruz.
Herkese yorumları için çok teşekkür ederim.
Ziya Abi uçurtmanın ölçüleri şu şekilde
Fevzi Abi benim okhi henüz halı gibi yerden kalkamıyor Uçurmayı başarabilirsem Kütahya'ya tekrar gelip sizinle tanışmayıda çok isterim.
Onur,
Orijinal planında dikey çıta için 8 mm, yatay çıtalar için 3 mm tercihen karbon önerilmiş zaten.. Senin yaptığının da ölçüleri aynı sayılır. Resimleri görünce hatırladım, Fevzi daha önce bu planı kullanıp yapmıştı. Fevzi'nin önerilerinden de yararlanmak lazım.
Tamamlanınca fotoğraflarını inşallah hep beraber izleriz.
Kumaş tafeta ise arkaya doğru esnetme sorun yaratır. Çıta geçecek ve arkaya esnetilecek yerlere esnemeyen , deforme olmayan bir kumaş ilave etmek gerekecektir.
Ziya Abi dediğiniz gibi ölçülerde çok az bir fark var. Ozaman dikey çıtayı 8mm yataylarıda 3 mm olarak deniyim.
Halit Abi sağlamlık açısından birkaç kat şerit şeklinde kesilmiş tafetayı üst üste koyup çıtaların hızasına gelecek şekilde uçurtmaya eklemeyi düşünüyorum.
Birde denge iplerini geçirmek için uçurtmayı deleceğimiz yerleri nasıl yapıyoruz acaba ? Deldikten sonra delikli zımba mı kullanılıyor ?
Onur wrote:Halit Abi sağlamlık açısından birkaç kat şerit şeklinde kesilmiş tafetayı üst üste koyup çıtaların hızasına gelecek şekilde uçurtmaya eklemeyi düşünüyorum.
Birde denge iplerini geçirmek için uçurtmayı deleceğimiz yerleri nasıl yapıyoruz acaba ? Deldikten sonra delikli zımba mı kullanılıyor ?
Onur ,
Sağlamlaştırmak için değil esnememesi için bir takviye yapman gerekiyor. Üstüste tafeta da yapsan yine esner. Başka bir kumaş bulmalısın .
Ben eksik anlatmışım abi. Tafetaları telayla birbirine yapıştırınca esneme sorunu olmuyor o yüzden tafeta demiştim.
Evet Ziya Abi ripstop kumaş bulduğum zaman tekrar yapacağım ozaman herşey daha kolay olacak sanırım
Uçurtmanız çok güzel, elinize sağlık.
Bende Ejderha desenli sini yapmak istiyorum, ama cesaret edip başlayabilmem için biraz daha detay bilgiye ihtiyacım var.
Denge bağlantılarının hakkında ayrıntılı bilgiyi ve 180 cm orta çıtayı nereden bulabilirim.
Yardımcı olursanız sevinirim.