Kanatlandım, Uçuyorum
- M. Rafet ÖZALP
Havaların uçuşa müsait olmadığı zamanlar Yamaç Paraşütü eğitiminden edindiğim bilgi ve tecrübelerimi uçurtmada da kullanabilmek için aldığım GO! 2.4 model 4 ipli foil uçurtmamı uçuruyorum.
http://www.resimgalerisi.net/rafet/konu.php?kid=215
Oldukça güç gerektiren yaklaşık 3x1 metrelik bu uçurtma bana şimdiden küçük gelmeye başladı.
Yakında bunun daha büyüğünü alıp değişik hareketleri yapmayı kafaya koydum.
Oldukça güç gerektiren yaklaşık 3x1 metrelik bu uçurtma bana şimdiden küçük gelmeye başladı.
Yakında bunun daha büyüğünü alıp değişik hareketleri yapmayı kafaya koydum.
- Altan
- Site Admin
Rafet abi, güle güle kullan. Lakin uçurtmanın küçük gelmesini şöyle ele almak gerekiyor: Her hava koşuluna göre uygun uçurtma açıyoruz. Çekiş uçurtmaları da her rüzgar gücüne göre farklı boyutlarda yapılıyor. Bu nedenle çok güçlü rüzgar olan bir günde 2,5 m²'lik bir uçurtma büyük gelirken, çok az rüzgarlı bir havada 7 m²'lik bir uçurtma küçük olarak değerlendirilebilir.
Büyük boy çekiş uçurtmalarına merak salacaklara uyarı olarak bu açıklamayı eklemeyi gerekli gördüm. Örneğin buggy yapmak gibi bir niyet olmadığı sürece büyük boy uçurtmalara heves etmeye gerek yoktur. Buggy yapılacak ise sadece tek boy uçurtma ile yetinmeye pek imkan yoktur.
Büyük boy çekiş uçurtmalarına merak salacaklara uyarı olarak bu açıklamayı eklemeyi gerekli gördüm. Örneğin buggy yapmak gibi bir niyet olmadığı sürece büyük boy uçurtmalara heves etmeye gerek yoktur. Buggy yapılacak ise sadece tek boy uçurtma ile yetinmeye pek imkan yoktur.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Uçucu madde bağımlısı.
- ahmetbayar
Aman Rafet Hocam, Altan Bey'in söylediklerini dikkate alın bence. Böyle giderse yakında direk yerden havalanırsınız.
Yamaç bulmanıza bile gerek kalmaz.
Aslında şu buggy işine de bir el atsak diyorum. Kulüp üyeleri içinde buggy'si olan var mıdır? Yabancı resimlerden çok eğlenceli gözüküyor. Bildiğim kadarıyla Kütahya ve çevre illerde çok büyük boş alanlar var.
Rafet Bey'in orda olması da başka bir avantaj.
Yamaç bulmanıza bile gerek kalmaz.
Aslında şu buggy işine de bir el atsak diyorum. Kulüp üyeleri içinde buggy'si olan var mıdır? Yabancı resimlerden çok eğlenceli gözüküyor. Bildiğim kadarıyla Kütahya ve çevre illerde çok büyük boş alanlar var.
Rafet Bey'in orda olması da başka bir avantaj.
Uçurtmanın mevsimi yoktur.
Rüzgarın estiği her zaman, uçurtma zamanıdır.
- M. Rafet ÖZALP
@Altan; Yamaç Paraşütünde uçurtmanın büyüklüğü ve rüzgar durumuna göre yaşanacak emercansileri gördüm ve yaşadık. İşin farkındayım. Bilgi ve tecrübelerim yaptığın uyarıların doğruluğunu gösteriyor. Teşekkür.
@Ahmetbayar; Amacım zaten yerden havalanmak. Bunu motorlu paraglider ile yapıyorlar. Motor benim işime gelmiyor. Hiç düşünmediğim bir şey varsa o da buggy idi. Ama bu uçurtmayı aldıktan sonra aklımdan çıkmaz oldu.
Dediğin gibi bu konuyu tekrar gündeme getirmeye ne dersiniz?
Bildiğiniz gibi model uçak ve uçurtmadan yamaçparaşütüne geçişin çok faydasını gördüm. Şimdi Her üç dala ait bilgi ve tecrübelerimi birleştirip bunları GO! marka parafoil uçurtmam sayesinde eğlenceli bir showa dönüştürmek istiyorum.
Uçurtmaları arabadan indirmiyorum. Dağ demiyor dere, tepe demiyor geziyorum. Dediğiniz gibi çok güzel yerler var. Çok güzel dinleniyorum.
Artık şöyle söylüyorum;
Uçurtmayla ayağa kalktım, onunla yaşıyorum. İyi ki varsın Martı U. K.
@Ahmetbayar; Amacım zaten yerden havalanmak. Bunu motorlu paraglider ile yapıyorlar. Motor benim işime gelmiyor. Hiç düşünmediğim bir şey varsa o da buggy idi. Ama bu uçurtmayı aldıktan sonra aklımdan çıkmaz oldu.
Dediğin gibi bu konuyu tekrar gündeme getirmeye ne dersiniz?
Bildiğiniz gibi model uçak ve uçurtmadan yamaçparaşütüne geçişin çok faydasını gördüm. Şimdi Her üç dala ait bilgi ve tecrübelerimi birleştirip bunları GO! marka parafoil uçurtmam sayesinde eğlenceli bir showa dönüştürmek istiyorum.
Uçurtmaları arabadan indirmiyorum. Dağ demiyor dere, tepe demiyor geziyorum. Dediğiniz gibi çok güzel yerler var. Çok güzel dinleniyorum.
Artık şöyle söylüyorum;
Uçurtmayla ayağa kalktım, onunla yaşıyorum. İyi ki varsın Martı U. K.
- ahmetbayar
@Rafet Bey
3 tekerlekli büyük bisikletler var. Biraz tadilatla buggy'e benzeyebilir. Veya sanayide işi bilen bir usta resimlere bakarak aynısını sıfırdan yapabilir.
Keşke piyasada olsa da alıp kullansak. Ben bir kaç defa yurtdışı sitelere bakmıştım. Çok pahalı.
3 tekerlekli büyük bisikletler var. Biraz tadilatla buggy'e benzeyebilir. Veya sanayide işi bilen bir usta resimlere bakarak aynısını sıfırdan yapabilir.
Keşke piyasada olsa da alıp kullansak. Ben bir kaç defa yurtdışı sitelere bakmıştım. Çok pahalı.
Uçurtmanın mevsimi yoktur.
- Altan
- Site Admin
3 tekerlekli bisiklet iyi fikir. Fakat sorun yüksekliği. Devrilmesi çok kolay olacağı için kullanılamaz. Yoksa büyük tekerlek sayesinde kötü arazilerde rahat ederdik.ahmetbayar wrote:@Rafet Bey
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Uçucu madde bağımlısı.
- M. Rafet ÖZALP
Pazar günü yanıma gelen öğrencim Bora;
- Hocam Pazartesi günü Dikey Geçiş Sınavım var. Stres atmak istiyorum. dedi.
İki ipli uçurtmalarımı ve GO! 2.4'ü alıp çıktık. Tam 4 saat uçurtma uçurduk. Günün sonun da kendinisini nasıl hissettiğini sordum.
- Teşekkür ederim. Çok iyi oldu. Oldukça da yorgun hissediyorum. dedi.
Ertesi gün sınavdan sonra aradı. Sınavı iyi geçmiş. Umarım başarılı olur.
Mutlu haberi sizlerle paylaşmak için bekliyorum.
- Hocam Pazartesi günü Dikey Geçiş Sınavım var. Stres atmak istiyorum. dedi.
İki ipli uçurtmalarımı ve GO! 2.4'ü alıp çıktık. Tam 4 saat uçurtma uçurduk. Günün sonun da kendinisini nasıl hissettiğini sordum.
- Teşekkür ederim. Çok iyi oldu. Oldukça da yorgun hissediyorum. dedi.
Ertesi gün sınavdan sonra aradı. Sınavı iyi geçmiş. Umarım başarılı olur.
Mutlu haberi sizlerle paylaşmak için bekliyorum.
- Trick Serkan
Hocam çok iyi bir noktaya değindiniz . Bende genelde uçurtma uçuryourum eğer pazartesi sınavım varsa . Çünkü gün boyu yoruluyorsunuz sonra temiz hava ve yorgunluğun vermiş olduğu haz ile süper güzel ve temiz kafa ile bir uyku uyuyorum ve dingin ve sağlam kafa ile uyanıp sınava giriyorum. İşte insanın hobisi olması süper bişey . Halit beye beni bu işe başlattığı için yine çok teşekkür ediyorum . Tabii hocam sizede . 
Rüzgarı Bol Adam .
Güvenli Uç Güvende Ol ( Fly Safe Be Safe )
Gökyüzünde Herkesin Eşit Hakkı Vardır .
Güvenli Uç Güvende Ol ( Fly Safe Be Safe )
Gökyüzünde Herkesin Eşit Hakkı Vardır .
- M. Rafet ÖZALP
- Trick Serkan
- M. Rafet ÖZALP
Paraglider'i yanımda taşıma imkanım olmadığı için, 2 ipli ve 4 ipli uçurtmamı gittiğim her yerde uçuruyorum.
GO! 2.4 model 4 ipli uçurtmam Samsun semalarında

Diğer resimleri ise aşağıdaki adreste görebilirsiniz. Videoları hazırlıyorum bittiğinde bu adrese koyacağım.

2 ipli uçurtmalara ait diğer resimlerde aşağıda adreste görülebilir. Samsun'da çektiğim videoyu da bu adrese koyacağım.
http://www.resimgalerisi.net/rafet/konu.php?kid=216
GO! 2.4 model 4 ipli uçurtmam Samsun semalarında

Diğer resimleri ise aşağıdaki adreste görebilirsiniz. Videoları hazırlıyorum bittiğinde bu adrese koyacağım.

2 ipli uçurtmalara ait diğer resimlerde aşağıda adreste görülebilir. Samsun'da çektiğim videoyu da bu adrese koyacağım.
http://www.resimgalerisi.net/rafet/konu.php?kid=216
- Trick Serkan
- M. Rafet ÖZALP
@Trick Serkan; Havalar çok sıcak geçti. Rüzgar için bekledim.
Ben yamaçparaşüt uçuşlarında bu tür beklemeye alışığım. Ayrıca rüzgarın çıkacağını tahmin etme yeteneğini kazandığım için zorluk çekmedim.
@Altan; Her uçurtmanın yeri ayrı. Paraşüt Pilanör eğitiminden sonra parafoillere ilgim daha çok arttı. Uçuş keyfine vardıktan sonra dediğin gibi diğerlerinin pabucunu dama attı ve bir numara oldular.
Parafoillerin uçuş keyfini anlatmakta zorlanacağım galiba. En iyisi onu yaşamak gerekir desem yeterli olur mu ki?
Taşıması kolay, kırım olayı yok, hele onunla boğuşmak yok mu?
Nasıl söylesem?
O nazlı nazlı uçarken bir hareketle hırçınlaştırmak, çekmeye başlayınca ona direnmek...........
Ama her şeyden güzeli ne biliyor musun?
Bunları sizlerin sayesinde tatdım. İyi ki varsın M.U.K.
Ben yamaçparaşüt uçuşlarında bu tür beklemeye alışığım. Ayrıca rüzgarın çıkacağını tahmin etme yeteneğini kazandığım için zorluk çekmedim.
@Altan; Her uçurtmanın yeri ayrı. Paraşüt Pilanör eğitiminden sonra parafoillere ilgim daha çok arttı. Uçuş keyfine vardıktan sonra dediğin gibi diğerlerinin pabucunu dama attı ve bir numara oldular.
Parafoillerin uçuş keyfini anlatmakta zorlanacağım galiba. En iyisi onu yaşamak gerekir desem yeterli olur mu ki?
Taşıması kolay, kırım olayı yok, hele onunla boğuşmak yok mu?
Nasıl söylesem?
O nazlı nazlı uçarken bir hareketle hırçınlaştırmak, çekmeye başlayınca ona direnmek...........
Ama her şeyden güzeli ne biliyor musun?
Bunları sizlerin sayesinde tatdım. İyi ki varsın M.U.K.