5 Ağustos Yeşilköy

Uçurtma etkinlik duyuruları, etkinliklerin fotoğrafları ve yorumları.
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Rüzgar çok kuvvetli esmekteydi ve bugün etkinlik yapılıp yapılmayacağı belli değildi. Erol ve ben yeni uçurtmalarımızı denemek niyetindeydik ve hafta sonu gitmeyi istiyorduk. Halit foruma geleceğini yazmış. Öğlen telefon etti. Toplanıyormuşuz. Tamam dedik ve çocukları da alıp Abdullah ile birlikte alanın yolunu tuttuk. Erol ve Ferruh'u alanda bulduk. İki ipliler ile eyleşmekteydiler. Tabi rüzgar izin verdiği kadarı ile. Rüzgarın güçlü olduğu zamanlar en iyisi foil uçurtmalardır. Erol da yeni aldığı Prism snapshot (foil) uçurtmasını açtı. Prism'in her zaman güzel uçurtmalar yaptığını bildiğimiz için snapshot'tan da çok umutluyduk. Görünüş fena değildi. Gerçekten uçuşu da oldukça iyiydi. Paketinden basit bir kuyruk çıkıyor. Bu kuyruk yerine Erol büyük bir tüp kuyruk bağladı. Ben tek noktadan bağlanacak ağır bir kuyruğun foil uçurtmanın şeklini bozacağını ve bu nedenle uçuşunu bozacağını düşünmüştüm. Fakat hiç öyle olmadı ve gayet iyi kuyruk çekmeyi becerdi. Sonuç olarak bu fiyata çok iyi bir uçurtma olduğuna karar verdik. Bu sırada Serçin ile Ziya bey çıkageldiler. Güçlü rüzgar nedeni ile fazla uçurtma açamadık. Neyseki Serçin'in yanında foil bir uçurtma varmış. Ardından Halit bize katıldı. Uçurtma açamayınca bütün çamaşırlar foilin iplerine dizildi. Halit yeni yaptığı çarşaf uçurtmayı çıkardı. İlginç ve basit bir uçurtma. Fotoğraflardan bu uçurtmayı görebilirsiniz. İlgili forum başlığı için tıklayın. Ardından Erol Prism Hypnotist'i çıkardı. Görüntüsü oldukça iyi. Prism'in bu modeli daha önce Mirage adı ile çıkıyorken aynı isimde başka bir uçurtma olduğu için adını değiştirme kararı almışlar. Aynı uçurtmadan Melih'te de var. Güçlü rüzgarda yavaş uçuşu ile oldukça iyi bir başlangıç uçurtması. Başlangıç uçurtması olmanın dışında, sert rüzgarlarda da kullanılabilecek bir uçurtma olarak kayda değer görünüyor. Abdullah eski uçurtmaları arasından bir foil uçurtma açtı ve dengeleri kurcalandı. Günün büyük bir bölümü yeni uçurtmaları incelemek ve sohbet ile geçti. Bu sırada çocuklar kumda oynadı ve üstlerini, başlarını batırdılar. Daha önce gelmiş olması beklenen Erhan bey arayıp geciktiğini, ama mutlaka geleceğini söyledi. Silivri'den tatilci dönüş trafiği ile boğuşarak akşam geç bir saatte bize katıldılar. Yanlarında Abdullah bey'in kumaşlarını verdiği, Emin bey'in diktiği, Erhan bey'in rulman ve iplerini tamamladığı büyük külahı getirdiler. Bu iri çamaşır çevredekilerin büyük ilgisini çekti. Gerçekten etkileyici bir görüntüsü var. Anlatmak zor, en iyisi fotoğraflarını izlemek.
Last edited by Altan on Wed Aug 08, 2007 1:40 am, edited 2 times in total.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Trick Serkan

Post by Trick Serkan »

Bu hikayeen sonra katılamadığıma bir kat daha üzüldüm . :( :(
Rüzgarı Bol Adam .
Güvenli Uç Güvende Ol ( Fly Safe Be Safe )
Gökyüzünde Herkesin Eşit Hakkı Vardır .
erol

Post by erol »

Gerçekten yeni külah, rengiyle büyüklüğüyle görülmeye değer müthiş bir aksesuar olmuş, etkinliklerde en büyük ilgiyi çekeceği kesin... Emeği geçen tüm arkadaşlarımı kutlarım...
Erol Dinneden
http://www.adammarka.com.tr
Spectre

Post by Spectre »

Abdullah, uyarın için teşekkürler. Zaten küçükken de 'r' leri söyleyemezdim.
İyi Rüzgarlar,
Ferruh Bayşu
http://www.ucurtma.org

Image
Spectre

Post by Spectre »

Benden ve Halit'den birkaç fotoğraf. Sanırım en çok çocuklar eğlenmiş. Özellikle Emir bizleri kumladıktan sonra çok mutluydu.

http://www.ucurtma.org/swap/05Agustos2007_Yesilkoy/
İyi Rüzgarlar,
Ferruh Bayşu
http://www.ucurtma.org

Image
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Fotoğraflar harika. Gözüne sağlık. Daha fazla isteriz. Hikayemde Emir'in kum atmasını unutmuşum.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Trick Serkan

Post by Trick Serkan »

@Ferruh

Ferruh abi gözüne sağlık . Ne zamana kadar daha burdasın . ?
Benimde QUANTUM a bir bak diyecektim.
Rüzgarı Bol Adam .
Güvenli Uç Güvende Ol ( Fly Safe Be Safe )
Gökyüzünde Herkesin Eşit Hakkı Vardır .
Post Reply