Gece Uçuşu

Uçurtma etkinlik duyuruları, etkinliklerin fotoğrafları ve yorumları.
Post Reply
Trick Serkan

Gece Uçuşu

Post by Trick Serkan »

Bir teklifde bulunmak istiyorum . Gece uçuşuna ne dersiniz ? Şahsen çok merak ediyorum . Bu haftaki etkinlikde levent ile biraz konuştuk bu konuda .Bu işte birlikte uçmaya ne dersiniz . Zamanı belirleme işlemini başkanımıza bırakıyorum . Daha önce galiba yapılmış nasıl olmuşdu ?
Rüzgarı Bol Adam .
Güvenli Uç Güvende Ol ( Fly Safe Be Safe )
Gökyüzünde Herkesin Eşit Hakkı Vardır .
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Geceleri çoğunlukla rüzgar kalmıyor. İstanbul'da rüzgar genellikle gece, gündüz ısı değişimleri ile oluşuyor. (lodos ya da Balkanlar üzerinden bir şeyler gelmedikçe.)

Yazları ise hava geç kararıyor. Bu nedenle geç saate kadar kalınması pek mümkün olmuyor. Gece uçuşlarını genellikle havanın erken karardığı kış günlerinde deneyebildik. Hem kışın hava karardıktan sonra da rüzgar olma ihtimali daha fazla.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Halit
Site Admin

Post by Halit »

Serkan
İyi bir rüzgar yakalarsak senle bahçeşehirde bir şeyler yaparız
http://www.ucurtmaplanlari.com
Trick Serkan

Post by Trick Serkan »

@ Halit
Süper olur .
Rüzgarı Bol Adam .
Trick Serkan

Post by Trick Serkan »

Biraz gece uçuşu ile ilgili resimler . Bahçeşehir festivalinde akşama kadar kalınırsa yapılabilir .

Image
Image

Image
Image

Image
Image

Image
Image

Bende de aynı modelden olduğu için denemeyi planlıyorum . Festival akşamı görebilirsiniz .
Rüzgarı Bol Adam .
zahitmungan

Post by zahitmungan »

serkan ışık sistemini nasıl kurdun bende kuracam mardinde yapacağım..
http://picasaweb.google.co.uk/mardinucurtma
www.zahitmungan.com

Lanet olsun içimdeki uçurtma sevgisine. :lol:
Trick Serkan

Post by Trick Serkan »

Ben kurmadım sadece resimleri buldum . Ama ayrıntılı resimler bulur koyar atarım .
Rüzgarı Bol Adam .
ahmetbayar

Post by ahmetbayar »

http://www.wfkite.net/index2.htm
Site içinde el altta solda "ligth kite" linki var. Oraya tıklarsanız gece uçuş malzemelerinden örnekleri görebilirsiniz.

Direk link vermek istedim ama site buna müsait değil.
Uçurtmanın mevsimi yoktur.
Rüzgarın estiği her zaman, uçurtma zamanıdır.
Trick Serkan

Post by Trick Serkan »

Aslında çok basit malzemeler . Her yere bulunacak şeyler . Mlazeme ve yaratıcılık olayı çözüyor . :)
Rüzgarı Bol Adam .
drkkbn

Post by drkkbn »

Caddebostan Sahili'nde geceleri uçuran bayaa vardı bir ara ama anlayabildiğim kadarı ile onlar hep tek ipli idi. Ben de denemeyi planlıyorum; tabii önce gündüz uçurmayı becerebilmem lazım :) Sistem olarak da aklımda çok basit ve hafif bir sistem var, o da denizciliğe ve dolayısıyla havacılığa dayanıyor. Sistem için de aklımdaki plan şöyle; uçurtmanın sağ kanadının ucuna yeşil, sol kanadının ucuna kırmızı ve burnuna da beyaz led koyarak ve bu sistemi düğme piller ile desteklenebilir. Ama bunu yaparken kullanılan ledlerin en az ortalama bir uçuş süresi için ne kadar enerjiye ihtiyaç duyduğuna dikkat edilmeli. Bu yöntem ile uçurtmanın sağını-solunu ve önünü-arkasını ayırt edebilir, hatta belki numaralar bile yapılıp izeleyenlerin uçurtmaya UFO imiş gibi bakmalarının zevki de çıkartılabilir.
Doruk Kuban
Trick Serkan

Post by Trick Serkan »

Aslında güzel bir fikir. Yukarıdaki resimlerdede demiş olduğunuz yapılmış durumda . Center T ye takılı bir pil 3 tane küçük ampülü aydınlatıyor . Zaten 3 küçük ampül göründüğü gibi büyük bir pile takılırsa uzun gideceğinden eminim . Ama rüzgar etkenini unutmamak lazım . Uçurtmanın içine yani rodların geçtiği yere takılırsa malzemeler daha basit olur çünkü takmak için kullanacağınız şeyler var .Arkasına takmak zor olsa gerek :lol: .

Uçurtmayı becerebilirsem demişsiniz . Aslında çok basit .Prism in sitesine göz atarsanız orada TRAİNİNG bölümü var orada anlatılıyor .

Aslında olay buna dayanıyor :

Image

Resimde göründüğü gibi uçurtma power zone da uçuyor . Yani farzedelimki pil bitti hemen uçurtmayı power zone un dışına çıkartarak yumuşak bir iniş yapılabilir. Görenler içinde güzel olur . Vayy adam kör uçuş yapıyo derler . :lol: :lol:
Rüzgarı Bol Adam .
Post Reply