Bu model bende prizma modelini çağrıştırdı. Onun için yorum getirmedim.
Modelin inşasını ve planını dört gözle beklediğimizi bilmenizde fayda var.
Şimdiden kolay gelsin.
İlk çalışma olduğu için A4 kağıdı ile biradet X modeli uçurtma yaptım.
2 Adet A4 kağıdından 2 kare oluşturdum. Kareleri en ve boydan üç eşit parçaya katlayıp orta kareleri çıkarttım. Onlarıda ikiye bölüp 4 adet üçgen oluşturdum. Üçgenlerin montajını uygun yerlerine yapıştırarak Halit beyin sayfaya koyduğu şekilleri elde ettim.
Yaptığım model küçük boyutlarda olduğu için bambu çıta kullandım. Resimlerdeki X modelini aynen oluşturdum. Ama iplerin bağlanma yerleri ve ölçümlerini bekliyorum. Daha sonra bu modeli robstop kaplama, fiber çıtalı ve renkli olarak inşasını gerçekleştireceğim.
İnşasında hazır yuvarlak çam çıta kullandığım X Modeli uçurtmamın kaplaması çiçekçi kumaşıdır. Henüz uçuş denemesi yapmadım ama aynı modelden bir tane daha yapıp çok sevdiğim bir dostumun kızına hediye edeceğim.
Bu model ile bizi tanıştırdığı için @Halit beye teşekkür ederim.
Prizma uçurtmam vardı ama bu model bana başka model oluşturmam için ilham kaynağım oldu.
Halit bey; Sizin takdiriniz benim için onurdur, teşekkür ederim.
Bana zevkli ve kolay geldi.
Çıta boyları:
Uzun kenar (yan): 2 Adet 96 Cm.
Kısa kenar (ön/arka): 2 Adet 73 Cm.
Yükseklik : 1 Adet 86 Cm.
NOT: Kısa kenar çıtaların boyu yükseklik çıtası ile ters orantılı. Yani, orta dik çıtanın uzunluğunu azalttıkça kısa kenar çıtaların uzunluğu artıyor.
Yüksekliğin uçuş performansına etkisi olup olmadığını ise deneme uçuşlarında göreceğim.