25 Mayıs 2008 Kocameşe Festivali

Uçurtma Festival duyuruları, festival fotoğrafları ve yorumları.
Post Reply
yuzuakyener

25 Mayıs 2008 Kocameşe Festivali

Post by yuzuakyener »

Arkadaşlar festivallerin ardı arkası kesilmediği için, bir yandan da voleybol turnuvalarına hazırlandığımız için biraz geç olsa da Yığılcadaki şenliğimize ait bir kaç fotoğraf yükleyebildim.

Rüzgarsız bir gün olması dolayısıyla başlarda çok sıkıntılı oldu uçurtmaları havalandırmak ancak saat 16:00dan sonra esen rüzgar yüzleri güldürdü.

Uçurtmama bir kuyruk ekliyim demiştim ama sanırım kuyruk çok ağırlaştırdı ve uçurtmayı aşağı inmeden uçurabilmek için kuyrukları çıkarmak zorunda kaldım. Zaten tafeta bulamadığımdan dolayı kalın bir saten kullanmak zorunda kalmıştım. Çok sağlam oldu ama 3m/s'nin altında uçurmak çok güçleşiyor.

Çoğu kişi birincinin ben olduğumu düşünürken sevgili jürimiz beni dördüncü seçti. Sebep ya uçurtmamın biraz geç havalanmasıydı yada diğerlerine göre çok büyük olduğu için çok yükselmediğinin düşünülmesiydi. Ama 250 metrelik misinanın tamamını salmıştım :lol:

En çok beğeni toplayan şey ise uçurtmayı çekmek için kullandığım olta oldu. Fikirin orjinalliği herkesin dilindeydi 8) Daha önceki denemelerimde kuvvetli rüzgarda misinayı salmakta çok zorlanmıştım. Hatta bir eldiveni parçaladım o yüzden. Az kalsın elimi de kesiyordum :oops: Ayrıca daha sonradan ipi sarmak da çok zor oluyordu. Ben de olta makinası kullanmayı uygun gördüm :) Gerçekten çok kullanışlı oluyor. Tek ipli uçuranlara tavsiye ederim.

Bu kadar sözden sonra işte fotoğraflar: http://picasaweb.google.com.tr/yeneryuz ... EFestivali
Yener YÜZÜAK
Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
ahmetbayar

Post by ahmetbayar »

Güzel bir gün olmuş. Yığılca'nın yeşili dikkat çekiyor.
Uçurtmanın mevsimi yoktur.
Rüzgarın estiği her zaman, uçurtma zamanıdır.
Post Reply