Karda Uçurtma Etkinliği

Uçurtma etkinlik duyuruları, etkinliklerin fotoğrafları ve yorumları.
Post Reply
Halit
Site Admin

Karda Uçurtma Etkinliği

Post by Halit »

Image

Böyle bembeyaz bir yerde etkinlik yapabilsek güzel olurdu .

.
http://www.ucurtmaplanlari.com
emin

Re: Karda Uçurtma Etkinliği

Post by emin »

kartepeye gitmeye hazırım
http://picasaweb.google.com/eminbozbeyturkey
Halit
Site Admin

Post by Halit »

Aslında iyi fikir. Kartepe hem Ankara'ya hem de İstanbul'a neredeyse aynı uzaklıkta. Ben daha önce hiç gitmedim. Bu kayak merkezine çıkmak zor mudur ?
İstanbul dan ne kadar sürer ? Sabah gidilip akşam dönülebilir mi ? Orada böyle bir etkinlik yapmak için izin vb gerekir mi ?
ahmetbayar

Post by ahmetbayar »

Ben de gelirim.
Uçurtmanın mevsimi yoktur.
Rüzgarın estiği her zaman, uçurtma zamanıdır.
ahmetbayar

Post by ahmetbayar »

Kartepe Kayak Merkezi Ulaşım :
Kartepe Kayak Merkezi, Maşukiye‘ye 15 km. , İzmit‘e 25 km olup İstanbul‘a 1 saat 15 dakika ve Bursa‘ya 2 saat uzaklıktadır.
TEM’den Sapanca çıkışından ayrılın. Çevreyolundan çıkınca sola Maşukiye/İzmit yönüne sapın. (Sağ taraf Sapanca’nın merkezine gider). Birkaç km sonra solda küçük bir meydanlık göreceksiniz.

Burası Maşukiyedir. Meydana girip sola devam edin. 50 mt sonra sağda “Kartepe turistik tesisler” tabelasını göreceksiniz. Birkaç km. daha tırmandıktan sonra alabalık restoranlarına geleceksiniz. Bunlara girmeden soldan devam edin bu yol sizi Kartepeye kadar çıkartacaktır.

Bu bilgileri internetten buldum.
Halit
Site Admin

Post by Halit »

@Ahmet Bey ,

Kartalkaya nasıl ? :lol: Sanırım daha populer ve dolayısıyla kalabalık
ahmetbayar

Post by ahmetbayar »

Sizin Kartepe diye yazdığınız yeri, Kartalkaya ile karıştırıyorsunuz sandım. Hatamı anlayınca "ben de gelirim" şeklinde düzelttim. Sanırım size yakalandım. :mrgreen:

Kartalkaya'ya ben hiç gitmedim ama giden arkadaşlarla konuştum. Bolu'nun Ankara çıkışında Filiz Makarna fabrikası var. Orda tabelası var. Giden arkadaşlar diyor ki: Bu mevsimde orda çok iyi kar vardır. Ama dönüşte zincir kullanmazsanız, indiğinizde arabayı bırakıp gitmek zorunda kalırsınız. Çünkü artık arabanız olmayacak.

Diğer bir seçenek Abant. Düzeltme yaptığım yazımda anlattığım şeyi bir daha anlatayım. 10-12 Sene önce kışın tam ortasında Aban'ta gitmiştim. Gölün üzeri tamamen buz kaplıydı. Turistler donmuş gölün ortasında mangal yapıyorlardı. Bizde elimize büyük kalaslar alıp gölün ortasına kadar yürüdük ve buzu kırmaya çalıştık. Ama beceremedik. Gerçekten çok sağlamdı.

Abant yazın ne kadar güzelse kışın da o kadar güzel. Yolu iyi. Eğim az. Otoban Abant çıkışından çıktıktan sonra 20 km. daha gidiyorsunuz. Donmuş gölün üzerinde uçurtma uçurtmak çok iyi bir fikir gibi geliyor fakat, bunun için biraz daha beklemek lazım. Henüz göl donmamıştır. Bolu'da oturan yakın bir arkadaşımdan günlük yol ve kar bilgisi alabilirim.
Halit
Site Admin

Post by Halit »

Ahmet Bey ,

Ben düzeltme yaptığınız yazıyı görmedim. Aslında ben iki yeri birbirine karıştırdım.

Abant çok güzel bir yer ve eminim karda da çok güzel olur ancak rüzgar olur mu emin değilim. Göl üstünde uçurtma uçurmak da ilginç olur. Abant'a günübirlik gidilebilir sanırım.
abdullah

Post by abdullah »

Popüler ve kalabalık bir yer aranıyorsa,en ideali Uludağ sonrası Kartalkaya,bana sorarsanız bu her iki yerdede uçurtma uçurtmak bir kenara havalanadıramassınız bile.Düz bir alanı bulunmamakla birlikte (otel önleri hariç)hafta sonları çok kalabalık olurlar.Kaldıki yoldurumlarıda bayağı bir meşakatli,zincir takmadan asla gidilemez.Bana kalırsa Kartepe en ideali gibi geliyor hiç kitmedim ama resimlerden gördüğüm kadarı ile çok geniş alanları bulunmakta en azından denemeye değer diye düşünüyorum...
uçurtmayı vurmasınlar
ahmetbayar

Post by ahmetbayar »

Abdullah Bey'e katılıyorum. Diğer özelliklerinin yanı sıra yakınlığı da diğer bir avantaj.
markymark

Post by markymark »

eee sonuç? :D
Murat...
Post Reply