KAP video

Beğendiğiniz uçurtma resim ve videoları burada bizimle paylaşabilirsiniz.
realbozo

KAP video

Post by realbozo »

arkadaşlar uçurtmadan çektiğim video görüntüsünü sizinle paylaşmak istedim..çekim öğlen saatlerinde ve güneşe karşı yapıldığı için biraz videonun görüntü kalitesi bozuk kusra bakmayın..bu adresten videoyu izleye bilirsiniz..
http://www.dailymotion.com/realbozo/video/15584177

arkadaşlar buda çekmiş olduğum 2. video...
http://www.izlesene.com/video/amator-ka ... deo/917877
sayıl şensözlü..
Spectre

Re: KAP video

Post by Spectre »

En basit yöntemle halletmişsin. :)
İyi Rüzgarlar,
Ferruh Bayşu
http://www.ucurtma.org

Image
realbozo

Post by realbozo »

evet :D ..
fakat en kısa zamanda daha profesyonel bir çalışma ile hem havadan fotoğraf hemde video çekimi yapmayı planlıyorum..
herkeze iyi forumlar...
sayıl şensözlü..
Halit
Site Admin

Post by Halit »

Tebrikler.
Uçurtma ve fotoğraf makinesi hakkında biraz bilgi verebilir misiniz ? Nasıl yaptınız ? Ne gibi gözlem ve tecrübeleriniz oldu ?
http://www.ucurtmaplanlari.com
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Daily motion dakini izleyemedim. Ama ikinci film gayet iyi olmuş. Bir altıgen olup aşağıya bakmak güzelmiş. Kuyruk açısından aşağıya bakış gayet iyi.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
realbozo

Post by realbozo »

.......
Last edited by realbozo on Fri May 29, 2009 10:42 pm, edited 1 time in total.
sayıl şensözlü..
realbozo

Post by realbozo »

ayrıca uçurtma bizim buralardaki ismi ile 8 köşe kasnaklı..yada 8 köşeli diye biliriz.tepe terazi yaparsanız çok güzel uçuyor(tam tepeye dikiliyor)..ayrıca forumda yükseklik rekoru adı altında bir başlık okumuştum..ben 3500 metrelik misine ile sonuna kadar saldım uçurtma gökyüzünde kayboldu..nekadar yükseğe çıktı tam net olarak bilmiyorum..aynı olayı kamerayı takıp deniyeceğim bakalım sonuç ne olacak..
sayıl şensözlü..
Melih

Post by Melih »

Merhaba realbozo,

Forum profilinden konum kısmına ilini, imza kısmına da adını ve yaşını yazarsanız herkes gibi sizede adınızla hitap edebiliriz.

Kamerayı ipin üstüne bağlamak isterseniz picavet veya pandül gibi bir sistem ile ipe bağlamanızı öneririm. picavet + şeklinde bir parça ve bir ipin 4 köşesindne geçirmesi ile elde ediliyor, biraz karışık benim sitemde şu sayfada görebilirsiniz(http://www.melihkarakelle.com/kap.html) pandül ise daha basit, ipten aşağı sarkan 50 santimlik bir çubuğun ucuna kamerayı bağlarsanız ağırlıktan dolayı çubuk yere dik duruyor böylece kamera açısı sabit kalıyor.

Sizin sistem oldukça hafifmiş, bunu saat mekanizması gibi birşeye bağlarsanız kamerayı yavaş yavaş döndürerek tüm alanı videoya alabilirsiniz.
realbozo

Post by realbozo »

evet melih bey söylediğiniz sistemleri daha önceden denemiştim..gayet iyi çalışmıştı..cep telefonu ile çekim yapmıştım fenada olmamıştı fakat kameranın kullanımı daha kolay..sitenizdeki bilgileri bu foruma üye olmadan önce internette gezinti yaparken görmüştüm faydalı bilgileri paylaşmışsınız..çok yakın zamanda daha farklı bir sistemle kamerayı sizinde söylemiş olduğunuz gibi sürekli kendi etrafında dönecek şekilde bir sistemle ayarlamayı düşünüyorum..proje bittiği zaman sizlerle paylaşırım..herkeze iyi forumlar diliyorum.hoşçakalın..
Last edited by realbozo on Fri May 29, 2009 10:45 pm, edited 1 time in total.
sayıl şensözlü..
ahmetbayar

Post by ahmetbayar »

realbozo wrote:ben kalem kamera ile istediğim görüntleri elde ettim..isteyen olursa denesin memnun kalacaksınız..bulunduğunuz şehrin üzerinde uçurursanız çok güzel görüntüler elde edebilirsiniz aynı google earth dekiler gibi...bu konuda yardımcı olabilceğimbirşey olursa sorabilirsiniz..herkeze iyi forumlar diliyorum...
Bu kalem kamera işi beni hevese getirdi. Uçurtmaya nasıl monte ettiğinizi gösterir bir iki fotograf görsek çok güzel olur. Hemen bugün bir kalem kamera alıp denemek istiyorum. Malum istikbal göklerdedir. Şimdiye kadar uçurtma fotograflarını hep yerden çektik. Biraz da uçurtmalar bizi görüntülesin.
Uçurtmanın mevsimi yoktur.
Rüzgarın estiği her zaman, uçurtma zamanıdır.
realbozo

Post by realbozo »

http://img219.imageshack.us/my.php?image=img1912r.jpg
kusura bakmayın cevabım biraz gecikti..bu linkteki resimdeki gibi L şeklinde hafif bükülebilen bir parçanın üzerine kamerayı boyacıların kullandığı yapı marketlerde vs gibi yerlerde satılan kağıt bantlar var koli bantı gibi o bantla parçanın üzerine dik bir şekilde yapıştırın on dan sonra L şeklindeki parçayı uçurtmanın ön yüzeyine dengeyi bozmuyacak bir yere banlta yapıştırın..isterseniz uçurtmanın arka tarafına doğru kuyruk tarafına monte edebilirsiniz..amaç kamerayı tam karşıya doğru ayarlamak..hepsi bukadar basit..deneyip yaptıktan sonra çektiğiniz videoları bizimle paylaşırsanız çok sevinirim..kolay gelsin..
sayıl şensözlü..
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Sayıl bey Daily Motion'daki videoyu başka bir yere de aktarabilir misiniz?
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
realbozo

Post by realbozo »

tabiki aktarırım..neresi olsun???sizin tavsiye ettiğiniz kaliteli yükleme yapan site varmı??
sayıl şensözlü..
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Dailymotion mahkeme kararı ile kapalı olan sitelerden galiba. Oraya ulaşamıyoruz. Ulaşılabilecek herhangi bir yer olabilir. Diğer video gibi izlesene.com olabilir mesela.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
realbozo

Post by realbozo »

http://www.vimeo.com/4752317 başaka bir siteye görüntünün bir kaç dakikalık olanını yükledim çünkü mb yüksek olunca saatlerce sürüyor..bu linkten denerseniz daha iyi olur..dailymotion benim bilgisayarda gayet iyi bütün videoları izleyebiliyorum..fakat internette bir araştırma yaparsanız dailymotiondaki videoları izlemek için bilgisayara bir program indirip ondan sonra açıyordu galiba..neyse birde bu linktekine bakarsanız belki izleyebilirsiniz..eğer izleyebilirseniz cevap yazarsanız sevinirim..
sayıl şensözlü..
Post Reply