Rhombus THUNDERBIRD 2.2 metre Ürün İncelemesi

Kumandalı uçurtmaların yapımı ve uçuruluşu ile ilgi sorularınızı sorabilir, deneyim ve bilgilerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.
hadi_bea

Post by hadi_bea »

Ben 55 kilioyum herhalde 3m bir foil yeter bana :lol:
GÖRKEM ÇORLU
~~~~~~~~~~~~~~~~~
RÜZGARIN OĞLU
~~~~~~~~~~~~~~~~~
Bir gün ben de uçucam...
emre

Re: Rhombus THUNDERBIRD 2.2 metre Ürün İncelemesi

Post by emre »

Merhaba,

Ben de bu uçurtmadan aldım. (Thunderbird 2.2) Daha öncesinde çıtadan ve defter kabından standart uçurtma yapmak ve uçurmak dışında bir deneyimim yok. Thunderbird'in ipleri ve bağlanışı biraz karışık geldi, beceremedim. Acaba resimli bir anlatma kılavuzu gibi birşey var mı yeni başlayanlar için. Paylaşırsanız veya bu konuda yardım ederseniz çok sevinirim... Elimde uçurtma, şöyle mi olur böyle mi olur diye kaldım :cry:

Bu arada foruma yeni üye oldum. Herkese merhabalar dilerim..
evrenc

Post by evrenc »

Uçurtmanızı güle güle kullanın :) Ben de aynısından aldım. Daha önce 1.2 metrelik Piranha modelini kullanıyordum. Bugün oldukça kuvvetli bir rüzgarda Thunderbird'ü uçurma şansım oldu. Aldığım keyfi anlatamam! 45 kiloluk nişanlımın uçurması pek mümkün görünmüyor. Belki uçurtma yere dik konumdayken tutabilir ama sağ/sol yapması imkansız. Öyle bir kaldırma kuvveti uyguluyor yani.. Ben bile Michael Jackson misali geriye doğru 45 derece yatık vaziyette uçurdum :)

İpler biraz kafa karıştırıyor ama aslında çok basit. Uçurmayı yere serdiğinizde sarı renkli 2 adet ucu tutan 2 beyaz ince ip göreceksiniz (uçurtmanın alt kenarında). Bunları söküp sarı uçları uçurtma iplerine bağlamanız yeterli. Yani alt kenardaki kısa ve ince beyaz ipler boşta kalacak, sarı olan uçlar da uçurtma iplerine bağlanacak. Yeterince açıklayıcı olmadıysa size fotoğraf çekip gönderebilirim.
emre

Post by emre »

@ evrenc

Teşekkür ederim. İpleri bağlamanın çok basit olduğunu sonradan farkettim.

Caddebostan sahilinde uçurmaya çalışırken iki kere çok kötü şekilde düşürdüm bile. Hatta ikincisinde bir bisikletliye çarptım ve uçurtma tekerin arasına sıkıştı. Biraz yırtıklar var ama eşim dikecek güzelce... İlk defa böyle bir uçurtma uçurmaya çalıştım, kolay sandım ama hiç değilmiş. Galiba öğreten birisi olmadıkça veya yanımda bilen birisi olmadıkça bir daha uçurmaya niyetim yok..

Başarısız olsam da o rüzgarın şiddetiyle baya çektiğini hissetmek çok güzel oldu. Zevkli ama öğrenme sürecinden geçilmesi gereken ciddi bir spor olduğunu anladım. Keşke yırtmadan önce bunu anlayabilseydim...Valla bütün günümü üzülerek geçirdim çünkü çok heyecanlanmıştım uçurmadan önce günlerce...
evrenc

Post by evrenc »

Hay allah geçmiş olsun :( Ben de küçük parafoil Piranha'yı toprak zeminde ve tek başıma uçurmaya çalışırken biraz hırpaladığım için üst tarafından biraz sökülmüştü. Sabırsızlanıp bunu yapacağımı bildiğimden ve acemiliği biraz olsun atmak için küçük (ve nispeten ucuz) bir modelle başlayayım demiştim, isabet olmuş. Bence siz de bir Piranha edinin. Çok daha çevik ve küçük bir uçurtma olduğu için kontrol etmeyi daha rahat öğreneceğinize inanıyorum. Thunderbird, Piranha'ya kıyasla çok daha ağır hareket ediyor. Demek istediğim yavaş uçması değil de, tepkilerinize cevap verme süresi biraz daha yavaş. Kaldırma kuvveti de fazla olunca çabucak toparlayamayıp düşürmeniz olası. Ben Thunderbird'ü bir kez yarım saat kadar uçurdum ama hiç düşürmediğim gibi tamamen kontrollü bir şekilde indirebildim. Piranha'yla çalışmak işe yarıyor demek ki :)

Dediğiniz gibi bu gayet ciddi bir spor. Tüm gün masa başında oturmaktan hamlamışım, uçurtmanın bu kadar kuvvetli olabileceğini de bilmiyordum. Uçurduktan sonra akşama kadar kollarım, bacaklarım ve sırtım ağrıdı. Düzenli yapılırsa çok faydalı olur herhalde.

Bu arada avatarınızdan gördüğüm kadarıyla yanınızda bir Trex var. Ben de model araçlarla ilgileniyorum, ayrıca bir de Lama v4'üm var, acemi pilotum :)
emre

Post by emre »

@ evrenc

Teşekkür ederim. Aslında terziye diktirdim açılan yerlerini. Hiç beklemediğim bir performansla eskisi gibi yaptı sağolsun. Uçurtma "değil mi bu?" dedi, evet dedim. "Ha tamam bununla atlamayın da paraşüt gibi açılır maçılır dikişler " de dedi :)

Evet profil resmimde bir Trex var ama benim değil. ingiliz bir arkadaşımız var Mark isimli. Onun helikopteri... Lama da çok stabil uçan bir helikopter, öğrenmek için çok ideal...

Bir de sorum var. Yardım almadan deneyerek öğrenilebilir mi bu spor? Yani mesela 50 metrelik ipi açmasam da 2-3 metre salarak uçurtmanın kontrollerine falan baksam? İyice gözüm korktu. Farkında olmadan baya ciddi bir işe girişmişim....
hadi_bea

Post by hadi_bea »

İpler ne kadar kısa olursa kontrol o kadar zorlaşıyor ve 1-2 metre salarak pek bir şey öğrenemezsiniz forumda bununla ilgili detaylı anlatım var.

2 ipli ile başlangıç:
http://www.ucurtmakulubu.com/forum/view ... ?f=4&t=607
bu linkten iki iplilerin uçurulması hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.
GÖRKEM ÇORLU
~~~~~~~~~~~~~~~~~
RÜZGARIN OĞLU
~~~~~~~~~~~~~~~~~
Bir gün ben de uçucam...
emre

Post by emre »

Teşekkür ederim ilginize fakat tek başıma öğrenmek zorunda olduğumdan ancek ipleri 2 metre salarak öğrenmek zorunda kaldım. Öğrendim dersem tabiki biraz komik olur ama en azından hiç düşmeden havada yarım saat kalabildim sonunda.

Balayında olduğum için (çok heyecanlı olduğum için uçurtmamı da getirdim) sahil kenarında tek başıma uğraştım baya. zamanım boldu sonunda mutlulukla uçurabiliyorum... :) Çok güzel bir hobi ve spormuş...

Öğrenmek için öncelikle uzun ipleri bağlamadan elimle uçurdum.. Sonra 1-2 metre ipleri uzatarak baya geliştirdim. 10 metrelik iple uçabiliyorum şimdi. Ama orjinal ip uzunluğunda uçurmaktan hala korkuyorum... Bakalım..

Hatta 1-2 foto da eklemek isterim:

Image

Image

Image

Antalya Kemer'den sevgiler...
Post Reply