Alüminyum ve çelik konusunda bende bişeyler yazayım madem. Süper alaşımlar sözkonusu olduğunda tabii ki alüminyum kazanır, sertlik şok emme sebebi ile değil ama bu bahsettiğiniz özellikler alaşımlarda çok rahat ayarlanabiliyor, şöyle söyleyeyim sadece yayları çelik duralüminyum bir pompalı tüfek kullandım, gerçekten şok edici çünkü namlu et kalınlığı çelik ile aynı ama ağırlığı 1/3 ü kadar. ancak şöyle birşey daha var light steel diye geçen çelikler var havacılıkta kullanılıyorlar, uçakların frameleri için, bunlar 0.1mm ye kadar et kalınlığı ile inanılmaz yüklere dayanabiliyor. Dağ bisikletlerindeki sorun esneklik değil , bu çeliklerin işlemesinin bir bisiklet üreticisi için gerçekten imkansız oluşu. alüminyum işi yapanlar bilir, özel formlarda üretilmeleri ve böylece çok havalı görünmeleri ve kuvvet yönünde formlarda inşa edilmeleri daha kolay üstelik çok ince ve sert çeliklere göre işçilikleri bebek oyuncağı. Eğer 0.2 mm lik silindirik çeliği kaynattıktan sonra matkap ile delmeye kalkarsanız matkap ucunun yok olduğunu görebilirsiniz. delmek için önce tavlayıp tüm kristal yapıyı bozmak zorundasınız. yani hem imalatı zor hem de form verilmesi nerede ise imkansız.
benim bisikletim ile neslininki dağ bisikleti, onunki benimkinin hemen hemen 2 katı fiyata, acaip şekilli parçaları var, benimki lightsteel malzemeden yapılma, vurduğunuzda cam kırılması gibi bir ses geliyor metalden ve zar kalınlığında ama her şey yuvarlak hiç havalı değil

)
Alüminyum ve Çelik karşılaştırması yapınca tabiiki çelik kazanacaktır çünkü bizim bu malzemeleri alaşım olarak bulma şansımız düşük. paslanmaz çeliğin dayanıklı ve karizmatik görünümüne karşı, alüminyumun tuzlu su korozyonu sonucu beyaz levhalar halinde dökülme sorunu var(alaşımla çözülebilyor gerçi) . Bir yeri kırıldığında alalade bir kaynakcının tamir edebileceğini bilmek de tabiki güven verici olackatır.
Buggy de Alüminyum çok temiz bir malzeme kabul etmek lazım işlerken çok rahat ama alüminyum bir yatağa güvenip tekerlek takmak beni korkutur. paslanmaz en iyi çözüm sanırım.
tabi titanyum ve daha iyisi karbon kevlar var ama bunlar bizi çok fena aşar.