Başta Ferruh ve Fevzi ağabeylerim olmak üzere forumdaki diğe üstatlarımında yardımıyla nasamı bitirdim…
Ancak bitirme ödevi telaşı, tek ders sınavı derken ancak yapımını eklemeye zaman buldum…
Öncelikle Fevzi Abi’ye uğrayıp Pİ’nin bikaç ayrıntısını incelemekle başladım.
Daha sonra saolsun Ferruh Abi taffeta temin konusunda çok yardımcı oldu.
Kumaşı temin ettikten sonra internetteki hesap programlarını kullanarak boy olarak 1.75,alanı ise 3.7 m2 ölçülerinde bir nasa planını autocad programı ile çizdim…
Sonra bir ozalitçiye uğrayıp çıktılarını temin ettim

Planları çıkardıktan sonra iki parça olan kanadıda birleştirerek kalıpları hazırlamış oldum…

Ancak taffeta kumaş kaygan olduğundan daha ağır(karton) bir kalıbı kumaş üstüne koyup daha düzgün ölçülerde kesmeyi daha uygun buldum(nede olsa acemilik

Kartonları kumaş üzerine yatırıp havya ile düzgün şekilde kenarlardan pay bırakarak kestim ve kumaşlar hazırlandı

Taffeta birbiri üzerinde kayabilen vede çok esneme özelliği olan bir kumaş olması sebebiyle kumaşları dikim yerlerinden terzilerin kullandığı tela bantla yapıştırmayı denedim(ütü buharlı olunca kumaşta hiçbir problem çıkarmıyor)
Ve ilk dikimimi gövdede denedim

Problem çıkmadan ilk dikimi gerçekleştirince müthiş bir gazla
Koşum iplerinin bağlanacağı kısımlarda kalın,sağlam,esnemeyen ve naylon bir ip kullandım…
Koşum iplerinide açık sarı jaluzi ipinden yaptım…

Uçurtmada imzamızı atmamak olmazdı tabi
)Ve logo hazır

Ve nasam tamamlandı

Uçurtmama birde çanta yapmaya karar verdim ve bu şekilde bir çanta çıktı ortaya

Buda bizim emektar makine

Daha sonra ödev ve sınav sebebiyle uzunca bir süre test için bekledim
Nihayet test ettim ve sonuç başarılıydı
ipler ayarsız olduğundan ve rüzgarın düzensizliğinden biraz hırpalandık tabi
Videolarını yükleyip yayınlayacağım...
Resimleri burada:

Buda videosu:
http://www.izlesene.com/video/spor-nasa-kite/980175
İpleri ayarlamak için yaptığım test sürüşü sonunda eve gelince ipleri işretlediğim yerlerden tekrar bağladım…
İkinci testi yaptıktan sonrada videoyu yüklerim kısmetse...
Şimdilik bu kadar…
Saygılar…