İstenilen Desenli Kumasi bulmak?
İstenilen Desenli Kumasi bulmak?
Herkese merhablar,
Arkadaşlar ben aşşağıdaki gibi bir uçurtma yapmak istiyorum.
http://picasaweb.google.com/erhan.tufek ... 6076359874
Ama bu tip desenli kumasları nereden bulabileceğimi bilmiyorum.
Forumda okudum ama genelde duz kumaslardan bahsediyorlar.
Benim alt kat komsumun 10 yasında sara hastası bir kızı var.
Kızın nobetleri çok yoğun geciyor o yuzden hayatttan bıkmış durumda.
Zaten surekli evde bir yere de gitmiyor.
Gecen bir tv kanalında cizgi film izlerken çocukların uçurtma ucurduklarını görmüş.
Annesi bana soyledi.
Kucuk kız gulleri ve nazar boncuğunu cok seviyormuş
bende o desenlerde bir rokkaku yada altıgen yapmak istiyorum ama boyle cicili desenli ucurtma kumasları nereden temin edebileceğim hakkında bir fikrim yok.
bana yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.
Bu arada uçurtmayı hazır alamk istemiyoruz.
Kendimiz evde yapacağız.
Kolaylıklar...
Arkadaşlar ben aşşağıdaki gibi bir uçurtma yapmak istiyorum.
http://picasaweb.google.com/erhan.tufek ... 6076359874
Ama bu tip desenli kumasları nereden bulabileceğimi bilmiyorum.
Forumda okudum ama genelde duz kumaslardan bahsediyorlar.
Benim alt kat komsumun 10 yasında sara hastası bir kızı var.
Kızın nobetleri çok yoğun geciyor o yuzden hayatttan bıkmış durumda.
Zaten surekli evde bir yere de gitmiyor.
Gecen bir tv kanalında cizgi film izlerken çocukların uçurtma ucurduklarını görmüş.
Annesi bana soyledi.
Kucuk kız gulleri ve nazar boncuğunu cok seviyormuş
bende o desenlerde bir rokkaku yada altıgen yapmak istiyorum ama boyle cicili desenli ucurtma kumasları nereden temin edebileceğim hakkında bir fikrim yok.
bana yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.
Bu arada uçurtmayı hazır alamk istemiyoruz.
Kendimiz evde yapacağız.
Kolaylıklar...
- Altan
- Site Admin
Re: İstenilen Desenli Kumasi bulmak?
O uçurtmadaki desen dikilerek yapılıyor. Bu şekilde hazır desen yok.
Levent bir de neden yazdıklarının yarısı Türkçe karakterli yarısı değil?
Levent bir de neden yazdıklarının yarısı Türkçe karakterli yarısı değil?
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Uçucu madde bağımlısı.
Altan ABi peki bu tip bir deseni uygun fiyata diktire bilecegim bir yer var mi ya da nereden bula biliriz?
Turkce karekter meselesine gelince:
makinem yurt dışından geldi ve oldukca yeni bir model
ayrıca ben linux kullanıyorum klavye sorununa daha bir çozüm bulamadim
sanırım nisan 15 den once yeni bir kernel çıkana kadar bu sacma durumla ıdare etmek zorundaym
bu olumsuz durum için kusura bakmayın
kolaylıklar lsari86
Turkce karekter meselesine gelince:
makinem yurt dışından geldi ve oldukca yeni bir model
ayrıca ben linux kullanıyorum klavye sorununa daha bir çozüm bulamadim
sanırım nisan 15 den once yeni bir kernel çıkana kadar bu sacma durumla ıdare etmek zorundaym
bu olumsuz durum için kusura bakmayın
kolaylıklar lsari86
- Altan
- Site Admin
İyi ama zaten Türkçe karakterleri basabiliyorsun. Sorun nerede anlayamadım? Ben de Linux kullanıyorum. Bu devirde Türkçe desteği olmayan Linux mu kaldı?
Uçurtmaya gelince, böyle bir dikişi kimse yapmaz herhalde. Zaten gereksiz. Naylon ya da kağıtla kesip, bantlayarak rahatça yapabilirsiniz.
Uçurtmaya gelince, böyle bir dikişi kimse yapmaz herhalde. Zaten gereksiz. Naylon ya da kağıtla kesip, bantlayarak rahatça yapabilirsiniz.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Uçucu madde bağımlısı.
Altan abi seninde Linux kullandığını bilmek guzel.
Ben san sorunu söyle izah edeyim benim makinem;
http://h10010.www1.hp.com/wwpc/uk/en/ho ... 34205.html
bu makineyi ben yurt dışından aldığım için makıne ingilzce klavye
sen tam olarak ne kulanıyorsun bilmiyorum ama ben suan Debian Lenny kullanıyorum.
ve ne yazıkkı makiınede bu tip bir soun var klavyede turkce karekter bir basıyor bir basmıyor basmadıgı yerde ben de turkce kareketerlerı kullanamıyorum
zaten makineden ses de gelmıyor
klavyeyı duzeltecegım diye hersey iyice corba oldu
bu aralar asırı yoğunum o yuzden ilgilenemiyorum bilgısayarla
yoksa 3 gunde hallederdim bu sorunu ama suan cok daha onemlı ıslerim var
abı kumas ıle ılgılı durumu anladıgıma gore bırsey daha sormak ıstıyroum
elimde 15 adet 60 cm uzunluğunda ,5-6 mm kalınlığında çıta mevcut
bunlarla guzel bır ucurtma yapmak ıstıyorum
bana onerın ne olabılır.
keza tek bır ucurtma yapmak ıstıyorum
bırde bu rıpstop yada trefeta kumasını ıstanbulda uygun fıyata alabılecegım bır yerın ıletısım adresı varmı sende?
tesekkurler
Ben san sorunu söyle izah edeyim benim makinem;
http://h10010.www1.hp.com/wwpc/uk/en/ho ... 34205.html
bu makineyi ben yurt dışından aldığım için makıne ingilzce klavye
sen tam olarak ne kulanıyorsun bilmiyorum ama ben suan Debian Lenny kullanıyorum.
ve ne yazıkkı makiınede bu tip bir soun var klavyede turkce karekter bir basıyor bir basmıyor basmadıgı yerde ben de turkce kareketerlerı kullanamıyorum
zaten makineden ses de gelmıyor
klavyeyı duzeltecegım diye hersey iyice corba oldu
bu aralar asırı yoğunum o yuzden ilgilenemiyorum bilgısayarla
yoksa 3 gunde hallederdim bu sorunu ama suan cok daha onemlı ıslerim var
abı kumas ıle ılgılı durumu anladıgıma gore bırsey daha sormak ıstıyroum
elimde 15 adet 60 cm uzunluğunda ,5-6 mm kalınlığında çıta mevcut
bunlarla guzel bır ucurtma yapmak ıstıyorum
bana onerın ne olabılır.
keza tek bır ucurtma yapmak ıstıyorum
bırde bu rıpstop yada trefeta kumasını ıstanbulda uygun fıyata alabılecegım bır yerın ıletısım adresı varmı sende?
tesekkurler
- Altan
- Site Admin
İstediğin uçurtmaya sen karar ver. Hangisi kolay geliyorsa onu yap.
Ripstop Türkiye'de sadece yelkencilerde bulunuyor. Metresi 11-14 euro civarında. Sadece beyaz rengi var.
Tafeta'yı Ankara'da perakende satanlar vardı. Ankara'lı üyelerimiz bilir onu.
Bir dönem ubuntu, kubuntu, edubuntu bir dönem de pardus kullandım. Turistik olarak redhat, suse sürümlerine göz attım. Bir ara kızımın bilgisayarında lisanssız win olmasın diye pardus yüklemiştim. Linux'u sevmedi. Usb üzerinden çalıştırmak için bir iki küçük linux sürümü denedim. Hala arada sırada live cd'lerden inceleme amaçlı sürümlere bakıyorum. Ben multimedia açısından çok kısır olduğu için linux ile devam edemiyorum. Açık kaynak kodlu yazılımlar çok yetersizler. Ticari yazılım paketleri çıkmadığı sürece linux çorak kalacak. Sadece server olmaktan başka bir işe yaramıyor. Biraz da meraklıları için kurcalama alanı.
Live cd ile pardus üzerinden klavye sorun oluyor mu baksaydın. HP genellikle linux için driver veriyor sitesinde.
Ripstop Türkiye'de sadece yelkencilerde bulunuyor. Metresi 11-14 euro civarında. Sadece beyaz rengi var.
Tafeta'yı Ankara'da perakende satanlar vardı. Ankara'lı üyelerimiz bilir onu.
Bir dönem ubuntu, kubuntu, edubuntu bir dönem de pardus kullandım. Turistik olarak redhat, suse sürümlerine göz attım. Bir ara kızımın bilgisayarında lisanssız win olmasın diye pardus yüklemiştim. Linux'u sevmedi. Usb üzerinden çalıştırmak için bir iki küçük linux sürümü denedim. Hala arada sırada live cd'lerden inceleme amaçlı sürümlere bakıyorum. Ben multimedia açısından çok kısır olduğu için linux ile devam edemiyorum. Açık kaynak kodlu yazılımlar çok yetersizler. Ticari yazılım paketleri çıkmadığı sürece linux çorak kalacak. Sadece server olmaktan başka bir işe yaramıyor. Biraz da meraklıları için kurcalama alanı.
Live cd ile pardus üzerinden klavye sorun oluyor mu baksaydın. HP genellikle linux için driver veriyor sitesinde.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Uçucu madde bağımlısı.
Ben debian server kurmuştum. Hatta 2-3 ay öncesine kadar kullanıyodum. Hiç bir problem yaşamadım.
Uçurtmaya gelince, uçurtmaya ve desenine senin karar vermen lazım. Eğer ilk defa yapacaksan fazla zor bir uçurtmadan başlamanı tavsiye etmem.
Uçurtmaya gelince, uçurtmaya ve desenine senin karar vermen lazım. Eğer ilk defa yapacaksan fazla zor bir uçurtmadan başlamanı tavsiye etmem.
İyi Rüzgarlar,
Ferruh Bayşu
http://www.ucurtma.org

Ferruh Bayşu

DEBIAN candır, kandır.
Ayrıca benim en sağlam buldugum ve en cok benımsedıgım bır dagıtımdır.
Ancak ne yazık kı DEBIAN masa ustu konusunda son yıllarda cok buyuk bır gerıleme yasıyor.
Ben bıraz sıstem konusunda uzmanlasmak ıcın, bırazda fanatıklıkden kullanıyorum Debıan ı.
Yoksa suan ıcın en saglam dagıtımlardan bırı UBUNTU.
Debıan uzerınde (kernel e mudahale harıc) buyuk olcude cozemeyecegım sorun yok
ancak son 3 aydır bılgısayardan ve teknolojıden bıktım kendımı yorgun hıssedıyorum.
Ayrıca ıslerım cok yogun. oyuzden bır mıktar suya sabuna dokunmama kararı aldım
eger hersey yolunda gıderse mayıs ayından sonra eskı saglıgıma kavusup herseyı duzelte bılırım.
ama yınede benden baska burada Lınux kullan ınsaların varlıgından haber da r olmak gercekten cok guzel
ben ripstop kumas bulamadım ama bır kac arastırma sonucunda tafetta kumas satan yer buldum
yarın onlarla gorusup uygun buldugum bır kac yerın adares vs bılgılerını sıtede ılgılı baslık altında yayınlayacagım.
Ben ucurtmacılıga ılk basladıgım gunden berı BOX KITLE tarzı ucurmtmalar yogunlasıp kendımı o konudua ılerlettım ama bazen degısık tadlarda gereke bılıyor.
Yarın aklı basında bır fırma bulup anlasa bılırsem POCKET SLED ıle ılgılı guzel bır sey yappmayı planlıyorum.
Umarım kafamdakı sey dogru calısırda POCKET SLED ıle ılgılı yenı bır sey yapmıs olurum.
Yalnız ıp konusunda bıraz sıkıntılıyım elımde 10 metre ıp kaldı.
(su balıkcılarda satılan ınce ıplerden)
Cebımde kı para ıle dıger malzemelerı alabılecegım ıcın ıpe butcem yetmeye bılır.
Keza elımde en az 40-50 metre bır ıp olsa ıyı olur.
Herkese kolay gelsın.
Ayrıca benim en sağlam buldugum ve en cok benımsedıgım bır dagıtımdır.
Ancak ne yazık kı DEBIAN masa ustu konusunda son yıllarda cok buyuk bır gerıleme yasıyor.
Ben bıraz sıstem konusunda uzmanlasmak ıcın, bırazda fanatıklıkden kullanıyorum Debıan ı.
Yoksa suan ıcın en saglam dagıtımlardan bırı UBUNTU.
Debıan uzerınde (kernel e mudahale harıc) buyuk olcude cozemeyecegım sorun yok
ancak son 3 aydır bılgısayardan ve teknolojıden bıktım kendımı yorgun hıssedıyorum.
Ayrıca ıslerım cok yogun. oyuzden bır mıktar suya sabuna dokunmama kararı aldım
eger hersey yolunda gıderse mayıs ayından sonra eskı saglıgıma kavusup herseyı duzelte bılırım.
ama yınede benden baska burada Lınux kullan ınsaların varlıgından haber da r olmak gercekten cok guzel
ben ripstop kumas bulamadım ama bır kac arastırma sonucunda tafetta kumas satan yer buldum
yarın onlarla gorusup uygun buldugum bır kac yerın adares vs bılgılerını sıtede ılgılı baslık altında yayınlayacagım.
Ben ucurtmacılıga ılk basladıgım gunden berı BOX KITLE tarzı ucurmtmalar yogunlasıp kendımı o konudua ılerlettım ama bazen degısık tadlarda gereke bılıyor.
Yarın aklı basında bır fırma bulup anlasa bılırsem POCKET SLED ıle ılgılı guzel bır sey yappmayı planlıyorum.
Umarım kafamdakı sey dogru calısırda POCKET SLED ıle ılgılı yenı bır sey yapmıs olurum.
Yalnız ıp konusunda bıraz sıkıntılıyım elımde 10 metre ıp kaldı.
(su balıkcılarda satılan ınce ıplerden)
Cebımde kı para ıle dıger malzemelerı alabılecegım ıcın ıpe butcem yetmeye bılır.
Keza elımde en az 40-50 metre bır ıp olsa ıyı olur.
Herkese kolay gelsın.
herkese tekrar selamlar,
arkadaslar dun mercanda ki arastirmalarim neticesinde
mercan yokusunda sefer kumas da assagidaki tafetta lari buldum.
http://www.flickr.com/photos/44362449@N02/?saved=1
ve 5 metre kumasa(2x 2.5 mtr) 10 tl odeyerek her iki renkden tafetta kumas aldim.
daha sonra
http://www.ucurtmaplanlari.com/pocket%20sled.htm
adresinden pocket sleed planlarını ozalitciden cikardim.
hafta sonu bir terslik olmazsa ucurtmami yapmayi planliyorum ama bir sorun var
oda resimlerde de gordugunuz gibi tafetta lari makas vs ile kesince kenarlari ince ince cozulup dagiliyor
bunu nasil onleye bilirim?
kolayliklar...
arkadaslar dun mercanda ki arastirmalarim neticesinde
mercan yokusunda sefer kumas da assagidaki tafetta lari buldum.
http://www.flickr.com/photos/44362449@N02/?saved=1
ve 5 metre kumasa(2x 2.5 mtr) 10 tl odeyerek her iki renkden tafetta kumas aldim.
daha sonra
http://www.ucurtmaplanlari.com/pocket%20sled.htm
adresinden pocket sleed planlarını ozalitciden cikardim.
hafta sonu bir terslik olmazsa ucurtmami yapmayi planliyorum ama bir sorun var
oda resimlerde de gordugunuz gibi tafetta lari makas vs ile kesince kenarlari ince ince cozulup dagiliyor
bunu nasil onleye bilirim?
kolayliklar...
Sıcak kesim yapabilirsin ama pek tavsiye etmem. Uğraştırıcı bir iş.
Ben maker bıçağı i,le mukavva üzerinde kesiyorum. Ama maket bıçağıda olsa makas da sonuçta ileride sökülmeler olacaktır. Bu yüzden 1cm kadar pay bırakıp kestikten sonra katlayıp 2x2mm zigzag dikiş yaparsan sökülme olmayacaktır.
Ben maker bıçağı i,le mukavva üzerinde kesiyorum. Ama maket bıçağıda olsa makas da sonuçta ileride sökülmeler olacaktır. Bu yüzden 1cm kadar pay bırakıp kestikten sonra katlayıp 2x2mm zigzag dikiş yaparsan sökülme olmayacaktır.
İyi Rüzgarlar,
Ferruh Bayşu

Ferruh Bayşu

Tafeta kumaşda özellikle çapraz kesimlerde esneme olması kaçınılmaz bir durum, ancak ütü ile uygulanan silikonlu tekstil bantları bir noktaya kadar size yardımcı olabilir. Bu konuda size uzun bir özel mesaj yazmıştım. Forumdaki gelen mesaj kutunuzu okursanız sorunun en aza indirilmesinde size yardımcı olacağını düşünüyorum.
Kolay gelsin,
Kolay gelsin,
Halil Bayülker/Ankara
- Altan
- Site Admin

Ben bu şekilde kesiyorum tafetayı. Basit bir havya ile gazete kağıdı üzerinde. Hiç zor değil. Sadece biraz yavaş. Dev uçurtmalar yapmadığın sürece sorun değil. Zaten tafeta ile çok büyük uçurtmalar pek iyi olmuyor. Sıcak kesim sonunda hiç saçaklanma olmayacak.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Uçucu madde bağımlısı.
Halil ve Altan Abi siz harikasiniz ya.
ikinizinde soylediklerini bu gece uygulayip yarin sabaha "pocket siled" i ucuracagim.
benimle beraber ucurtma ucurmak isteyen olursa ben besiktas sahilinde ya da fındıklı da olacagım
bu arada ben pocket sleed in planlarını orjinal boyutta ozalitcide bastirdim
ve palnların orjinal olculerdeki PSD hali bende var.
isteyen olursa benden alabilr.
tekrar ugrasmaya gerek yok veririsiniz ozlaticiye tık tık planların cıktısını orjinal boyutlarda alabilrsiniz yani.
herkese ilgi ve alakasindan dolayi cok tesekkur ederim
ikinizinde soylediklerini bu gece uygulayip yarin sabaha "pocket siled" i ucuracagim.
benimle beraber ucurtma ucurmak isteyen olursa ben besiktas sahilinde ya da fındıklı da olacagım
bu arada ben pocket sleed in planlarını orjinal boyutta ozalitcide bastirdim
ve palnların orjinal olculerdeki PSD hali bende var.
isteyen olursa benden alabilr.
tekrar ugrasmaya gerek yok veririsiniz ozlaticiye tık tık planların cıktısını orjinal boyutlarda alabilrsiniz yani.
herkese ilgi ve alakasindan dolayi cok tesekkur ederim
Herkese iyi akşamlar,
pocket sleed ile son durum özetle assagidaki gibidir.
http://www.flickr.com/photos/44362449@N02/
havyam bozulmus o yuzden kesim islerine yarin gececegim
sanirim oglen 12 gibi bitirmis 14 gibide besiktasda ucurtma ucuruyor olurum.
Herkese iyi gecelr
pocket sleed ile son durum özetle assagidaki gibidir.
http://www.flickr.com/photos/44362449@N02/
havyam bozulmus o yuzden kesim islerine yarin gececegim
sanirim oglen 12 gibi bitirmis 14 gibide besiktasda ucurtma ucuruyor olurum.
Herkese iyi gecelr
- Altan
- Site Admin
E tamam, oluyor işte. Ama kumaşın tam ortasından kesip ziyan etme. Kumaş ucuz olsa bile dikkatli kullan. Sıcak havyayı koyduğun yere dikkat et. Yangın çıkmasın.
Bir de fotoğrafları buraya yapıştırsan çok şahane olacak. Hepsini değil tabi.
Bir de fotoğrafları buraya yapıştırsan çok şahane olacak. Hepsini değil tabi.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Uçucu madde bağımlısı.