Tek başınıza kaç tane uçurtmayı kontrol edebilirsiniz?
Tek başınıza kaç tane uçurtmayı kontrol edebilirsiniz?
Bu amcam 3 tane uçurtmayı tek başına uçuruyor bide yetmiyormuş gibi gösteri yapıyor.
http://www.dailymotion.com/relevance/se ... kite_sport
http://www.dailymotion.com/relevance/se ... kite_sport
GÖRKEM ÇORLU
~~~~~~~~~~~~~~~~~
RÜZGARIN OĞLU
~~~~~~~~~~~~~~~~~
Bir gün ben de uçucam...
~~~~~~~~~~~~~~~~~
RÜZGARIN OĞLU
~~~~~~~~~~~~~~~~~
Bir gün ben de uçucam...
-
yuzuakyener
-
murat köse
Re: Tek başınıza kaç tane uçurtmayı kontrol edebilirsiniz?
2 ipli bir uçurtma alsam kullanmayı becerebilirmiyim diye kara kara düşünürken bu amcamın yaptığı showu ağzım açık izledim.
Amcanın kullandığı bu uçurtmaların modeli nedir? Meska tango veya buna yakın bir model alıp ona kuyruk taksam bu şekilde bir uçurtma elde etmiş olurmuyum, yoksa bu uçurtmalar farklı, ayrı bir modelmidir?
Amcanın kullandığı bu uçurtmaların modeli nedir? Meska tango veya buna yakın bir model alıp ona kuyruk taksam bu şekilde bir uçurtma elde etmiş olurmuyum, yoksa bu uçurtmalar farklı, ayrı bir modelmidir?
MURAT KÖSE - KADIKÖY - 1979
- Lucky Slevin
Ray Bethell, Dünya çoklu uçurtma şampiyonu ve uçurtma alanında daha bir çok şampiyonluklarının bulunması yanında çok ta ilginç kişiliğe sahip bir Kanada'lı... Burada paylaşılan linkteki uçurtmaları SkyDelight tarafından yapılan ve Ray Bethell tarafından kendi bridle setup'ıyla kullanılan Kestrel modeli... Bahsettiğiniz uçurtma modeliyle temelde aynı olup, kuyruk takılması durumunda hoş bir görüntü verecektir ancak Kestrel model uçurtma oldukça geniş rüzgar aralığına sahip, son derece dengeli ve kaliteli üretilmiş ayrıca çok ta hoş görünen bir model. Yani bu görüntü Tango'yla olmaz kısacası : )
Barış Kuleli
-
murat köse
Lucky Slevin wrote:Ray Bethell, Dünya çoklu uçurtma şampiyonu ve uçurtma alanında daha bir çok şampiyonluklarının bulunması yanında çok ta ilginç kişiliğe sahip bir Kanada'lı... Burada paylaşılan linkteki uçurtmaları SkyDelight tarafından yapılan ve Ray Bethell tarafından kendi bridle setup'ıyla kullanılan Kestrel modeli... Bahsettiğiniz uçurtma modeliyle temelde aynı olup, kuyruk takılması durumunda hoş bir görüntü verecektir ancak Kestrel model uçurtma oldukça geniş rüzgar aralığına sahip, son derece dengeli ve kaliteli üretilmiş ayrıca çok ta hoş görünen bir model. Yani bu görüntü Tango'yla olmaz kısacası : )
Barış bey bu detaylı bilgi için teşekkürler. Mesajınızdan anladığım kadarıyla sizde bu tarz uçurtmalarla oldukça ilgilisiniz. Ama bu yazınızlada tüm hevesimi kırdığınızı tarafınıza bildireyim
- Lucky Slevin
: ) Estağfurullah, hevesiniz kırılmasın. Ben de oyuncax'tan bir Rombus Boa alarak başladım, sonra Prism Hypnotist daha sonra Benson'dan özel yapım Deep Space derken şimdi niyetim bir adet Nirvana SE : ) Yani bu işe bulaştıysanız ve hevesiniz hobiye dönüşürse işin sonu yok : )
Barış Kuleli
- Altan
- Site Admin
Yok yok, hiç zor değildir iki ipli uçurmak. Kuyruk bağlandığında da çok güzel gösteri yapılır. Bir hafta sonu bekleriz. Bizzat uçurursunuz.murat köse wrote: Barış bey bu detaylı bilgi için teşekkürler. Mesajınızdan anladığım kadarıyla sizde bu tarz uçurtmalarla oldukça ilgilisiniz. Ama bu yazınızlada tüm hevesimi kırdığınızı tarafınıza bildireyim
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Uçucu madde bağımlısı.
-
murat köse
Bugün sahildeydim. Benden önce arkadaşım Erhan mekana gitmişti ve uçurtmasını açmıştı. Gruptan Levent beyde sahildeydi. Önce Erhanın uçurtmasını uçurmaya çalıştık. Ama hava çok rüzgarlı olduğundan uçurtmayı havada zaptetemedik. Ardından benim portatif altıgeni açtık. Şiddetli rüzgar onuda baya bir sağa sola savurdu ve yere çakılıp çitaları kırıldı.Altan wrote:Yok yok, hiç zor değildir iki ipli uçurmak. Kuyruk bağlandığında da çok güzel gösteri yapılır. Bir hafta sonu bekleriz. Bizzat uçurursunuz.murat köse wrote: Barış bey bu detaylı bilgi için teşekkürler. Mesajınızdan anladığım kadarıyla sizde bu tarz uçurtmalarla oldukça ilgilisiniz. Ama bu yazınızlada tüm hevesimi kırdığınızı tarafınıza bildireyim
Bizde uçurtmaları toplayıp sahile gelen diğer forum üyeleri abilerimizi izlemeye karar verdik. O sırada ismini soramadığım bir abimiz iki ipli ile baya bir gösteri yaptı.
Levent beyin tansaştan almış olduğu iki ipli uçurtmalarda vardı. Çokta uygun fiyata almış. Tabi biz de bu tüyoyu alınca tası tarağı toplayıp gösteriyi orada bırakıp kendi iki iplilerimiz almak için tansaşın yolunu tuttuk.
Bugün itibarı ile çitaları kırık bir altıgenim, erhanın bana verdiği bir DC ve tansaştan aldığım iki ipli ile eve döndüm. İKi ipli hakkında detayları öğrenmek için bundan sonra sık sık aranızda olacağım.
- Altan
- Site Admin
İki ipli için yazışarak bir şey öğrenmek zor.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Uçucu madde bağımlısı.
-
murat köse
Zaten benimde yazılanları okumaktan çok fenerin önünde, sizlerin aranızda olmaya niyetim varAltan wrote:İki ipli için yazışarak bir şey öğrenmek zor.
- Altan
- Site Admin
Sanırım bu hafta fenerönünde olacağız.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Uçucu madde bağımlısı.
- Halit
- Site Admin
Yada Avcılarda 
http://www.ucurtmaplanlari.com
-
murat köse
Göztepeden kalkıp Fenere gelmek biraz zor bir durumken Avcılara gelmek daha da zor olacak.