Selam arkadaşlar ben ve kuzenim izmirde 5metreye 5 metre elma modeli bir uçurtma yapmak istiyoruz. bikaç gündür bunu araştırmasını yaptık fakat baya bir zorlandık.
siz tecrübeli arkadaşlardan biraz yardım için buraya geldim. bütün izmiri dolaştım ve tafeta kumaşı MTK tekstilciler çarşısında bulabıldım anca fakat kumaşı top olarak satıyolar aldım tabiki ama 1.5 metreye 37 mertre kalmış elkinde bu kumaşı kesip yapıştırmakmı daha iyi yoksa diktirmekmi sizce. ve bu işlemi kimler yapar.
ayrıca bu ebat bir uçurtma için çıta olarak ne önerirsiniz. fiberglas veya karbon diyen arkadaşlar oldu. sizlerin önerilerinizide bekliyorum.
BÜYÜK ELMA :)
-
murat köse
Re: BÜYÜK ELMA :)
Merhaba, bende sizin gibi uçurtma konusunda yeni birisiyim. İlk uçurtmamı tafettadan yaptım. Bir metrelik bir uçurtmaydı. Ne yazık ki tafetta istediğim sonucu vermedi. Siz ne kadar düzgün kesip düzgün bir şekilde dikseniz veya yapıştırsanızda kenarlarından esneme yapıyor ve havada rüzgar yiyince bir tarafı daha fazla esneyip uçurtmanın dengesini bozuyor. Bunlar benim ilk uçurtmamda gözlemlediğim olumsuzluklardı. Belkide ben beceremedim yapmayı 
Aramızdaki tecrübeli, usta uçurtmacılar daha detaylı bilgi verecektir size.
Aramızdaki tecrübeli, usta uçurtmacılar daha detaylı bilgi verecektir size.
MURAT KÖSE - KADIKÖY - 1979
Bu bilgi için teşekkür ederim herkez tafeta önerdiği için aldım. fakat henüz hiç bir işleme başlamadım daha. çıta konusunda kararsızım
- Halit
- Site Admin
5 metrelik bir altıgen ciddi büyük olacaktır. Ancak kalın bambular birbirine eklenerek yapılabilir.
Daha önce yapmayı büyük uçurtma yapmayı denediniz mi ? 5 metrelik uçurtmayı elle tutmak mümkün olmayacaktır. Belki yatay çıtayı arkaya doğru yay gibi bükerek daha az çekmesini ve daha dengeli uçmasını sağlayabilirsiniz.
Daha önce yapmayı büyük uçurtma yapmayı denediniz mi ? 5 metrelik uçurtmayı elle tutmak mümkün olmayacaktır. Belki yatay çıtayı arkaya doğru yay gibi bükerek daha az çekmesini ve daha dengeli uçmasını sağlayabilirsiniz.
http://www.ucurtmaplanlari.com
- Altan
- Site Admin
Tafetadan yana çok sıkıntı olmayabilir. Asıl sorun çıtalarda. 5 metre çok büyük bir ölçü. Kumaş için dikiş şart.
Aslına bakarsanız, bu boyutlarda biz flowform uçurtma yapıyoruz. Yani çıtasız uçurtmalar. Bir tane de şişme elma dikersiniz, olur biter.
Aslına bakarsanız, bu boyutlarda biz flowform uçurtma yapıyoruz. Yani çıtasız uçurtmalar. Bir tane de şişme elma dikersiniz, olur biter.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Uçucu madde bağımlısı.