Uçurtma Seçimi ..

Kumandalı uçurtmaların yapımı ve uçuruluşu ile ilgi sorularınızı sorabilir, deneyim ve bilgilerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.
Post Reply
xxxNoNamexxx

Uçurtma Seçimi ..

Post by xxxNoNamexxx »

Merhaba arkadaşlar eBay dan bir kaç model gözüme kestirdim fakat karar veremiyorum, ilk uçurtmam olacak. Bu yüzden ucuz uçurtmalara bakıyorum. Bana seçim konusunda yardımcı olabilirmisiniz.

Buradan eBay linklerini versem sorun olurmu?

Şimdidien teşekkürler.
Spectre

Re: Uçurtma Seçimi ..

Post by Spectre »

Merhaba, elbette linkleri koyabilirsiniz.
İyi Rüzgarlar,
Ferruh Bayşu
http://www.ucurtma.org

Image
xxxNoNamexxx

Post by xxxNoNamexxx »

Ferruh Bey ilginiz için teşekkürler ama ben siparişi verdim malesef , bekledim kimseden ses çıkmayınca.

http://cgi.ebay.com/2-m-Dual-Line-Stunt ... 1e58399498

Aldığım uçurtma bu. Amacım bu bu işi öğrenip kite surf yapmak.

Yorumunuzu bekliyorum.

Saygılar..
xxxNoNamexxx

Post by xxxNoNamexxx »

Uçurtma biraz önce elime ulaştı , akşam üzeri iş çıkışı uçurmayı deyeceğim. Bakalım neler olacak , ilk defa iki ipli bir uçurtma kullanmayı deneyeceğim, umarım başarırım.
xxxNoNamexxx

Post by xxxNoNamexxx »

Yardımlarınız ve fikirleriniz için teşekürler. Gerçekten aktif bir forum.

Uçurtmayı uçuruyorum, gayet başarılı bir problem yok. Fakat 3-4 mt civarında bir şey almalıymışım. Aslında ben direk 3-4mt lik bir şey alacaktım fakat forumu genel olarak okuyunca küçük bir uçurtmadan başladım , hatta 1 mt tavsiye ediliyor ben genede dayanamayıp 2mt aldım ama 3-4 mt alınırmış direk.

Ben bunu daha öncede yaşadım , başka bir konuda işin erbabı bir forumda gene alt seviye tavsiyeleri dinleyerek işe çok basit bir seviyeden başladım ve bu üçürtmayı yapacağım gibi bir kenara attım basit donanımı. İnsanların neler yapabilecekleri göz önünde bulundurmadan , o insanın kabiliyetleri , donanımları bilinmeden , sanki dünya üzerindeki her insan için aynı imiş gibi tavsiyelerde bulunuluyor.

saygılar
.....
Halit
Site Admin

Post by Halit »

xxxNoNamexxx wrote:İnsanların neler yapabilecekleri göz önünde bulundurmadan , o insanın kabiliyetleri , donanımları bilinmeden , sanki dünya üzerindeki her insan için aynı imiş gibi tavsiyelerde bulunuluyor.
.....

Çok haklısınız ancak forumdaki bir iki mesaj ile herkesin ne kabiliyette olduğunu anlamak çok kolay olmuyor. Sizin kendi kabiliyetinizi , neler yapabileceğinizi bilip ona göre tercihinizi yapmanız en doğrusu. Küçük bir parafoili bile saatlerce uğraşıp uçuramayan bir çok kişi var.

Foruma bir sorusuna cevap bulmak için gelen kişiler direkt sorusunu sorup sonuca ulaşmak istiyor. Kim olduğu , daha önce herhangi bir tecrübesi olup olmadığı , nerede yaşadığı gibi bilgileri doldurma zahmetinde bile bulunmuyor. Bir çoğu da daha yürümeyi öğrenmeden koşmak istiyor ve sonuç hüsran oluyor.

Amacınız kitesurf yapmak ise zaten daha detaylı bilgi edinebileceğiniz forumlar var.
http://www.ucurtmaplanlari.com
xxxNoNamexxx

Post by xxxNoNamexxx »

İlgi ve hızlı cevap için teşekkürler.

Haklısınız. Ben biraz da sitemkar davrandım aslında.

Saygılar.
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Küçük uçurtma çok güçlü rüzgarlarda uçurabileceğiniz ve sizi çok eğlendirecek bir uçurtmadır. Foiller güçlü rüzgarı sever. Foil alındığı zaman en iyisi 1m², 2m², 4m², 6m² ve belki bir de 9m² olanın bir seri edinmek gerekir. Örneğin buggy yapmak için 3 boy uçurtmaya sahip olmak iyidir. Rüzgarın gücüne göre uygun uçurtmayı açarsınız. Hiç bir foil gereksiz değildir ve çöp olmaz. Kalitesiz uçurtmadan bahsetmiyoruz tabi. Rüzgarın yaz, kış, sabah, akşam hep aynı hızda estiği bir yer yok ki tek boy bir uçurtma alalım. Şu an ben de 1m² ve 4m² uçurtmalar var. Bu ay sanırım bir de 6m² alacağım. 1m² uçurtmayı neredeyse hiç yanımdan ayırmıyorum.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
xxxNoNamexxx

Post by xxxNoNamexxx »

Şimdi iletişim kurmaya başladık, haklısınız bendeki 2mt lik foil çok rüzgar istiyor ve malum izmir yazı pek esintisiz. Bu arada 4mt civarı bir foil araştırmaktayım, amaç kite surf . Fikirlerinizi duymak beni sevindirir.
Altan
Site Admin

Post by Altan »

4 m² uçurtma ile kite surf olmaz. Kite surf ekipmanları tamamen özeldir. Kesenin ağzını açmak şart. 2000$ seviyelerini rahat bulursunuz. Kite surf yapanımız yok bildiğim kadarıyla. Size çok yardımımız olmaz. Bu konuda yazışan forumlar vardır mutlaka.

Kite surf için uçurtmaların formu C hatta U şeklinde oluyor ve tepede uçuyorlar. Büyük m² alana sahipler, belden bağlanan harness ve bar sistemi zorunlu. Sudan kolay havalanabilmesi için çoğu şişme çerçeveye sahip oluyor. Büyüklük bölgenin rüzgarı ve sizin kilonuza göre değişiyorsa uçurtma boyları 7m² ile 16m² arasında boylarda olacaktır.

Uçurtmaların kalitesi ve yapıları arasında büyük farklar var. Örneğin elimdeki 4m² uçurtma daha önce sahip olduğum 2m²'lik uçurtma kadar güç üretebiliyor. Sizin ebay linkini verdiğiniz uçurtmanın işe yaramayacağını söyleyebilirim. İyi bir 2m²'lik uçurtmayla Yeni Zelanda gibi ülkelerde buggy yapanlar var. Yeni Zelanda rüzgarı bol yerlerden biri. Elinizdeki uçurtma ile ancak temel uçuş mantığını kavrarsınız.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
xxxNoNamexxx

Post by xxxNoNamexxx »

Dün karaburub da uçurdum, takla atıp yere yakın geçişler yapabildim ve çok eylendim. saatlerce uçurdum. Kite surf için uçurtma araştırmaya başladım.

Teşekkürler..
Post Reply