twitter

Tanışma mesajlarınızı, bayram ve diğer gün tebriklerinizi burada duyurabilirsiniz (Bu kısımdaki mesajlar 30 gün içinde otomatik olarak silinecektir).
Post Reply
Halit
Site Admin

twitter

Post by Halit »

http://twitter.com/ucurtmakulubu

Ne işe yarar anlayamadım.
http://www.ucurtmaplanlari.com
Altan
Site Admin

Re: twitter

Post by Altan »

İyi iyi, oluyor.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
ahmetbayar

Post by ahmetbayar »

Altan wrote:İyi iyi, oluyor.
Hazır konu açılmışken bu twitter konusunda bilgisi olanların bizlerle paylaşmasını rica etsem?
Adını sık duyuyoruz. Ama ne işe yaradığını, nasıl kullanıldığını bir türlü öğrenemiyoruz.
Uçurtmanın mevsimi yoktur.
Rüzgarın estiği her zaman, uçurtma zamanıdır.
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Twitter sadece 140 harften oluşan bir ya da iki cümle yazabileceğiniz, mini bir günlük. Ne isterseniz yazarsınız. İsterseniz yazmaz, sadece okursunuz. İyi yazan birilerini izlemeye alırsınız ve onların yazdıkları sizin sayfanızda görünür. Hepsi bu kadar. Peki twitter'ı bu kadar ünlü yapan şey nedir? Twitter facebook ile benzeşiyor. Facebook ta kim ne yapmış görüyorsunuz. Facebook'u bayanlar daha çok sevdi. Çünkü dedikodu mantığına çok yakın. :lol: :lol: :lol: Twitter ise sadece yazı yazmaya yönelik ve sadece bir iki cümle yazılabilen bir yer olunca, kullanıcılar da bu şekilde yönlenmiş oldular. Kalemi kuvvetli yazar, metin yazarı (reklamcı), gazeteci, karikatürist ve espri yeteneği olan vatandaşlar güzel inciler döktürdüler. Özellikle reklamcı ve karikatürist gibi az kelime ile çok şey anlatma becerisi çok gelişmiş kişilerin her bir twitleri atasözü gibi. Kaliteli 10-15 kişi takip etmek gayet eğlenceli oluyor. Bana göre haftalık mizah dergilerinden daha iyi. Üstelik beleş. :mrgreen: İnsanlar ilginç tespitler yapıyor ve yazıyorlar. Yine yazar, çizer, gazeteci, reklamcı gibi gözlem ve analiz yetenekleri güçlü ve mesleki sebepten gelişmiş insanların twitleri matrak, değerli ve ilham verici olabiliyor. Bazen 2 cümlede bir köşe yazarı kadar etkili olmayı başaranlar var. Twitter da kaliteli takip edilecek adamları nasıl bulacaksınız? Arkadaşınızın takip ettiği kişilerin sayfasına bakıp siz de beğendiyseniz onları takip edeceksiniz. Sonra da iyi twit yazarlarının takip ettiklerini inceleyip onlardan sevdiklerinizi takip edeceksiniz. Yazmayı seviyorsanız ya da diyecekleriniz varsa siz de yazın.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
ahmetbayar

Post by ahmetbayar »

Halit wrote:http://twitter.com/ucurtmakulubu

Ne işe yarar anlayamadım.
Ben de Halit Abi gibi düşünüyorum. :lol: :lol:

Altan Bey sizin anlattıklarınız oldukça yardımcı oldu. Teşekkrüler.. Eminim bu twitterin tıpkı facebook gibi daha derin sosyolojik etkileri vardır. Sizin anlattıklarınıza göre blog sayfalarına benziyor. Tek farkı kısa olması gibi gözüküyor.
Herhalde zamanla anlarız.
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Firmalar twitter ı haber vermek için kullanıyorlar. Kişilerde aynı amaçla kullanabilirler. Bugün bunu yaptım, şu gün şunu denedim gibi şeyler.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
ahmetbayar

Post by ahmetbayar »

Facebook başta basit bir amaçla başlamış. Fakat şimdi dünyanın en çok tıklanan sayfası olmuş. Ben de sık kulanıyorum. Bu sayese bir çok eski arkadaşımı buldum. Günde bir kaç kez giriyorum.
Twitter'in de galiba benzer büyük etkileri var ama ülkemizde henüz çok bilinmiyor. O kadar anlatmanıza rağmen neden bu kadar revaçta olduğunu hala anlayabilmiş değiliz. "Günlük yaşananları kısaca yazmak neden bu kadar popüler olsun ki" gibi bir düşünce oluşuyor.

Belki biraz daha beklemek ve görmek lazım.
Post Reply